تحلیلگر سیاسی
نژادپرستی ترامپ، عامل هرج و مرج
تحلیلگر سیاسی: نژادپرستی ترامپ، عامل هرج و مرج سراسری است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الجزیره، تحلیلگر مسایل سیاسی در واشنگتن، تاکید کرد رویکرد نژادپرستانه رئیس جمهور آمریکا، باعث ایجاد هرج و مرج سراسری در این کشور و خارج شدن اوضاع از کنترل شده است.
اسامه ابورشید در مصاحبه با این شبکه گفت: رسیدن اعتراضات به اطراف کاخ سفید، بیان آشکار این مسئله است که کاخ سفید در وخامت اوضاع و دامن زدن به نژادپرستی در آمریکا، دست دارد. به طور معمول در آمریکا، در چنین شرایطی روسای جمهور آمریکا سخنرانی میکردند تا وعدههایی را برای تحقق عدالت به ویژه درباره مسایل مربوط به نژادپرستی ارائه کنند. ظلم در حق سیاه پوستان در آمریکا مسئله جدیدی نیست و در بیش از ۲۷۰ سال عمر کشور آمریکا، تاکنون ادامه داشته است. اما امروز شاهد آن هستیم که رئیس جمهور آمریکا، ادبیات نژادپرستانه را تثبیت میکند. تهدیدات ترامپ، شبیه دیکتاتورها در کشورهای جهان سوم است. بدون شک این شرایط باعث میشود، سیاه پوستان در آمریکا احساس کنند، بیش از گذشته با ظلم روبرو هستند و بیش از پیش به حاشیه رانده شده اند.
ابورشید افزود: گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد سفیدپوستان افراطی در بین تظاهرکنندگان نفوذ کرده اند و به خشونتها و اغتشاشات دامن میزنند. به علت هرج و مرج در کاخ سفید، آمریکا امروز شاهد هرج و مرج سراسری است. کاخ سفید توانایی کنترل اوضاع و ارائه راهبرد مشخص را ندارد. ترامپ در برابر دو گزینه قرار دارد که یک رئیس جمهور قوی در آستانه انتخابات به نظر برسد، یا اینکه چهره یک رئیس جمهور ضعیف را از خودش ترسیم کند. همه چیز در کاخ سفید به این سوال مطرح میشود که نتیجه سخنرانی ترامپ خطاب به مردم آمریکا چه خواهد بود و آیا شانس او برای پیروزی در انتخابات را افزایش خواهد داد یا نه؟
وی خاطر نشان کرد: تردیدی نیست که طرفداران سنتی ترامپ، انتظار دارند او سخنرانی قاطعانهای داشته باشد. زیرا بخش اصلی طرفداران ترامپ، نژادپرست و عدهای هم خواهان برقراری ثبات به هر قیمتی هستند. آنها اقلیتها در آمریکا را عامل بی ثباتی میدانند. سخنان ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی علیه مسلمانان، سیاه پوستان، شهروندان آمریکایی از آمریکای لاتین را به خاطر داریم. ما به همین علت شاهد تقسیم آمریکا به دو بخش سفیدپوست و رنگین پوست هستیم. سفید پوستان تندرو در آمریکا معتقدند، رنگین پوستان، جای آنها را تنگ و مشاغل آنها را پر کرده اند و از امتیازات آمریکا استفاده میکنند. همچنین آنها را عامل جرائم و تروریسم میدانند. البته منظور از سفیدپوست، رنگین پوست نیست، بلکه قومیت افراد است. یعنی هر کسی که اصلیت او اروپایی نباشد، غیرسفید پوست است.
وی در ادامه افزود: اگر ترامپ سخنان قاطعانهای را برای راضی کردن سفیدپوستان بیان کند، ممکن است آرای افراد مستقل را از دست بدهد. به ویژه که در شرایط سقوط اوضاع اقتصادی قرار داریم و بیش از ۴۰ میلیون نفر در آمریکا در مدت سه ماه، مشاغل شان را از دست دادند. آمریکا امروز در شرایط جنگ سرد با چین قرار دارد. تلفات ویروس کرونا در آمریکا بیش از تلفات این کشور در جنگها مانند جنگ جهانی دوم، ویتنام و شبه جزیره کره بوده است. آمریکا امروز شاهد هرج و مرج واقعی است.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد، ترامپ نه فقط قدرت رهبری ندارد، بلکه از قدرت و ثبات ذهنی لازم هم برخوردار نیست. به ویژه که آمریکا در شرایط سختی از تاریخ خودش قرار دارد. نمیخواهم بگوییم، آمریکا در سایه این تظاهرات دچار فروپاشی خواهد شد، اما نقطه عطف جدیدی قرار دارد که هرگز شاهد آن نبوده است. آمریکا امروز با نبرد جدیدی روبروست. زیرا یک رئیس جمهور نژادپرست در قدرت است که در تعامل با بحران کرونا شکست خورد و جنگهای اقتصادی و سیاسی را حتی با متحدان واشنگتن به راه میاندازد.
این تحلیلگر سیاسی افزود: میتوانیم بگوییم که امروز آمریکا شاهد سقوط هرم رهبری این کشور است. تعجب آور است که مشاور امنیت ملی آمریکا امروز درباره دخالت خارجی در این حوادث سخن میگوید. آمریکا امروز مانند یک کشور با شرایط شکننده داخلی به نظر میرسد. این سخنان، حامل پیام ضعف است. این پیامها به مردم آمریکا به ویژه سیاه پوستان میرسد. اگر نیروهای امنیتی عامل قتل جرج فلوید در همان نخستین روز بازداشت میشدند به این شرایط نمیرسیدیم. اوضاع از کنترل خارج شده است.
وی در ادامه افزود:مقامات آمریکایی ابتدا برای توجیه اقدام نیروهای پلیس در قتل جرج فلوید تلاش کردند. درست است که ممکن است این تظاهرات در چند روز یا یک هفته آینده پایان یابد، اما اصل موضوع باقی خواهد ماند. آمریکا شاهد شرایط جدید و بی سابقه است که در آن، رئیس جمهور تصور میکند میتواند هر تصمیمی که بخواهد حتی اگر بر خلاف قانون اساسی باشد علیه احزاب و رسانهها اتخاذ کند. ما شاهد دودستگی نه فقط قومیتی، بلکه ایدئولوژیک در آمریکا هستیم. حتی نمیتوان درباره احکام دادگاه عالی آمریکا هم پیش بینی درستی داشت، زیرا ترامپ دو قاضی هماهنگ با ایدئولوژی خودش را در این دادگاه منصوب کرد.
وی تاکید کرد: ما امروز از آمریکای متفاوتی سخن میگوییم. آمریکا از بحران فعلی عبور خواهد کرد، اما نخواهد توانست از معضل دودستگی و شکاف اجتماعی مبتنی بر ایدئولوژی، فرهنگی و قومیتی عبور کند. ترامپ میخواهد اختیارات پادشاهی برای خود ترسیم کند که افکار عمومی آن را نمیپذیرد. درست است که شاهد جنگ داخلی مسلحانه در آمریکا نیستیم، اما جنگ داخلی با ابزارهای متفاوتی در آمریکا به راه افتاده است.