به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، دکتر سعید نمکی امروز در نشست کمیته علمی سیاستگذاری درباره کووید ۱۹ خطاب به متخصصان عفونی و رشتههای مرتبط با ویروس کرونا افزود: تصور کنید ۹۰ درصد مردم هنوز کرونا نگرفته اند بنابراین روی شیوه نامه تشخیصی دقیق، آسان و ارزان متمرکز شوید در این راه شاید هیچ شیوه کپی شده دنیا جواب ندهد.
وی با بیان اینکه ما باید بدنبال مدلی ملی باشیم گفت: ما باید غیرتهاجمیترین روشها را در تشخیص و ارزانترین شیوه درمان را مد نظر داشته باشیم و تجارب خود را با دیگر متخصصان به اشتراک بگذاریم.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر بتوانیم در نخستین گام، تشخیص درست داشته باشیم میتوانیم زنجیره بیماری را قطع کنیم که این بزرگترین دستاورد ماست.
دکتر نمکی با اشاره به اینکه هیچ روشی بهتر از مراقبت از بیمار، موثر نبوده است گفت:من در مقام وزیر بهداشت باید بدترین وضعیت را برای این ویروس ترسیم کنم. پیش بینی من این است که در پاییز با همپوشانی کرونا و آنفلوآنزا مواجه میشویم و در این شرایط باید دوباره مدارس و دانشگاهها تعطیل شوند بنابراین بهترین اقدام در مسیر عدالت آموزشی آن است که از ظرفیت تابستان که به طور موقت وضعیت بهتری داریم برای آموزش مدارس و دانشگاهها استفاده کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: شرایط درخصوص ویروس کرونا به هیچ وجه عادی نیست. دو احتمال وجود دارد یا حذف ویروس از طبیعت یا فعال شدن آن، هیچ شواهدی برای مسیر اول نداریم، بنابراین به احتمال زیاد به سمت فعال شدن ویروس میرویم.
دکتر نمکی افزود: با ویروس پیچیدهای مواجه هستیم که مدام باید منتظر اتفاقات جدید باشیم.
وی با اشاره به اینکه احتمال ظهور ابعاد جدید این ویروس چموش وجود دارد افزود: باید برای بدترین شرایط آماده باشیم تصور اینکه این ویروس با گرما از بین میرود صحیح نیست همانطور که هم اکنون وضعیت خوزستان قرمز است و گرما تاثیری روی این بیماری نداشته و تاکید موکد روی فاصله گذاری اجتماعی است.
وی افزود: این بیماری یک شتر گاو پلنگ است که هم میتواند لگد بزند، هم شاخ بزند و هم گاز بگیرد، برای مقابله با این بیماری لازم است آگاهی کاملی از بیماری داشته باشیم و به شکل بین رشتهای به این بیماری نگاه کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که جان خود را از دست میدهد، علایم خاص خود را دارد، گفت: کووید۱۹ بیماری است که عضوهای مختلفی از بدن را درگیر میکند و عوارض مختلفی برای مبتلایان به دنبال دارد بعنوان مثال خانم پرستاری که چند روز قبل در بندرعباس جان خود را از دست دا، علامتی به جز خستگی نداشت و آزمایش کرونای او مثبت شد.
وی گفت: از کمیته علمی سیاستگذاری درباره کووید ۱۹ میخواهم از جهات مختلف به ویروس نگاه کنند و یک کار مستمر و پیاپی با همکاری پاتولوژیست ها، رادیولوژیستها و متخصصان عفونی انجام شود.
دکتر نمکی افزود: تفاوت ما با دیگر کشورها که از ما پیشرفتهتر هم بودند، تفاوت در نگاه بود. هر چند ما به ازای هر هزار نفر یک و شش دهم تخت داریم و مثلا در فرانسه شش و شش دهم تخت به ازای هر هزار نفر دارند، آنها کووید ۱۹ را همچون یک نسیم و ما همچون یک طوفان در نظر گرفتیم و توانستیم آمار مرگ و میر را کاهش دهیم.
وی افزود:نباید برای مردم ایجاد هراس و اضطراب کنیم. مردم ما مضطرب هستند این را بدتر نکنیم، اما طوری هم رفتار نکنیم که انگار کرونا تمام شده است.
وزیر بهداشت گفت: در نظر داریم میزان واکسن برای گروههای پرخطر را بیشترکنیم و برای جمعیت بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری زمینه دارند فاصله اجتماعی شان را به حداکثر برسانیم.
وی افزود: اگر بتوانیم آمار مرگ و میر کووید ۱۹ را پایین بیاوریم در دنیا پیروزیم، اما اگر یکبار دیگر سه رقمی شویم در دنیا حیثتمان زیر سوال میرود.
وزیر بهداشت گفت: اوایل بروز این بیماری برخی از کشورهای همسایه دروازه هایشان را روی ما بستند. اگر آمار مرگ و میر دوباره سه رقمی شود روی تجارت و تهیه ارزاق و کالای مردم نیز اثر میگذارد لذا باید روی یک روش تشخیصی و تحقیقاتی سنگین بین رشته ای- روش درمانی مبتنی برواقعیت و موثر بر مبنای اقتصاد کشور برای مبارزه با این بیماری متمرکز شویم.