مهمترین اخبار روز قوه قضاییه
۵۰ درصد لوازم خانگی در کشور قاچاق است
مدیرکل نظارت بر قاچاق کالا سازمان تعزیرات: نیمی از لوازم خانگی مصرف شده در کشور قاچاق و در پروندههای ورودی به سازمان تعزیرات، قاچاق لوازم خانگی جزو سه ردیف نخست است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهمترین اخبار قوه قضاییه به تاریخ دوازدهم خرداد ۹۹ را میتوانید در بسته خبری زیر بخوانید.
۵۰ درصد لوازم خانگی در کشور قاچاق است
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در خصوص قاچاق لوازم خانگی با عبدالمجید اجتهادی مدیر کل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
اجتهادی گفت: آماری که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق ارائه میدهد، حتی کمتر از آمارهای اتحادیهها و انجمنهای صنفی تولید کننده لوازم خانگی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار ارائه شده، نیمی از لوازم خانگی مصرف شده در کشور قاچاق محسوب میشود، عنوان کرد: در پروندههای ورودی به سازمان تعزیرات، موضوع قاچاق لوازم خانگی جزو سه ردیف نخست است و حجم زیاد کالاهای قاچاق لوازم خانگی را نشان میدهد که وارد کشور میشود.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی بیان کرد: از زمانی که دو شرکت کرهای الجی و سامسونگ به تحریمهای آمریکایی پیوستند و کالاهایشان به صورت قانونی وارد کشور نشده است؛ با توجه به ذائقههایی که در مردم در این سالها نسبت به این کالاها ایجاد شده است، تعداد زیادی خواهان این کالاها هستند.
وی با اشاره به شیوههای قاچاق کالای لوازم خانگی اظهار کرد: افراد، قطعات مختلف لوازم خانگی مانند یخچال را جداگانه وارد کشور و به اسم کار تولیدی آنها را سر هم میکنند. تعدادی تولید کننده نیز با نامها و نشانهایی این قطعات و لوازم خانگی را سر هم میکنند و حتی میسازند.
اجتهادی درباره شیوه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی تصریح کرد: تا زمانی که ذائقه و درخواست به سمت کالاهای خارجی است، شاهد قاچاق لوازم خانگی خواهیم بود و باید کاری کنیم تا مردم به لوازم خانگی تولید داخلی اعتماد کنند.
وی با اشاره به تقاضایی که برای کالای خارجی در حوزه لوازم خانگی در کشور وجود دارد، گفت: واردات لوازم خانگی به جهت حمایت از تولید داخل و همچنین به دلیل مشکلات ارزی، ممنوع اعلام شد، اما وقتی نیاز به مصرف در بازار برای کالاهای داخلی وجود دارد، از بعضی کشورها به صورت قاچاق لوازم خانگی وارد کشور میشود.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی عنوان کرد: در حالی که محصولات کرهای و ژاپنی؛ ایران را تحریم کردهاند، تحت عنوان تسهیلات مرزنشینی و ملوانی در استانهای مرزنشینی، اجازه ورود به برخی از لوازم خانگی دادهایم در صورتی که واردات کالاهای خانگی ممنوع است.
حکم ۹ میلیاردی برای پزشک متخلف در تهران
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از محکومیت ۹ میلیارد ریالی یک پزشک متخلف به دلیل گرانفروشی، تقلب و اخذ وجوه مازاد بر تعرفه پزشکی خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، سیدیاسر رایگانی گفت: با هوشیاری مسئولان بیمارستان و گزارش معاونت دانشگاه علوم پزشکی، تخلف یک پزشک که با صورتحساب غیرواقعی اقدام به گرانفروشی، تقلب و اخذ وجوه مازاد بر تعرفه پزشکی کرده بود به تعزیرات حکومتی گزارش شد.
وی افزود: در بررسی پروندههای درمانی مشخص شد صورتحساب پلاتینهای اعلامی در مقایسه با عکس برداری مواضع عمل جراحی (شانه) ۴۴ بیمار مغایرت دارد و بر همین اساس پزشک مذکور و مدیرعامل شرکت تامین کننده پلاتینها محکوم شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات اظهار داشت: پزشک متخلف و مدیرعامل این شرکت به پرداخت ۸ میلیارد و ۸۷۴ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و همچنین پزشک به ممنوعیت شغل پزشکی به مدت ۴ سال و ممهور کردن پروانه پزشکی به مهر تخلف مرتبه اول و استرداد مبالغ اضافه دریافتی به شاکیان و بیماران به مبلغ ۳۴۴ میلیون تومان محکوم شدند.
تلاش برای بازگشت سازنده مددجویان به اجتماع
مدیرکل زندانهای استان تهران در جریان بررسی وضع مددجویان و بازدید از طرح های عمرانی در ندامتگاه ورامین گفت: رسالت مجموعه سازمان زندانها تربیت افراد بزهکار و مهیا کردن بستری جهت بازگشت سازنده آنان به اجتماع است.
سید حشمت اله حیات الغیب در ادامه افزود: ارتقای فعالیتهای تربیتی، فرهنگی، رفاهی، بهداشت و درمان و اشتغال مددجویان اولویت اصلی اداره کل زندانهای استان تهران است و این امر تنها با صرف هزینه، وقت و استفاده از ابزار و دانش متخصصان، اقدامات تربیتی محقق خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت تلاش جهادگونه در زندانها و رسیدن به اهداف متعالی سازمانی تصریح کرد: طی سال ۹۸ تحولات اساسی و بنیادین در سطوح اقدامات رفاهی، عمرانی، فرهنگی، بهداشت و درمان و اشتغال ایجاد گردید که نتیجه آن موجب دگرگونی مراکز تامینی و تربیتی استان تهران در این بازه زمانی کوتاه شد.
مدیر کل زندانهای استان تهران همچنین ضمن اشاره به تأثیر باورهای دینی و عقیدتی در رشد فکری و اخلاقی زندانیان اظهار داشت: ایجاد محیط شاداب و زیباسازی اماکن موجب ارتقای انگیزه تربیتی و خودسازی در زندانیان میشود که بر اساس آن مسیر بازگشت سالم به جامعه روشنتر میگردد.
حیات الغیب در ادامه از تلاشهای شبانه روزی مدیر ندامتگاه ورامین و مجموعه کارکنان آن مرکز تشکر کرد و افزود: روند رو به رشد ندامتگاه ورامین سرعت بیشتری به خود گرفته است و در سال جهش تولید شاهد جهش و تحولات اساسی در تمام مراکز و زندانهای استان تهران خواهیم بود.
در ادامه بازدید مدیر کل به همراه رستمی معاون اداری مالی زندانهای استان تهران از طرحهای در حال تکمیل مجتمع سالنهای ملاقات و انتظار مراجعان، هواخوری و آمفی تئاتر واحد فرهنگی بازدید نموده، ضمن دیدار با مددجویان اندرزگاههای مختلف و سربازان وظیفه با آنان گفتگو و دستوراتی در خصوص رفع مشکلاتشان صادر کرد.
شایان ذکر است در این بازدید جمعی از مسئولان اداره کل زندانهای استان تهران نیز حضور داشتند.
افزایش ۳۶ درصدی تلفات غرق شدگی
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، یکهزار و ۲۷۵ نفر در سال گذشته بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۶.۴ درصد افزایش یافته است، از کل آمار تلفات غرق شدگی در سال ۱۳۹۸، یکهزار و ۷۴ نفر مرد و ۲۰۱ نفر زن بودند.
سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرق شدگی با ۲۴۱ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۳۲ فوتی در بهمن ماه به ثبت رسیده است.
در سال ۱۳۹۸ استان خوزستان با ۱۵۱ فوتی در صدر آمار تلفات بر اثر غرق شدگی قرار دارد. پس از آن استانهای مازندران با ۱۰۹ و گیلان با ۱۰۸ متوفی در رتبههای بعدی تلفات غرق شدگی قرار گرفتند.