نقض آزادی مطبوعات علیه خبرنگاران
حملات مکرر پلیس آمریکا به خبرنگاران
دست کم ۱۲۵ مورد نقض آزادی مطبوعات علیه خبرنگاران و ۹۰ مورد حمله به خبرنگاران، طی چند روز اعتراضات در آمریکا گزارش شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، کمیته حفاظت از خبرنگاران اعلام کرد: دست کم ۱۲۵ مورد نقض آزادی مطبوعات علیه خبرنگاران طی چند روز اعتراضات در آمریکا گزارش شده است. به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی، استرالیا خواستار تحقیق درباره بدرفتاری با یک خبرنگار استرالیایی هنگام تهیه گزارش در واشنگتن دی سی شده است. این خبرنگار و تصویربردارش هنگام ارسال گزارش زنده، مورد حمله قرار گرفتند.
همچنین حدود ۲۰ خبرنگار دستگیر شده اند. به موجب ارزیابی یک سازمان دیده بان رسانهای دیگر، حدود ۹۰ مورد حمله به خبرنگاران، از جمله با شلیک گاز اشک آور، اسپری فلفل و گلولههای پلاستیکی مشاهده شده است و در برخی موارد گمان میرود گروههای خبری عمداً هدف قرار گرفته اند. آخرین صدای فریادی که شنیدید، صدای یک خبرنگار آمریکایی بود که خطاب به پلیس میگفت: «من خبرنگارم.» او برای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نزدیک کاخ سفید کار میکرد.
وی درباره شلیک پلیس به وی با وجود آگاهی از این که او مشغول تهیه گزارش است، گفت: بعد از اینکه فریاد زدم من خبرنگارم، من خبرنگارم، آنها به طور پیاپی به سوی من نارنجکهای ترکش زا پرتاب کردند، در نتیجه از هفت ناحیه در کمر و پهلو آسیب دیدم. همچنین از ناحیه ران هدف شلیک گلوله پلاستیکی قرار گرفتم. سپس پلیس در استفاده از سپرهای دفاعی خود برای هل دادن ما به روی زمین درنگ نکرد. آنها خیلی خوب میدانستند که من خبرنگارم. این اقدام، هدف قرار دادن آشکار یک خبرنگار بود. این در حالی است که دولت آمریکا همواره مدعی است که کشورهای دیگر آزادی مطبوعات ندارند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ما همچنین نگران تهدید خشونت علیه خبرنگاران هستیم که تأثیر وحشتناکی روی آزادی مطبوعات دارد، به ویژه زمانی که درباره این تهدیدها تحقیق نمیشود یا مرتکبانِ آن تحت پیگرد قانونی قرار نمیگیرند. ما خواستار توقف فوری تهدید و خشونت علیه خبرنگاران هستیم. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم بقیه کشورهای جهان از آزادی مطبوعات و اقدامات بزرگی که ما در آمریکا انجام میدهیم، دنباله روی کند.
خبرنگار اسپوتنیک که مورد حمله پلیس آمریکا قرار گرفت، گفت: تجربهای که خودم شخصاً دیروز داشتم این بود که آمریکا تمایل شدید به اعمال خشونت علیه خبرنگاران و تلاش برای ساکت کردن آنها در اینجا دارد.