آماده سازی جوز قند در شهرستان بوانات در راه ثبت ملی
مهارت تهیه جوز قند در شهرستان بوانات برای ثبت در فهرست میراث ناملموس ایران پیشنهاد شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، نصیری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جوز قند بوانات یکی از با ارزشترین سوغات محلی این شهرستان است که این خوراک از کیفیت و ارزش بالایی برخوردار و نوعی شیرینی قدیمی است و از زمان گذشته به طرز خاص بوسیله زنان و دختران این منطقه تهیه میشده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت این نوع خشکبار و ثبت آن به عنوان یک اثر ملی، حوزه ثبت میراث ناملموس کار میدانی و کتابخانهای خود را برای تهیه پرونده پیشنهاد ثبت این محصول آغاز کرده است.
نصیری اضافه کرد: مواد اصلی این خشکبار میوههایی مانند آلو بخارا، گلابی و هلو است و مواد تشکیل دهنده آن شامل مغز گردو و بادام، شکر و هل است.
وی تصریح کرد: تهیه جوز قند مراحل مختلفی دارد از جمله فراهم کردن میوه سالم، پوست کندن میوه، بیرون آوردن هسته و کوبیدن و آسیاب کردن مغز و سپس پر کردن میوه با مواد مورد نظر است، این محصول خوش طعم و با کیفیت بوسیله زنان در خانه تهیه میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده پیشنهاد ثبت مهارت تهیه جوز قند به زودی برای ثبت به اداره کل ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ارسال خواهد شد.