آماده سازی جوز قند در شهرستان بوانات در راه ثبت ملی
مهارت تهیه جوز قند در شهرستان بوانات برای ثبت در فهرست میراث ناملموس ایران پیشنهاد شده است.
![آماده سازی جوز قند در شهرستان بوانات در راه ثبت ملی آماده سازی جوز قند در شهرستان بوانات در راه ثبت ملی](/files/fa/news/1399/3/13/4913394_360.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، نصیری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جوز قند بوانات یکی از با ارزشترین سوغات محلی این شهرستان است که این خوراک از کیفیت و ارزش بالایی برخوردار و نوعی شیرینی قدیمی است و از زمان گذشته به طرز خاص بوسیله زنان و دختران این منطقه تهیه میشده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت این نوع خشکبار و ثبت آن به عنوان یک اثر ملی، حوزه ثبت میراث ناملموس کار میدانی و کتابخانهای خود را برای تهیه پرونده پیشنهاد ثبت این محصول آغاز کرده است.
نصیری اضافه کرد: مواد اصلی این خشکبار میوههایی مانند آلو بخارا، گلابی و هلو است و مواد تشکیل دهنده آن شامل مغز گردو و بادام، شکر و هل است.
وی تصریح کرد: تهیه جوز قند مراحل مختلفی دارد از جمله فراهم کردن میوه سالم، پوست کندن میوه، بیرون آوردن هسته و کوبیدن و آسیاب کردن مغز و سپس پر کردن میوه با مواد مورد نظر است، این محصول خوش طعم و با کیفیت بوسیله زنان در خانه تهیه میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده پیشنهاد ثبت مهارت تهیه جوز قند به زودی برای ثبت به اداره کل ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ارسال خواهد شد.