پخش زنده
امروز: -
این روزها که تب و تاب بیماری کرونا اندکی فروکش کرده است شاهد خبرهایی در خصوص بروز بیماری در کودکان هستیم که چندان هم بی ربط با کرونا نیست.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا وسیما ، کاوازاکی بیماری التهابی است که پس از عفونتهای ویروسی بروز میکند و تحقیقات نشان دهنده نقش ویروس کرونا در تضعیف سیستم ایمنی کودکان و بروز این بیماری است.
برای یافتن پاسخ اینکه آیا بیماری کاوازاکی با بیماری کرونا ارتباطی دارد به بیمارستان طبی کودکان رفتیم تا از جزییات این موضوع مطلع شویم.
دکتر ضیایی فوق تخصص روماتولوژی مرکز طبی کودکان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این خصوص میگوید: بیماری کاوازاکی نوعی بیماری خودایمنی و تحریک سیستم ایمنی علیه بدن اطفال است که پس از یک عفونت ویروسی حاد بروز میکند.
وی میافزاید:کاوازاکی ۵۰ سال پیش تشخیص داده شده است و بیماری جدیدی نیست و هر ساله از اواخر زمستان تا پایان بهار شاهد موارد کمی از ابتلا به آن بوده ایم، اما امسال با همه گیری بیماری کرونا در جهان و البته کشور ما بروز بیماری کاوازاکی یا بک سندروم حاد التهابی در کودکان افزایش چشم گیر داشته است و در این بازه سه ماهه شاهد بروز موارد بیشتری از ان هستیم.
«کاوازاکی» نوعی تحریک سایتوکایینها علیه کودکان زیر ۵ سال است که از تحریک پوستی تا درگیری مخاطات و قلب کودک را در بر میگیرد. اما امسال بروز کاوازاکی اندکی با سالهای قبل تفاوت دارد.
بیشتر بدانید..
دکتر ضیایی با بیان اینکه از ابتدای همه گیری کرونا در مرکز طبی حضور داشته و کودکان زیادی را تحت درمان قرار داده است میگوید:ارتباط معنا داری بین علایم بیماری شبیه به کاوازاکی و کرونا در بیماران وجود دارد، زیرا کرونا نیز یک عفونت ویروسی شدید است و میتواند کودکانی را که در معرض ویروس کرونا بوده اند به بیماری کاوازاکی دچار کند.
وی با بیان اینکه کاوازاکی علایمی وسیع دارد میافزاید: التهاب و بثورات جلدی، قرمزی دهان و زبان، قرمزی داخل چشم از علایم ظاهری آن است. تب بالای ۳۹ تا ۴۰ درجه که بیش از دو روز بطول انجامد و درگیری عروق قلبی دیگر علایم این بیماری است.
آنچه در این بین حایز اهمیت است اینکه والدین نباید دچار نگرانی شوند بلکه با بالا بردن دانش خود نسبت به بیماری کاوازاکی یا سندروم التهابی این روزها سعی کنند هر نوع تغییرات علایم ظاهری و درونی در کودکان را مورد توجه قرار دهند و درصورت نیاز به پزشک مراجعه کنند.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان با اشاره به اینکه این روزها شاهد بستری بیش از ۳تا ۴کودک با علایم شبیه به کاوازاکی در این بیمارستان هستیم ادامه میدهد: علایم کودکانی که بستری شدند به شدت نزدیک به بیماری کاوازاکی است، اما در مواردی هم تفاوت دارد از جمله درگیری ماهیچه قلب و همچنین ادم و ورم اندامهای تحتانی که این احتمال را قوت میبخشد که همه گیری کرونا موجب تضعیف سیستم ایمنی کودکان شده و آنها را در معرض بیماری کاوازاکی یا سندرومی التهابی که شباهت زیادی به کاوازاکی دارد قرار داده است و تفاوت دیگر اینکه این روزها کودکانی با سنین نوزاد تا ۱۵ سال هم دارای این علایم هستند.
آنچه مسلم است تجربه بحران کرونا به ما نشان داد مدیریت همه گیری یک بیماری با قدرت انتقال بالا امکان پذیر است و با کمک مردم و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی میتوان به تیم درمان در مهار کردن بیماریها کمک رساند این تجربه ارزشمند میتواند در خصوص سایر بیماریها هم به جامعه کمک کند.
دکتر پرستو شریفی متخصص اطفال در مرکز طبیکودکان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در همین زمینه میگوید: این روزها که شاهد افزایش بروز سندروم التهابی و نوعی از کاوازاکی در کودکان هستیم بیش از پیش از والدبن میخواهیم مراقب فرزندان خود باشند تا در معرض ابتلا به بیمارس ویروسی، چون کرونا قرار نگیرند.
وی ادامه میدهد: اگر پدر و مادری شاهد تب بالای ۳۹درجه در فرزند خود بودند که به داروهای تب بر پاسخ نداد و بیش از ۴۸ساعت طول کشید حتما به مراکز درمانی ویژه کودکان مراجعه کنند.
این متخصص کودکان با اشاره به عوارض طولانی مدت کاوازاکی میافزاید: تب و علایم پوستی کاوازاکی پس از دریافت داروهای ضد التهابی برطرف میشود، اما اگر آسیب قلبی رخ دهد ممکن است تا چند ماه نیاز باشد کودک زیر نظر متخصص قلب اکو قلبی شود تا از بهبودی قلب بیمار مطمین شود بنابراین تاکید ما به خانوادهها پرهیز از سفرهای غیرضروری و حضور در اماکن عمومی برای کودکان است.
اگر چه بیماری کاوازاکی بیماری جدیدی نیست، اما به نظر میرسد همه گیری ویروس کرونا تاثیری مستقیم در روند افزایش آن در ماههای اخیر داشته است پس تا رسیدن به نتایج نهایی تیمهای پزشکی، وظیفه والدین توجه بیشتر به سلامت خود و فرزندان شان در رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.