افزایش نگران کننده رشد روزانه مبتلایان به کرونا در کشور
متوسط نرخ رشد روزانه در کشور از ۱.۴۸ درصد به ۱.۸۱ درصد افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: اطلاعات مستخرج از سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) نشان میدهد که میزان رشد متوسط روزانه کشور در دهه اول اردیبهشت
۱.۳۲ درصد بود که در دهه دوم اردیبهشت به
۱.۴ افزایش و در دهه سوم اردیبهشت به
۱.۴۸ درصد افزایش و دهه اول خرداد ماه به
۱.۸۱ درصد افزایش یافته است.
محمدجواد دهقانی افزود: هر چند دلیل افزایش موارد گزارش شده کرونا در ایران، افزایش انجام تست در افراد بدون علامت یا با علایم D خفیف اعلام شده، ولی کاهش شاخص بهبودی (Recovery Index) (نسبت متوسط رشد روزانه بهبودی به متوسط رشد روزانه انتشار بیماری) در کشور از ۲.۱۲ در دهه اول اردیبهشت به ۰.۹۴ در دهه اول خرداد نشان دهنده این است که تا برطرف شدن بیماری کووید-۱۹ و یا حداقل کاهش انتشار آن در کشور راه درازی در پیش خواهد بود.
وی افزود: ادامه روند طی شده در یک ماه اخیر نگران کننده و لازم است تمهیداتی برای تغییر روند افزایشی رشد انتشار بیماری اتخاذ شود.
سرپرست ISC گفت: اطلاعات مستخرج از سامانه کووید-۱۹ نشان میدهد که در طول ده روز اخیر از یک تا ۱۰ خرداد (۲۱ الی ۳۰ مه ۲۰۲۰) تعداد کل مبتلایان در دنیا از ۴۹۸۲۹۳۷ مورد به ۶۰۹۴۶۲۱ مورد افزایش یافته و بنابراین متوسط رشد روزانه بیماری در ده روز اخیر در دنیا برابر با ۲.۰۴ درصد است.
میزان رشد متوسط روزانه بیماری دنیا در دهه سوم اردیبهشت برابر با ۱.۷۸ درصد و در دهه دوم اردیبهشت ۲.۶۵ درصد بود.
دهقانی تصریح کرد: بیشترین درصد جمعیت بهبود یافته در میان ۱۸ کشور مطرح شده متعلق به چین با ۹۴.۳۵ درصد، آلمان با ۹۰ درصد، ایران با ۷۸.۴ درصد، ترکیه با ۷۷.۹ درصد، مکزیک و عربستان با ۷۰ درصد، اسپانیا ۶۹ درصد، ایتالیا با ۶۷ درصد، کانادا با ۵۳ درصد و سایر کشورها زیر ۵۰ درصد است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: بیشترین درصد فوتی نسبت به مبتلایان هر کشور در میان ۱۸ کشور مورد بررسی به ترتیب متعلق به کشورهای فرانسه با ۱۵.۳ درصد، ایتالیا و انگلیس با ۱۴ درصد، مکزیک با ۱۱.۶ درصد، اسپانیا با ۹.۵ درصد، کانادا با ۷.۸ درصد، برزیل با ۶ درصد، آمریکا با ۵.۸ درصد، چین با ۵.۶ درصد، ایران با ۵.۲ درصد، آلمان ۴.۷ درصد و سایر کشورها زیر ۳ درصد است.
- پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است .
ایران بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند ، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده است .
دفتر اصلی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاورمیانه و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز است .
-