پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت :کووید19 یک عامل بیماری زای (پاتوژن) عادی نیست و نباید آن را با هیچ کدام از اجدادش مقایسه کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر سعید نمکی گفت: من همان روز اول هم به همکارانم عرض کردم که هرگز فکر نکنید با سارس یا مرس طرف هستید بلکه با یک پاتوژن بسیار متفاوت طرف هستید که من اسمش را شتر، گاو پلنگ گذاشته ام.
وی افزود: به این دلیل که شما گاهی ماهیت «اچ . آی . وی» را می بینید، یک جا آنفولانزا را می بینید، یک جا با کلکترا جواب می گیرید، یک جا با تامی فلو جواب می گیرید، یک جا جواب نمی دهد یک جا جواب می دهد. معنی اش این نیست که جواب ندهد ممکن است در نفر بعدی جواب بدهد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: این ویروس بسیار پیچیده است و من فکر می کنم ما نخستین روزهای آشنایی با این ویروس را طی می کنیم و نباید به عنوان ویروسی که می آید و می رود به آن نگاه کنیم.
با عینک ویژه به ویروس کرونا نگاه کنیم
آقای دکتر نمکی گفت: متفاوت برای هر جنبه، نخستین تقاضای من این است که با عینک ویژه ای به این ویروس نگاه کنیم. یافته های جهانی می تواند برای ما ملاک باشد ولی صد درصد ملاک نیست. برای این که این ویروس در هر اقلیم نشانه های دیگری را از خود نشان می دهد.
وی افزود: برای این که این ویروس در هر اقلیم نشانه های دیگری از خودش نشان می دهد. ما آن چه در سرزمین ایران دیدیم متفاوت است. در قم با گیلان فرق می کند. آن چه در جنوب کرمان همین پریروز دیدیم با آن چه در بندرعباس و خوزستان می بینیم فرق دارد. آن چه در گلستان و در ترکمن ها دیدیم با غیر ترکمن ها فرق می کند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به خدمات کادر درمانی افزود: شما سربازان خط مقدم و ژنرال هایی هستید که در عرصه کویید 19 سربازی کرده اید و به واقع افتخاری در دنیا آفریده شده است. من مدتها بود می خواستم خدمت شما برسم البته از طریق گزارشها در جریان هستم و هر شب به عنوان کسی که در وزارتخانه کار می کنم از ساعت 12 تا 2 در حال مطالعه و مقایسه آخرین یافته های جهان و کشورم هستم.
متخصصان برای مردم مرجعیت دارند
آقای دکتر سعید نمکی با اشاره به اینکه سخنان متخصصان برای مردم مرجعیت دارد افزود: برای نمونه وقتی که آقای دکتر مردانی یا خانم دکتر محرز به تلویزیون می روند فردا موجی ایجاد می شود که به حرف های شما اقتدا می کنند. بنابر این هرچه ما می گوییم مردم باورمی کنند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بر این اساس وقتی از دارویی یا شیوه درمانی صحبت می کنیم باید اول خودمان مطمئن شده باشیم.
آقای دکتر نمکی افزود: من از روز اول هم این تقاضا را داشتم و هنوز هم می گویم که اگر بخواهیم گسترده تر کار کنیم باید کار «بین بخشی» گسترده ای داشته باشیم. الان جای برخی همکاران ما خالی است.
وی گفت: تقاضای من این است که هر مرحله از بیماری را در همان مرحله درمان کنیم. چون هر مرحله ویژگی های خود را دارد. این که ما داروهای مختلف را از کی شروع کنیم کاری است که این کمیته باید فکر کند و به این نکته توجه کنیم. بنابر این، برای همه مراحل بیماری نباید یک نسخه بپیچیم بلکه مرحله به مرحله نسخه ها متفاوت است و در این صورت کار عالمانه ای خواهد بود.