آخرین آمار جهانی کرونا
بهبودیافتگان کرونا بیش از ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار نفر
تاکنون در جهان ۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۶۶۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۷۳ هزار و ۹۶۱ نفر نیز جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، تاکنون در جهان ۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۶۶۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار و ۲۹۴ نفر بهبود یافته و ۳۷۳ هزار و ۹۶۱ نفر نیز جان باخته اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از ۴۱۴ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، با شناسایی ۹ هزار و ۳۵ فرد مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، شمار کل مبتلایان در این کشور به ۴۱۴ هزار و ۸۷۸ نفر رسید.
در این مدت ۱۶۲ نفر بر اثر عوارض کرونا درگذشتند و تعداد جان باختگان به ۴ هزار و ۸۵۵ نفر رسید.
تاکنون ۱۷۵ هزار و ۸۷۷ نفر با بهبودی از بیمارستانها و مراکز درمانی ترخیص شده اند.
تعیین جریمه نقدی برای متخلفان قانون استفاده اجباری از ماسک در پاکستان
دولت پاکستان بعد از اجباری کردن استفاده از ماسک در اماکن عمومی برای متخلفان جریمه نقدی در نظر گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه خبری "داون نیوز"اعلام کرد: دولت اسلام آباد که پیش از این به منظور جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا استفاده از ماسک را برای تمام مردم اجباری کرده بود، اعلام کرد: هر شهروندی که به دلیل عدم استفاده از ماسک بازداشت شود ۳ هزار روپیه (حدود ۳۰۰ هزار تومان) جریمه خواهد شد.
براساس بخش نامه صادر شده، کلیه شهروندان پاکستانی موظف هستند در اماکن عمومی اعم از مساجد، خیابانها، وسایل حمل و نقل عمومی، ادارات و... از ماسک استفاده کنند.
یادآوری میشود این تصمیم دولت پاکستان در حالی گرفته شده است که بعد از لغو محدودیتهای در این کشور و بی توجهی مردم به رعایت مسایل بهداشتی سرعت شیوع کرونا در پاکستان افزایش یافته است.
به گفته منابع خبری، آمار ابتلای روزانه کرونا در پاکستان در شبانه روز گذشته رکورد زد و بیش از ۳۰۰۰ مورد جدید ابتلا به کووید- ۱۹ در این کشور به ثبت رسید.
کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب کانون جدید کرونا
کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب اکنون به کانون جدیدی برای گسترش ویروس کرونا تبدیل شده اند و در حالی که کند شدن روند گسترش این بیماری همه گیر در اروپا باعث شده است تا چندین کشور روند کاهش قرنطینه و مقررات محدودیتی در خصوص درباره رفت و آمدها را این هفته آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، در برزیل، کشوری که با فاصله زیاد تاکنون آسیب دیدهترین کشور آمریکای لاتین از ویروس کرونا است و در آن بیش از ۵۰۰۰۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شده اند و نزدیک به ۳۰، ۰۰۰ مرگ و میر داشته است، تنشهای سیاسی درباره اینکه چگونه با این بیماری همه گیر مبارزه شود نیز به آن افزوده شده است.
در همین راستا درگیریهایی عصر یکشنبه در سائوپائولو بین هواداران و مخالفان ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راستگرای افراطی برزیل، رخ داد. رئیس جمهور راست افراطی برزیل، شدت این همه گیری را کتمان میکند و با اقداماتی که مقامات مختلف محلی برای مهار شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، به اجرا گذاشته اند مخالفت میکند.
وی حتی روز یکشنبه در برازیلیا با نادیده گرفتن قرنطینه و مقررات محدودیتی در خصوص درباره رفت و آمدها به میان جمعیتی رفت که به استقبال او آمده بودند.
وی همچنین خواستار از سرگیری مسابقات فوتبال شد. رئیس جمهور گفت: "از آنجا که فوتبالیستها جوان و ورزشکار هستند، خطر مرگ در صورت ابتلا به ویروس بی نهایت کاهش مییابد. اما درخواست او زیاد مورد استقبال قرار نگرفت. مدیر ورزشی فدراسیون سائوپائولو، به خاطر همین اظهارات غیر مسئولانه از رئیس جمهوری بزریل خواست که از سمت خود کناره گیری کند.
در سائوپائولو، تظاهرات "علیه فاشیسم" روز یکشنبه با تظاهرات دیگری با شرکت هواداران رئیس جمهور که برای اعتراض به اقدامات محدودیت زا برگزار شده بود مواجه شد. با وجود مداخله پلیس، که گاز اشک آور به سوی تظاهرکنندگان و شرکت کنندگان در گردهمایی اعتراضی شلیک کرد، چند صد نفر در خیابانها به جان هم افتادند و با هم درگیر شدند. در نتیجه این درگیریها دست کم سه نفر بازداشت شدند.
این بحران بهداشتی در آمریکا که تعداد مبتلایان به این بیماری همه گیر بالاترین میزان را در جهان دارد (۱۰۴ هزار و ۳۵۶ کشته تا روز یکشنبه این هفته)، اوضاع به علت شکافهای عمیق سیاسی و مرگ یک مرد سیاه پوست به دست یک پلیس سفید در مینیاپولیس در مینسوتا بدتر شده است.
- هیدروکسی کلروکین برای برزیل
در این میانه، کاخ سفید روز یکشنبه با اعلام خبر ارسال دو میلیون دوز هیدروکسی کلروکین، یک داروی ضد مالاریا که مصرف آن برای درمان بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹، بحث برانگیز شده است، باعث شگفتی شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که به لحاظ ایدئولوژیک خود را به ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راستگرای افراطی برزیل نزدیک میداند، به تازگی گفته بوداز هیدروکسی کلروکین به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده میکند. اما تا به امروز، هیچ اثر بخشی از این دارو برای درمان بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹، اثبات نشده است. چندین کشور حتی استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده اند.
در قاره آمریکا، این بیماری همه گیر مکزیک را نیز به شدت درگیر کرده است، جایی که آمار کشته شدگان نزدیک به ۱۰، ۰۰۰ شده است. همچنین پرو که بیش از ۱۶۰، ۰۰۰ نفر در آن به ویروس کرونا آلوده شده اند و بیش از ۴۵۰۰ نفر در نتیجه ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، جان خو را از دست داده اند. میزان مبتلایان به ویروس کووید- ۱۹ در این کشور به حدی زیادی است که بیمارستانها ظرفیت پذیرش بیماران را دیگر ندارند.
خسارت اقتصادی ناشی از این بیماری همه گیر باعث شده است شیلی (جایی که شمار کشته شدگان مبتلایان به ویروس کووید- ۱۹ تا روز یکشنبه به بیش از ۱ هزار نفر رسیده است) و پرو از صندوق بین المللی پول درخواست وام ۳۵ میلیارد دلاری کنند.
در اروپا، بهبود اوضاع بهداشتی منجر به برداشته شدن تدریجی محدودیتهای اعمال شده برای مردم جهت جلوگیری از شیوع این بیماری شده است. بیماری که در نتیجه آن تاکنون حدود ۳۷۰۰۰۰ نفر در جهان جان خود را از دست داده اند و بیش از شش میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس آن مبتلا شده اند.
در روم، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، روز یکشنبه برای اولین بار در سه ماه به طور مستقیم با پیروان مسیحی صحبت کرد. کاتولیکها از این به بعد میتوانند به میدان سنت پیتر در رم بیایند و صحبتهای رهبر مذهبی خود را گوش کنند.
پاپ آرژانتینی از پنجره کاخ واتیکان با استقبال صدها نفر از مردم که در میدان عظیم این منطقه با فاصله ایستاده بودند صحبت کرد و خطاب به آنان گفت امروز که مکان باز است، ما میتوانیم برگردیم و این جای خوشحالی دارد.
- مدارس در انگلیس بازگشایی میشوند
در انگلیس، مدارس از روز دوشنبه برای دانش آموزان ۴ تا ۶ ساله و از ۱۰ تا ۱۱ سالگی بازگشایی میشوند. بازگشایی این مدارسی مرحلهای مهم تلقی میشود، اما همچنین با انتقاد بسیار زیادی مواجه شده است. چرا که این تصمیم در کشوری گرفته شده است که بعد از آمریکا بیشترین میزان قربانی را در جهان داشته است. تاکنون بیش از ۳۸۰۰۰ نفر در انگلیس به علت ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، جان خود را از دست داده اند.
باز هم در انگلیس، تجمعات شش نفره مجاز شده است و افراد ضعیف که تاکنون مجبور بودند خود را به طور کامل قرنطینه کنند اکنون میتوانند با احتیاط از منزل خود خارج شوند. برخی مشاغل مانند فروشندگان خودرو یا بازارها نیز میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
در روسیه پس از گذشت بیش از دو ماه تعطیلی، بسیاری از مغازهها روز دوشنبه در مسکو بازگشایی میشوند و پارکهای پایتخت مجدداً در دسترس افرادی خواهد بود که میخواهند پیاده روی داشته باشند، هرچند که مجبورند در فضای عمومی همچنان ماسک بزنند.
در اسپانیا، باشگاههای مسابقات فوتبال میتوانند تمرینات جمعی را از سر بگیرند، که این امر آخرین مرحله قبل از شروع مجدد رقابت در تاریخ ۱۱ ژوئن به حساب میآید.
در مورد فرانسویها، آنها بی صبرانه منتظر بازگشایی قهوه خانهها و رستورانها در روز سه شنبه و همچنین رفع ممنوعیت سفر در ۱۰۰ کیلومتری خانه خود هستند.
در عربستان سعودی، نمازگزاران ماسک زده روز یکشنبه پس از گذشت بیش از دو ماه از تعطیلی، به مساجد بازگشایی شده در سراسر این کشور، بجز در شهر مقدس مکه، بازگشتند.
اما در شبکههای اجتماعی، برخی شکایت کرده اند که برخی از افراد مذهبی کاملاً از قوانین پیروی نمیکنند. یک کاربر اینترنتی در یک شبکه اجتماعی نوشته بود به خدا قسم میخورم که برخی از نمازگزاران به هیچ چیز اهمیتی نمیدهند. ماسک صورت ندارد. حتی هیچ فرشی هم با خود به همراه نمیآورند.
اعمال جریمه برای افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند
مجلس ملی جمهوری آذربایجان تصویب کرد افرادی که در دوران قرنطینه از ماسک استفاده نکنند از ۵۰ تا ۴۰۰ منات جریمه خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، پایگاه خبری مجلس ملی جمهوری آذربایجان اعلام کرد: نمایندگان مجلس در جلسه علنی لایحه پیشنهادی مربوط به تغییر در قوانین مجازات این کشور را تصویب کردند.
پس از اجرایی شدن مصوبات مجلس، افرادی که در دوران شیوع بیماریهای واگیردار در اماکن عمومی از ماسک استفاده نکنند جریمه خواهند شد.
براساس این مصوبه افراد عادی در صورت استفاده نکردن از ماسک در دوران قرنطینهای ۵۰ منات، کارکنان دولت ۱۰۰ منات و اشخاص حقوقی ۲۰۰ منات جریمه میشوند در صورت نقض این قانون برای بار دوم شهروندان عادی ۱۰۰ منات، کارمندان دولتی ۲۰۰ منات و اشخاص حقوقی ۴۰۰ منات جریمه خواهند شد.
هیات دولت جمهوری آذربایجان هم دو روز پیش استفاده از ماسک را برای جلوگیری از کرونا به مدت دو هفته در اماکن عمومی و پر رفت و آمد و شلوغ همچنین داخل وسایط نقلیه عمومی اجباری کرده است.
۹ هزار و ۳۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در روسیه
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه اعلام کرد ۹ هزار و ۳۵ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ و ۱۶۲ مورد تلفات بیشتر ناشی از ابتلا به این بیماری در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور گزارش شده است.
۴۰۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در سنگاپور
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت سنگاپور از ۴۰۸ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور خبر داد و به این ترتیب شمار مبتلایان به ۳۵ هزار و ۲۹۲ نفر افزایش یافت.
ابتلای نخست وزیر ارمنستان به کرونا
خبرگزاری رویترز از نتیجه مثبت آزمایش کرونا نخست وزیر ارمنستان خبر داد.
پاشینیان در صفحه خود در فیس بوک نوشت: احتمالا در نشست کاری ویروس کرونا به من نیز سرایت کرده است.
وی افزود: این بیماری از من به اعضای خانواده ام نیز سرایت کرده است.
نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه هنوز هیچگونه نشانه ای از بیماری مشاهده نمی شود افزود: تا زمانی که امکان پذیر باشد به کار در نخست وزیری ادامه خواهم داد.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند
روزانه بیش از ۱۰۰ هزار آزمایش ویروس کرونا در هند انجام میشود تاکنون ۳ میلیون و ۸۳۷ هزار نفر این آزمایش را داده و تا صبح امروز بیش از ۱۹۰ هزار نفر از مبتلایان به ویروس کرونا شناسایی شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، با این آمار همانگونه که از قبل پیش بینی میشد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از آلمان و فرانسه بیشتر شد و اکنون هند هفتمین کشور دارای بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان است.
حدود ۴۸ درصد مبتلایان در هند بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند.
قربانیان بیماری کووید ۱۹در این کشور نیز ۵ هزار و ۴۰۸ نفر است.
پایان محدودیت خروج از خانه در ۱۵ استان ترکیه
محدودیت ۴۸ ساعته خروج از خانه در ۱۵ استان ترکیه از جمله آنکارا و استانبول از ساعت ۲۴ دیشب پایان یافت.
به گزارش پایگاه اینترنتی آ ۳ خبر ترکیه، وزارت کشور ترکیه اعلام کرد: اجرای طرح محدودیت سفرها به این استانها نیز از دیشب پایان یافته است.
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد در مدت اجرای این طرح در ۱۵ استان ترکیه, ۹ هزار و ۸۷۷ نفر که مقررات را رعایت نکرده بودند, جریمه شدند و یا تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.
بیش از هشت هزار مورد ابتلا به کرونا در هند
وزارت بهداشت فدرال هند اعلام کرد هشت هزار و ۳۹۲ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ نیز در ۲۴ ساعت گذشته در کشور تایید شده است که با این آمار جدید، شمار مبتلایان به ۱۹۰ هزار و ۵۳۵ نفر رسید. این بالاترین آمار افزایش روزانه مبتلایان در هند به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از دهلی نو، وزارت بهداشت فدرال هند همچنین اعلام کرد ۲۳۰ مورد جدید تلفات ناشی از ابتلا به کووید - ۱۹ در کشور گزارش شده است که به این ترتیب شمار قربانیان به پنج هزار و ۳۹۴ نفر افزایش یافت.
مقامات هند اعلام کردند ۹۱ هزار و ۸۱۹ نفر نیز به دنبال بروز نشانههایی از بهبودی از بیمارستانها و مراکز درمانی مرخص شده اند.
افزایش مبتلایان به کرونا در کره جنوبی به ۱۱ هزار و ۵۰۳ نفر
کره جنوبی روز دوشنبه از ۳۵ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و به این ترتیب شمار کلی مبتلایان به ۱۱ هزار و ۵۰۳ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از سئول، مقامات کره جنوبی اعلام کردند یک مورد جدید تلفات ناشی از ابتلا به کرونا نیز تایید شده است که بر این اساس شمار تلفات به ۲۷۱ نفر افزایش یافت.
مجموعا ۱۷ نفر دیگر نیز پس از بهبودی کامل مرخص شدند و شمار افراد بهبود یافته نیز به ۱۰ هزار و ۴۲۲ نفر افزایش یافت.
شمار موارد جدید ابتلا در سطح پیش بینی شده است
وزیر بهداشت ترکیه گفت: شمار موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در ترکیه در سطح پیش بینی شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، فخرالدین کوجا در حساب شخصی خود در تویتر با تاکید بر این مطلب نوشت: شمار بیمارانی که به دستگاههای تنفس مصنوعی نیاز دارند نیز همچنان کاهش مییابد.
وزیر بهداشت ترکیه تاکید کرد: تدابیر جدیتر به مفهوم دستیابی به نتیجه بهتر خواهد بود.
وزارت بهداشت ترکیه روز یکشنبه (دیروز) آخرین آمار مبتلایان به کرونا را در این کشور ۱۶۳ هزار و ۹۴۲ نفر اعلام کرد.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ترکیه ۲ میلیون و ۳۹ هزار و ۱۹۴ نفر در این کشور تحت آزمایش کرونا قرار گرفته اند.
با جان باختن ۲۵ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا شمار جان باختگان کرونا در ترکیه به ۴ هزار و ۵۴۰ نفر رسید.
۶۴۸ تن از بیماران مبتلا به کرونا در ترکیه در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها و مراکز درمانی بسر میبرند. شمار بیمارانی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکنند نیز ۲۸۷ نفر اعلام شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ترکیه ۱۲۷ هزار و ۹۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در این کشور بهبود یافته اند.