به گزارش
خبرگزاری صدا و سيما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ پژوهشگران مؤسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار مطلبی بر اساس مقالات و مستندات موجود به این پرسش پاسخ دادهاند که آیا ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی پس از هربار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون ضروری است؟
پژوهشگران مؤسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی میگویند: یکی از روشهای انتقال کووید ۱۹، تماس با سطوح و اشیاء آلوده است، بنابر این توصیه میشود که لوازم و اقلام مواد غذایی و خوراکی خریداری شده (قابل شستشو)، به محض ورود به منزل در داخل سینک ظرفشویی مورد شستشو قرار گرفته و بر حسب نیاز ضدعفونی شوند؛ لذا سینک ظرفشویی از جمله مواردی است که به طور مرتب با آلودگی در تماس بوده و میبایست تمیز و ضدعفونی شود. در این باره این سؤال مطرح میشود که آیا پس از هر بار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون، ضدعفونی سینک ضرورت دارد؟
آنها با بررسی شواهد موجود میگویند: در شرایط همه گیری بیماری کرونا، یکی از نقاط آلوده در منزل (به دلیل تماس و شستشوی مکرر مواد غذایی و یا سایر اقلام) سینک ظرف شویی آشپزخانه است، بنابراین شستشو و ضدعفونی کردن آن بسیار مهم است. مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای ایالات متحده نیز نسبت به ضدعفونی و تمیز کردن مرتب مناطقی از خانه که افراد در طی روز به طور مرتب با آنها در تماس هستند و یا از آن استفاده میکنند نظیر سینک ظرف شویی را توصیه کرده است.
همچنین توصیههایی وجود دارد که برخی سطوح آشپزخانه و از جمله سینک ظرفشویی به صورت روزانه ضدعفونی شوند و شستشو و ضدعفونی لوازم و اقلامی که ممکن است آلوده باشند را ایدهآل دانسته اند؛ از آنجا که احتمال آلودگی مواد غذایی و یا اقلامی که داخل سینک قرار میگیرند به انواع میکروبها و از جمله ویروس بیماری کرونا وجود دارد، در این صورت، امکان آلودگی سطح سینک وجود داشته و احتمال گسترش آلودگی توسط دستها و سایر اشیا مطرح میشود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، روش تمیز و ضدعفونی کردن سینک ظرف شویی، که جزء سطوح سخت محسوب میشود، را به این صورت توصیه کرده است:
۱) قبل از شروع کار، دستکش بپوشید (استفاده از دستکش یک بار مصرف و دور انداختن آن پس از اتمام کار توصیه میشود، اما در صورت پوشیدن دستکش غیریکبار مصرف، پس از اتمام کار آن را ضدعفونی کرده و برای کار دیگری استفاده نشود).
۲) اگر سطح سینک کثیف است، ابتدا با مواد شوینده و یا آب و صابون سطوح را بشویید.
۳) برای ضدعفونی از الکل، آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) و یا وایتکس (هیپوکلریت سدیم) استفاده کنید. (در صورت استفاده از وایتکس، میبایست به مدت ۱ دقیقه بر سطح سینک باقی بماند (از آبکشی زودهنگام اجتناب شود).
روش صحیح تهیه محلول وایتکس جهت ضدعفونی سینک به این صورت است که ۵ قاشق غذاخوری از وایتکس را در ۴ لیتر آب یا ۴ قاشق چایخوری از آن را در یک لیتر آب حل کنید.
به دلیل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری شده از بیرون، در صورت تماس با سینک ظرف شویی و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سینک وجود دارد، بنابراین بهتر است که پس از هربار استفاده، سینک تمیز و ضدعفونی شود