آخرين اخبار شيوع کرونا در جهان
آمار بهبوديافتگان کرونا به مرز سه ميليون نفر رسيد
براساس آخرين آمار منتشره، بهبوديافتگان بيماري کرونا در جهان به مرز سه ميليون نفر رسيدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آخرين اخبار و تحولات در ارتباط با شيوع ويروس کرونا در جهان به شرح زير است:
براساس آخرين آمار منتشره، بهبوديافتگان بيماري کرونا در جهان به مرز سه ميليون نفر رسيدند.
آخرین آمار مبتلایان، فوت شدگان و بهبود یافتگان در جهان تا ساعت ۲۱:۳۸
شمار تلفات در فرانسه پس از ۱۳ روز ۳ رقمی شد
شمار تلفات کرونا در فرانسه روز سه شنبه برای نخستین بار در ۱۳ روز گذشته بیش از صد نفر افزایش یافت.
این در حالی است که دولت فرانسه در حال تصویب کاهش تازهای در مقررات قرنطینه است.
وزارت بهداشت فرانسه گفت شمار تلفات کرونا در این کشور با ۱۰۷ نفر افزایش (یا ۰.۴ درصد کل تلفات) به ۲۸ هزار و ۹۴۰ نفر رسید که پنجمین رقم تلفات در جهان است.
وزارت بهداشت فرانسه افزود شمار افراد کرونایی بستری در بیمارستان از ۱۴ هزار و ۲۸۸ نفر در روز دوشنبه به ۱۴ هزار و ۲۸ نفر کاهش یافت.
همچنین شمار افراد کرونایی بستری در بخش آی سی یو در این کشور از ۱۳۰۲ نفر در روز دوشنبه به ۱۲۵۳ نفر کاهش یافت.
مکزيک در رتبه دوم پس از برزيل
با وجود قرار گرفتن مکزیک در دومین جایگاه کشورهای مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در آمریکای لاتین، این کشور فعالیتهای اقتصادی را از سرگرفت.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد تعداد جان باختگان ویروس کووید-۱۹ در مکزیک از مرز ۱۰ هزار تن گذشت. مکزیک از نظر ابتلا به ویروس کرونا در بین کشورهای آمریکای لاتین در جایگاه دوم قرار گرفته است. با وجود گستردگی شیوع ویروس در مکزیک، این کشور فعالیتهای اقتصادی اش را از سر گرفت. برزیل از نظر گسترش ویروس کرونا در آمریکای لاتین در جایگاه نخست قرار گرفته است.
گزارشگر این شبکه گفت حرف اصلی رئیس جمهوری مکزیک در جریان سفر دورهای به سراسر کشور، ارتقای گردشگری و ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی بود.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهور مکزیک را پخش کرد.
وی گفت ما باید کم کم روند عادی سازی در بخش تولید، فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی را آغاز کنیم. من این جمله را با احتیاط میگویم.
گزارشگر افزود تمهیدات قرنطینهای از ابتدای ماه ژوئن کاهش یافت. بخشهای معدن، خودروسازی و صنایع اجازه یافتند فعالیتهای شان را ازسر بگیرند. این در حالی است که مکزیک تا پایان اپیدمی ویروس کووید-۱۹ فاصله زیادی دارد. اکثر ایالات مکزیک توسط دولت در وضعیت قرمز قرار گرفته اند. مناطق قرمز نشان دهنده گسترش فعالانه ویروس و ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. تعداد قربانیان ویروس کووید-۱۹ در مکزیک که از نظر گسترش ویروس در آمریکای لاتین در رتبه دوم قرار دارد، در آمار رسمی منتشر شده در روز سه شنبه از مرز ۱۰ هزار نفر گذشت. کارگران در پایتخت نگران هستند، اما میخواهند کار خود را از سربگیرند.
واکنش سازمان جهاني بهداشت به مقامات پزشکي ايتاليا
سازمان جهاني بهداشت به اظهارات پزشک ویژه سیلویو برلوسکونی نخست وزیر اسبق ایتالیا که گفته بود ویروس کووید-۱۹ از نظر کلینیکی دیگر وجود ندارد، واکنش نشان داد و از مرگ روزانه هزاران تن از مردم جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا سخن به میان آورد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد سازمان جهاني بهداشت در یک نشست خبری خاطر نشان کرد ویروس کرونا همچنان ویروسی کشنده است و هر روز هزاران نفر جان میبازند. این اظهارات در پی سخنان آلبرتو زانگریلو Alberto Zangrillo پزشک ایتالیایی مطرح شد. به نظر وی از توانایی ویروس کرونا کاسته شده و از نظر کلینیکی دیگر وجود خارجی ندارد.
گزارشگر این شبکه گفت دکتر زانگریلو مدیر بیمارستان سان رافائله در میلان که دکتر ویژه برلوسکونی است، چند روز پیش خاطر نشان کرد ویروس کووید - ۱۹ از نظر کلینیکی دیگر وجود ندارد و به ویروسی کم خطر مبدل شده است. وی تاکید کرد نمونههای گرفته شده از بیماران مبتلا به ویروس کووید - ۱۹ در روزهای اخیر، از نظر کمی بسیار ضعیفتر از نمونههای گرفته شده در یک یا دو ماه گذشته بوده است. در پی این اظهارات، سازمان بهداشت جهانی وارد عمل شد و خاطر نشان کرد کرونا همچنان ویروسی کشنده است و هر روز هزاران نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان میبازند. سازمان بهداشت جهانی در یک نشست خبری که از طریق اینترنت برگزار شد، نسبت به جهش ژنتیکی مثبت ویروس کووید-۱۹ یا به عبارتی کم خطر شدن آن ابراز امیدواری کرد. اما در عین حال تاکید کرد هنوز هیچ نشانهای دال بر این جهش مشاهده نشده است. سازمان بهداشت جهانی همچین خاطر نشان کرد ابتلا به ویروس کرونا ممکن است با عوارض ضعیف تری ظاهر شود و علت این اتفاق نیز رعایت نکات لازم و شناخت بهتر مردم از ویروس بوده است. در کل این طور احساس میشود که سازمان بهداشت جهانی در شرایط کنونی تلاش میکند اخبار منتشر شده را کنترل و برخی از این اطلاعات را که در اختیار عموم قرار میگیرد، اصلاح نماید، تا مردم به طور شتابزده نتیجه گیری نکنند و همچنان هوشیار بمانند.
آمارهاي متفاوت جان باختگان کرونا در انگلیس به روايت رسانه هاي اين کشور
وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس اعلام کرد از دیروز تا صبح امروز سه شنبه، ۳۲۴ نفر دیگر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان باختند و با احتساب موارد جدید شمار جان باختگان کرونا در انگلیس به ۳۹ هزار و ۳۶۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دولت انگلیس در اعلام شمار واقعی مبتلایان و قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در این کشور، به گونهای اقدام کرده که یافتن آمار واقعی در این باره، به یک معمای پیچیده شبیه شده است.
روزنامه مترو امروز نوشت در گزارش دولت انگلیس که دیروز ارائه شد، مرگ ۴۴۵ نفر دیگر از قربانیان ویروس کرونا، اعلام نشده بود.
به نوشته این روزنامه، برخلاف سخنان وزیر بهداشت و درمان، اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس نشان داد شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در روز یکشنبه، ۱۱۱ نفر نبوده بلکه ۵۵۶ نفر بوده است.
تارنمای روزنامه سان هم نوشت در حالیکه نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است از روز دوشنبه این هفته، شمار بیشتری از محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا را بر میدارد، آمار جدید نشان میدهد شمار افراد جان باخته از ویروس در این کشور، بیش از ۴۸ هزار نفر شده است.
روزنامه تایمز هم نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت این کشور است و بدین ترتیب احتمالا تاکنون از ۷۰ هزار نفر هم بیشتر شده است.
تارنمای روزنامه ایندیپندنت جمعه گذشته به نقل از سخنگوی دفتر بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد شمار متوفیان تا صبح امروز بیش از ۴۸ هزار نفر است.
دولت انگلیس در اغاز همه گیری ویروس کرونا گفته بود اگر با ۲۰ هزار کشته بحران کرونا را مهار کنیم خوب عمل کردیم، اما اکنون در حالی شمار جان باختگان کرونا به چهل هزار نفر نزدیک شده است که شمار مبتلایان همچنان چهار رقمی و شمار مبتلایان همچنان سه رقمی در حال افزایش است.
آمار کرونا در جمهوري آذربايجان
با ابتلای۲۷۳ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۵۹۳۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان،امروز با مرگ ۳نفر دیگر تعداد جان باختگان براثرکرونا در این کشور به ۷۱ نفر افزایش یافت.
با بهبودی ۵۶ بیمار دیگر تعداد بهبود یافتگان هم به ۳۵۶۴ نفر رسیده است.
هم اکنون ۲۳۰۰ بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستان های این کشور بستری هستند که حال ۵۰ نفر از انها وخیم، ۷۳نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار است.
در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۰۹ هزار و ۹۰۱ مورد تست کرونا صورت گرفته است.
يونان پروازهاي قطري را تعليق کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد یونان روز سه شنبه بعد از آن که آزمایش کرونای ۱۲ نفر در هواپیمایی از مبدا دوحه پایتخت قطر مثبت در آمد پروازها از قطر را به مقصد این کشور تعلیق کرد.
این افراد در پروازی بودند که ۹۱ مسافر را از دوحه به مقصد آتن حمل میکرد و روز دوشنبه فرود آمد.
این آزمایشها اجرا شد و این افراد را برای قرنطینه شدن به هتلی بردند.
مقامات گفتند افرادی که آزمایش کرونای آنها مثبت بود به مدت دو هفته و آنهایی که منفی بود به مدت یک هفته در قرنطینه خواهند ماند.
افرادی که آزمایش آنها مثبت در آمده است شامل ۹ نفر از پاکستان با اوراق اقامت در یونان، دو یونانی مسافر از استرالیا و یک نفر از یک خانواده یونانی-ژاپنی بودند.
تعلیق پروازها از قطر تا روز ۱۵ ژوئن برقرار خواهد بود.
بانک جهاني: کشورهاي در حال توسعه بيشترين ضرر مالي را متحمل خواهند شد
خبرگزاري رویترز گزارش داد بانک جهانی روز سه شنبه اعلام کرد انتظار دارد بیماری کرونا و رکود ناشی از آن «زخم های ماندگاری» بر کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور بگذارد و بیشترین خسارت را صادرات نفت و کشورهای دچار بحران مالی متحمل خواهند شد.
این نهاد جهانی گفت کاهش رشد ناشی از این رکود به طور متوسط 8 درصد در دوره ای پنج ساله خواهد بود و خسارت ناشی از کاهش تولید نفت برای صادرکنندگان در حال توسعه به میزان 11 درصد خواهد بود.
مقامات بانک جهانی معتقدند از آن جایی که چشم انداز رشد این کشورها همین حالا به خاطر نبردهای تجاری کوچک شده است شوک ناشی از شیوع کرونا به سادگی تبدیل به مشکل ورشکستگی در کشورهای دارای بازار نوظهور خواهد شد.
بانک جهانی افزود نرخ اندک بهره در دهه گذشته به افزایش بی سابقه بدهی های حاکمیتی و شرکتی در بازارهای نوظهور منجر شده و توان سیاست گذاران را برای پاسخ دادن به بحران و پیشگیری از تعطیلی کسب و کارها، بیکاری و وخامت سرمایه انسانی محدود کرده است.
بانک جهانی افزود اگر سیاست ها صرفا متمرکز بر حفظ افراد ذی نفع و شرکتهای سودجو شود ممکن است به مشکلات نقدینگی بیانجامد به ورشکستگی منجر مي شود.
زائران اندونزي به سفر حج مشرف نمي شوند
به نقل از خبرگزاري فرانسه، مقامات اندونزی که بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد روز سه شنبه اعلام کردند تصمیم گرفتند به علت خطرات ناشی از ویروس کرونا از شرکت در مراسم حج امسال صرف نظر کنند.
همه ۲۲۱ هزار زائر اندونزیایی که برای شرکت در مراسم حج امسال در عربستان سعودی ثبت نام کرده بودند باید برنامه خود را به تاخیر بیاندازند.
فخرول رازی، وزیر امور خارجه اندونزی در یک نشست خبری تلویزیونی اعلام کرد: این تصمیمی دشوار و تلخ بود. اما حفاظت از زائران ما و کسانی که در این زمینه کار میکنند، مسئولیت ماست.
همه گیری ویروس کرونا برگزاری مراسم حج امسال را با تردید مواجه کرده است و مقامات سعودی هنوز اعلام نکرده اند آیا مراسم حج در پایان ماه ژوئیه برگزار خواهد شد یا نه. ماه گذشته، اندونزی که هر سال بزرگترین کاروان زائران را به حج اعزام میکند برای اعلام تصمیم خود در مورد برگزاری حج به ریاض فشار وارد کرد. جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی این مسئله را در جریان گفتگوی تلفنی خود با ملک سلمان مطرح کرد. اندونزی به منظور کاهش خطرات، اعزام نیمی از کاروان پیش بینی شده خود را مطرح کرد، اما در نهایت تصمیم گرفت از زائران بخواهد از سفر امسال خود صرف نظر کنند.
مراسم حج، یکی از منابع کلیدی درآمدی عربستان سعودی است، اما در صورت آلودگی زائران به ویروس کرونا میتواند به یکی از کانونهای اصلی شیوع این بیماری تبدیل شود. تصمیم اندونزی در میان برخی زائران که برای شرکت در مراسم حج، سالها انتظار کشیدند، ناامیدی بسیاری ایجاد کرده است. یک کارمند ۳۷ ساله میگوید: من میدانستم امکان این کار وجود ندارد، اما حالا که به طور رسمی اعلام شده است، قلب من شکست. من سالها در انتظار این سفر بودم. کاملا آماده بودم. لباس هایم آماده بود و واکسن هایم را نیز زده بودم اما خداوند، برنامه دیگری برای ما مقدر کرده است.
سال گذشته حدود ۲.۲ میلیون مسلمان از سراسر جهان برای شرکت در مراسم حج به عربستان سعودی سفر کردند.
عراق/ افزایش شمار جان باختگان به ۲۳۵ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت عراق از ثبت ۲۰ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته و افزایش شمار جان باختگان به ۲۳۵ نفر خبر داد. همچنین با ثبت ۵۱۹ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در عراق به عنوان بیشترین میزان آمار ابتلای روزانه، مجموع مبتلایان در این کشور به ۷۳۸۷ رسیده است.
انتخابات عمومی بولیوی به ماه سپتامبر موکول شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاپاز، منابع رسمی در بولیوی روز سه شنبه اعلام کردند به دلیل همه گیری بیماری کووید-۱۹, انتخابات عمومی این کشور به روز ششم سپتامبر سال کنونی موکول میشود.
بازگشایی موقت مرزهای لبنان با سوریه
اداره کل امنیت عمومی لبنان از بازگشایی موقت مرزهای زمینی این کشور با سوریه خبر داد. به گزارش خبر گزاری صدا و سیما از بیروت، اداره کل امنیت عمومی لبنان در بیانیهای اعلام کرد، مرزهای زمینی این کشور با سوریه را از طریق دو گذرگاه مصنع و عبودیه بازگشایی میکند.
در این بیانیه آمده است، با استناد به تصمیمهای نشست هیأت دولت در تاریخ دهم خرداد درباره بازگشت لبنانیهای مقیم خارج، مرزهای زمینی با سوریه از طریق گذرگاههای مصنع و عبودیه در تاریخهای ۱۳ و ۱۵ خرداد ماه از ساعت ۹ (به وقت محلی) تا ۱۶:۰۰ بر روی لبنانیها و خانوادههای آنها در سوریه که تمایل به بازگشت به لبنان دارند، بازگشایی میشود.
مرزهای میان لبنان و سوریه به دلیل شیوع ویروس کرونا و به عنوان یک اقدام پیشگیرانه بسته شده بود.
هشدار سازمان بهداشت جهاني درباره استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها در درمان کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، سازمان بهداشت جهاني هشدار داد استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها در مبارزه با بیماری کووید ۱۹, مقاومت باکتریها را بالا میبرد و در نهایت بر تعداد قربانیان، هم هنگام شیوع بحران و هم پس از آن میافزاید. تدروس آدهانوم رئیس سازمان بهداشت جهاني گفت شمار نگران کنندهای از بیماریهای واگیردار ناشی از باکتری، در برابر داروهای سنتی به کار گرفته شده برای درمان بیماری کووید ۱۹ مقاومتر شده اند. این سازمان ابراز نگرانی کرده است این روند با استفاده نامناسب از آنتی بیوتیکها هنگام بحران شیوع ویروس کرونا، تشدید شود. سازمان بهداشت جهاني با ارائه راهنماییهایی برای پزشکان، از آنها خواسته است در درمان بیماران مبتلا به کوید ۱۹ که عوارض معمولی دارند، اشتباه کلینیکی مرتکب نشوند و برای درمان پیشگیرانه، از آنتی بیوتیک استفاده نکنند.
بازداشت چندین نفر در باکو به سبب نقض مقررات کرونایی
امروز در یکی از واگنهای قطار در متروی باکو پلیس چند شهروند را به علت رعایت نکردن قانون استفاده از ماسک دستگیر کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، احسان زاهد اف رئیس واحد مطبوعاتی وزارت کشور جمهوری آذربایجان در خصوص مشاجره پلیس و چند شهروند در مترو گفت این افراد عمدی ضمن بی اعتنایی به درخواست پلیس، اقدام به مشاجره کردند.
تلاش پلیس برای بازداشت دیگر افراد شرکت کننده در این مشاجره ادامه دارد.
گفتنی است براساس مصوبه مجلس ملی آذربایجان در صورت استفاده نکردن از ماسک در اماکن عمومی، افراد عادی ۵۰ منات، کارمندان دولت ۱۰۰ منات و اشخاص حقوقی ۲۰۰ منات جریمه خواهند شد. این جرایم در صورت تکرار نقض قانون دو برابر خواهد شد.