اخبار کرونا در جهان
شمار مبتلایان به کرونا از ۶/۵ میلیون نفر گذشت
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، تاکنون بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان تاکنون ۳۸۸ هزار و ۲۹۴ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکنون بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان تاکنون شش میلیون و پانصد و هشتاد و هشت هزار و هفتصد و یک نفر به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد سیصد و هشتاد و هشت هزار و دویست و نود و چهار نفر جان خود را از دست داده اند و سه میلیون و یکصد و هشتاد و یک هزار و نهصد و هفتاد و دو نفر نیز بهبود یافته اند.
مرکل از طرح احیای اقتصادی ۱۳۰ میلیارد یورویی خبر داد
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان چهارشنبه شب از طرح احیای اقتصادی ۱۳۰ میلیارد یورویی برای سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ خبر داد.
هدف از این طرح جان بخشیدن دوباره به اقتصاد آلمان است که رشد آن تحت تاثیر پیامدهای بحران کرونا مختل شده است.
آنگلا مرکل که چهارشنبه شب در پایان نشست محافظه کاران و سوسیال دموکراتها (احزاب حاضر در ائتلاف دولتی آلمان) سخن میگفت، تصریح کرد این طرح ۱۳۰ میلیارد یورویی برای سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تهیه شده و ۱۲۰ میلیارد یورو آن برای دولت فدرال هزینه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، مرکل تصریح کرد با این که آلمان تا این مرحله در بعد انسانی نسبت به همسایگان خود آسیب کمتری از بحران کرونا دیده است (۸۵۰۰ کشته بر اثر کرونا)، اقتصاد آن که به شدت به صادرات وابسته است، از این بحران بهداشتی و پیامدهای آن متحمل زیانهای زیادی شده است.
آخرین تحولات مربوط به شیوع کرونا در جهان
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس، روز پنجشنبه تازهترین آمار و اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونای جدید را که جان بیش از ۳۸۲ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به این شرح اعلام کرد:
سازمان جهانی بهداشت: چرخش در مورد استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین
سازمان جهانی بهداشت ۹ روز پس از تعلیق آزمایشهای بالینی در مورد داروی هیدروکسی کلروکین به دنبال انتشار مطالعهای در مجله پزشکی «لانست» که روش انجام این مطالعه به شدت مورد اعتراض قرار گرفت، خبر از سرگیری این آزمایشها را اعلام کرد.
این نهاد بین المللی اعلام کرد اعضای کمیته ایمنی و پیگیری، پس از تحلیل دادههای موجود در مورد میزان مرگ و میر ناشی از «کووید-۱۹» به این نتیجه رسیدند دلیلی ندارد که پروتکل آزمایشهای بالینی تغییر یابد.
به علاوه، در پی یک ازمایش بالینی در آمریکا و کانادا، پژوهشگران گزارش کرده اند که این دارو در پیشگیری از «کووید-۱۹» تاثیری ندارد.
بازگشایی مرزهای ایتالیا به روی اروپاییها
ایتالیا به امید نجات صنعت مهم گردشگری خود، روز چهارشنبه بدون هیچ محدودیتی مرزهایش را به روی مسافران اروپایی باز کرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا روز چهارشنبه تقابل در بازگشایی مرزها با شرکای اروپایی خود را خواستار شد. این در حالی است که اتریش و سوئیس مرزهای خود را با ایتالیا همچنان بسته نگه داشته اند.
کاهش محدودیتها
برلین ۱۵ ژوئن هشدار در مورد سفرهای توریستی در اروپا را لغو کرد و به جای این «هشدارها»، «توصیههایی» به گردشگران جایگزین خواهد شد.
دولت هلند نیز از ۱۵ ژوئن هشدار در مورد سفرهای گردشگری را برای بسیاری از کشورهای اروپایی کاهش میدهد.
بلژیک اعلام کرد از ۱۵ ژوئن مرزهایش با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، انگلیس و چهار کشور منطقه شنگن غیرعضو اتحادیه اروپا باز میکند. کافهها و رستورانها نیز از هشتم ژوئن تحت شرایطی خاص بازگشایی خواهد شد.
کیتو، پایتخت اکوادور که به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، روز چهارشنبه از قرنطینه خارج شد و ممنوعیت رفت و آمد در این شهر به هشت ساعت در روز کاهش یافت. این شهر از ۱۱ هفته پیش قرنطینه شده بود.
ممنوعیت تردد در ایالت باهیا (برزیل)
به منظور مهار شیوع ویروس کرونا در برزیل، از روز چهارشنبه در تقریبا بیست منطقه ایالت باهیا در شمال شرقی این کشور ممنوعیت رفت و آمد وضع شده است.
پروازهای چین تحت کنترل آمریکا
دولت آمریکا به زودی پروازهای شرکتهای هواپیمایی چینی به مبدأ و مقصد آمریکا را به طور موقت ممنوع میکند، زیرا پکن به رغم لغو قرنطینه در چین، هنوز به شرکتهای هواپیمایی آمریکا اجازه از سرگیری خدمات نقل و انتقال مسافر را نداده است.
مرگ بیش از ۳۸۲ هزار نفر در جهان
از دسامبر ۲۰۱۹ که «کووید-۱۹» برای نخستین بار در چین ظهور یافت، براساس آخرین آمار رسمی، تا پایان روز چهارشنبه در مجموع ۳۸۲ هزار و ۱۶ نفر در جهان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین بیش از شش میلیون و ۴۴۰ هزار و ۹۴۰ نفر مورد تایید شده ابتلا در ۱۹۶ کشور و سرزمین جهان به ثبت رسیده است.
در آمریکا که بیشترین موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را به خود اختصاص داده است، بیش از ۱۰۷ هزار مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شده است. اما کارشناسان بر این باورند که رقم واقعی احتمالا بیش از این است.
پس از آمریکا، انگلیس (با مرگ ۳۹ هزار و ۷۲۸ نفر)، ایتالیا (با مرگ ۳۳ هزار و ۶۰۱ نفر)، برزیل (با مرگ ۳۲ هزار و ۵۴۸ نفر) و فرانسه (با مرگ ۲۹ هزار و ۲۱ نفر) بیشترین موارد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» را در جهان ثبت کرده اند.
موارد مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری در مکزیک ظرف ۲۴ ساعت گذشته دو برابر شد و برای نخستین بار از سطح یک هزار نفر گذشت.
اتحاد برای تولید واکسن
مقامات هلند اعلام کردند فرانسه، آلمان، ایتالیا و هلند توافق کرده اند برای تولید واکسن «کووید-۱۹» با یکدیگر «ائتلاف» تشکیل دهند.
از سوی دیگر نیز بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که روز پنجشنبه میزبان یک نشست سران مجازی با هدف جمع آوری پول برای ائتلاف تولید واکسن خواهد بود، «عصر جدید همکاری جهانی در زمینه سلامت» را خواستار شد.
طرح احیای اقتصادی آلمان
آلمان که بحران کرونا اقتصاد آن را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، چهارشنبه از یک طرح احیای اقتصادی بزرگ دو ساله به مبلغ ۱۳۰ میلیارد یورو برای تحریک اقتصاد خود خبر داد.
ضعف فرانسه در مقابله با کرونا
یک هیئت اطلاع رسانی مجمع ملی فرانسه در گزارشی اعلام کرد شیوع ویروس کرونا «نقاط ضعف» فرانسه را آشکار کرد.
وزیر بهداشت ترکیه: منتظر موج دوم شیوع کرونا نیستیم
وزیر بهداشت ترکیه گفت انتظار نداریم که با موج دوم شیوع ویروس کرونا روبرو شویم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا پس از اعلام ارقام روزانۀ مربوط به کرونا با بیان اینکه روند مبارزه با کووید-۱۹ از اول ژوئن وارد مرحلهای تازه به نام عادی سازی شده است گفت برای رسیدن به یک نتیجۀ نهایی قدم به قدم جلو میرویم و از نادر کشورهایی هستیم که با کمترین خسارت از این روند در حال عبور هستیم. به همین دلیل با جدیت باید نسبت به رعایت تدابیر لازم تلاش کنیم.
کوجا با تاکید بر اینکه ترکیه انتظار بروز دومین موج شیوع ویروس کرونا را ندارد گفت همه مان باید به سه مورد، ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و نظافت دستان توجه داشته باشم.
بر اساس آخرین آماری که وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۶۶ هزارو ۴۲۲، تعداد جانباختگان به ۴ هزارو ۶۰۹ و تعداد بهبود یافتگان به ۱۳۰ هزارو ۸۵۲ نفر رسیده است.
دو نماینده مجلس ایالتی در پاکستان بر اثر کرونا جان باختند
منابع پاکستانی اعلام کردند: ۲ تن از نمایندگان مجالس ایالتی سند و پنجاب این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه خبری جیو نیوز اعلام کرد: "کاکاخیل" نماینده مجلس ایالتی خیبر پختونخوا و "شوکت منظور چیما" عضو مجلس ایالت پنجاب این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند.
به گفته منابع خبری، کاکاخیل و منظور چیما از ۱۰ روز پیش در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان ایالتهای خود تحت درمان قرار داشتند.
رسانههای پاکستانی در چند روز گذشته از مبتلا شدن ۱۲ نفر از اعضای مجلس ایالتی سند پاکستان به کرونا خبر داده اند.
این درحالی است که "غلام مرتضی بلوچ" وزیر مناطق روستایی ایالت سند نیز روز سه شنبه بر اثر کرونا جان خود را از دست داد.
ویروس کرونا این روزها در پاکستان به اوج خود رسیده و این ویروس تقریبا به تمام اقشار جامعه پاکستان از جمله پزشکان، زندانیان، خبرنگارها، نیروهای امنیتی پلیس و ارتش، اعضای مجالس ایالتی و حتی به کابینه دولت این کشور نیز سرایت کرده است.
ابتلای بیش از ۴۶۰۰ نفر به کرونا در پاکستان طی شبانه روز گذشته
وزارت بهداشت پاکستان از رکورد جدید کرونا و ثبت بیش از ۴۶۰۰ مورد جدید آلودگی به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه رسمی وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: با ابتلای چهار هزار و ۶۸۸ نفر به کرونا در این کشور طی شبانهروز گذشته تعداد کل مبتلایان به ۸۵ هزار و ۲۶۳ نفر رسید.
منابع خبری با بیان اینکه آمار ابتلای روزانه از زمان شیوع کرونا در این کشور بی سابقه بوده افزودند: طی همین مدت ۸۲ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا در پاکستان جان خود را از دست داده اند و تعداد کل قربانیان به ۱۷۷۰ نفر رسید.
تاکنون ۶۱۵ هزار و ۵۱۱ تست کرونا در پاکستان انجام شده است. شمار بهبودیافتگان در این کشور از شناسایی نخستین موارد ابتلا به کرونا در ۲۶ فوریه تاکنون به ۳۰ هزار و ۱۲۸ نفر رسیده است.
ایالت سند که جمعیت آن حدود ۵۰ میلیون نفر است با ۳۲ هزار و ۹۱۰ فرد آلوده به کووید-۱۹ دارای بیشترین آمار مبتلایان در پاکستان است. منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور نیز با ۲۸۵ مورد ابتلا دارای کمترین تعداد بیماران کرونایی است.
ارسال تجهیزات تنفسی جدید از اروپا به روسیه
یک مبنع آگاه در دولت آمریکا اعلام کرد دومین محموله دستگاههای تنفسی آمریکا چهارم ژوئن در اختیار روسیه قرار خواهد گرفت.
اولین محموله دستگاههای تنفسی آمریکا برای روسیه که شامل پنجاه دستگاه بود، بیست و یکم ماه مه به روسیه رسید. دومین محموله شامل یکصد و پنجاه دستگاه تنفس مصنوعی است که چهارم ژوئن به مقامات روسیه تحویل داده خواهد شد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد آمریکا این دستگاهها را به طور رایگان در اختیار روسیه قرار میدهد همان گونه که روسیه قبلا این کار را برای آمریکا انجام داده است.
آوریل امسال روسیه در چارچوب مبارزه با شیوع ویروس کرونا در جهان محمولهای از تجهیزات پزشکی به آمریکا فرستاد.
تاکنون ۴۳۲ هزار و ۲۷۷ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در روسیه ثبت شده و شمار قربانیان این بیماری به ۵ هزار و ۲۱۵ نفر رسیده است.
اجباری شدن استفاده از ماسک در ارمنستان
در پی افزایش صعودی ابتلا به ویروس کرونا در ارمنستان دولت این کشور استفاده از ماسک را در کلیه اماکن عمومی اجباری کرد. پیش از این استفاده از ماسک فقط در فضای بسته اجباری بود. میزان ابتلا به ویروس کرونا در ارمنستان نسبت به دو ماه گذشته ۱۳ برابر افزایش یافته است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از جمله نخست وزیر و خانواده اش در ارمنستان به ویروس کرونا مبتلا هستند.
تصمیم جمهوری آذربایجان بر اعمال ممنوعیت کامل خروج از خانه در روزهای آخر هفته!
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد با توجه به افزایش قابل توجه موارد ابتلای روزانه به ویروس کرونا در این کشور، ممنوعیت کامل خروج از خانه در روزهای آخر هفته اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، "ابراهیم محمداف" سخنگوی هیات دولت جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه در نشست خبری گفت: علی اسداف نخست وزیر جمهوری آذربایجان جزئیات محدودیت کامل را در روزهای آخر هفته، روز پنجشنبه (امروز) اعلام خواهد کرد.
وی افزود: محدودیت کامل شامل منع حرکت وسایط نقلیه عمومی و خودروهای شخصی، توقف فعالیت واحدهای تولیدی و ادارات دولتی، فروشگاهها از جمله فروشگاههای مواد غذایی خواهد شد.
" رامین بایراملی " مسوول اداره کل شبکههای بهداشتی جمهوری آذربایجان نیز گفت: در روزهای اخیر در رابطه با افزایش شمار مبتلایان به کرونا ویروس در جمهوری آذربایجان دولت ناگزیر به اعمال محدودیتهای کامل در آخرین روزهای هفته شده است.
تاکنون شش هزار و ۲۶۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که سه هزار و ۶۶۵ نفر از آنها بهبود یافته و ۷۶ نفر نیز جان باخته اند.
در حال حاضر دو هزار و ۵۱۹ نفر مبتلا به ویروس کرونا هم در بیمارستانهای تخصصی جمهوری آذربایجان تحت درمان قرار گرفته اند که وضعیت ۶۱ نفر از آنها وخیم اعلام شده است.
افزایش ۱۰۰ درصدی موارد مرگ در مکزیک
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات مکزیک شامگاه چهارشنبه اعلام کردند موارد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور ظرف ۲۴ ساعت گذشته دو برابر شد و برای نخستین بار از سطح یک هزار نفر گذشت.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت مکزیک، ظرف ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۹۲ مورد مرگ ناشی از کرونا در این کشور ثبت شد و مجموع آن به ۱۱ هزار و ۷۲۹ مورد رسید. این در حالی است که روز قبل ۴۷۰ مورد مرگ ثبت شده بود. این دومین آمار سنگین تلفات ناشی از کرونا در آمریکای لاتین، پس از برزیل محسوب میشود.
این منبع افزود: از آغاز شیوع این بیماری در مکزیک، در مجموع ۱۰۱ هزار و ۲۳۸ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور به ثبت رسیده است.
معاون وزیر بهداشت و مسئول راهبرد مقابله با کرونا در مکزیک جمعه گذشته گفت این احتمال وجود دارد که موارد مرگ ناشی از کرونا در این کشور به ۳۰ هزار نفر برسد.
به رغم تشدید شیوع ویروس کرونا در مکزیک، از روز سه شنبه فعالیتهای اقتصادی در این کشور ۱۲۰ میلیون نفری از سر گرفته شده است و آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهور این کشور خواستار بازگشت شرایط به حالت عادی شده است.
تمدید ۳۰ روزه حالت فوق العاده در فلسطین
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حالت فوق العاده را به مدت ۳۰ روز تمدید کرد.
شبکه تلویزیونی سی جی تی ان (شبکه تلویزیونی بین المللی چین) در توئیتر خود اعلام کرد، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز با صدور فرمانی اعلام کرد به منظور مقابله با ویروس کرونا، حالت فوق العاده از امروز، پنج شنبه، به مدت ۳۰ روز دیگر در فلسطین تمدید شد.
شش مورد جدید ابتلا به این ویروس در فلسطین ثبت شده است.
ابتلا به ویروس کرونا در هند به حدود ۲۱۷ هزار نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به دویست و شانزده هزار و نهصد و نوزده (۲۱۶۹۱۹) نفر رسید. از این تعداد یکصد و چهار هزار و یکصد و هفت (۱۰۴۱۰۷) نفر از بیمارستان مرخص شدند. شش هزار و هفتاد و پنج (۶۰۷۵) نفر نیز جان باختند.
کووید ۱۹ در آلمان سی قربانی دیگر گرفت
شمار مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید ۱۹ در آلمان به ۸ هزار و ۵۸۱ نفر و تعداد موارد تاییدشده ابتلا به این بیماری به ۱۸۲ هزار و ۷۶۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، طبق آمار و اطلاعاتی که موسسه رابرت کخ روز پنجشنبه منتشر کرد با ثبت ۳۹۴ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در آلمان تعداد کل مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۱۸۲ هزار و ۷۶۲ نفر افزایش یافت. طبق اعلام همین موسسه در بیست و چهار ساعت گذشته ۳۰ مورد جدید مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در آلمان ثبت شده و به این ترتیب شمار کلی تلفات ویروس کرونا در آلمان از آغاز همه گیری تا کنون به ۸ هزار و ۵۸۱ نفر رسیده است.
تعلیق جلسات پارلمان رژیم صهیونیستی
پس از مشخص شدن نتیجه مثبت آزمایش کرونای یکی از نمایندگان، پارلمان اسرائیل جلسات روز پنجشنبه خود را به حال تعلیق درآورد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قدس، این درحالی است که همزمان با افزایش نگرانیها درباره موج جدید شیوع کرونا، برخی مدارس اسرائیل نیز تعطیل شده اند.
اسرائیل در هفتههای اخیر برخی محدودیتها را کاهش داده است، اما مقامات هشدار دادند که بی توجهی عمومی به خطرات ممکن است به شکل گیری موجهای جدید شیوع بیماری منجر شود.
کنست اعلام کرد از کارکنانی که حضورشان بر سر کار ضروری نیست خواسته شده است، در خانه بمانند و تمام نشستهای کمیتههای پارلمان که قرار بود روز پنجشنبه برگزار شود، به تعویق افتاده است.
مدارس اسرائیل ماه گذشته بازگشایی شدند، اما این نگرانی وجود دارد که با وجود اقدامات احتیاطی برخی کودکان دیگران را مبتلا کنند.
به گزارش رسانههای اسرائیل در روز پنجشنبه، با از سرگیری موج جدید شیوع بیماری، ۴۲ مدرسه در سراسر اسرائیل تعطیل شدند.
وزارت آموزش هنوز این آمار را تایید نکرده است.
اسرائیل با ۹ میلیون نفر جمعیت ۱۷ هزار و ۳۴۳ مورد ابتلا به کرونا و ۲۹۰ مورد مرگ ثبت کرده است. به گزارش وزارت بهداشت، بیش از ۵۹۳ هزار نفر در اسرائیل آزمایش کرونا داده اند.