به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی داوری در آیین قدردانی از آتش نشانان با حضور شهردار تهران افزود: آتش نشانی تهران هم اکنون ۱۳۰ ایستگاه آتش نشانی و پنج هزار و ۱۹۹ نفر کارمند دارد که به جز ۲۵۰ نفر همگی عملیاتی هستند.
وی گفت: در سال گذشته ما ۷۱ هزار و ۷۵۱ مورد عملیات انجام دادیم و میانگین رسیدن به محل حادثه چهار دقیقه و ۱۹ ثانیه است که بهتر از میانگین جهانی است و با توجه به ترافیک تهران قابل قبول است.
داوری ادامه داد: در سال گذشته ۲۷ هزار مورد آتش سوزی در تهران داشتیم که ۷۰ درصد در فضاهای باز و ۳۰ درصد در فضاهای سرپوشیده بوده است از این میزان ۳۰ درصد در فضای مسکونی، ۱۱ درصد در مناطق غیر مسکونی و ۵ درصد مربوط به خودرو بوده است.
داوری با اعلام رضایت از ضوابط جدید ساختمان در حوزه ایمنی ادامه داد: در سال گذشته، از ۳۳ هزار ساختمان بازدید ایمنی شد و طرح بررسی ساختمانهای حساس هم آغاز شده است.
او به اقدامات آتش نشانی در بحران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: تا اول خرداد یکهزار و ۶۳۱ محدوده بیمارستانی و بیمارستان ضدعفونی شده است، همچنین عملیات ضدعفونی ۴۵ پایانه مسافربری، سه هزار و ۱۳۹ پایانه اتوبوسرانی، یکهزار و ۹۵۹ پایانه تاکسیرانی، ۸۷۲ پمپ بنزین، هزار و ۲۱۴ پله عابر پیاده، چهارهزار و ۷۰ اماکن شهری، یکهزار و ۲۷۰ ایستگاه بی آرتی انجام شده و هم اکنون هم با توجه به باز شدن مساجد روزانه یکصد مسجد ضدعفونی میشود. ضمن این که تلاش کرده ایم در این برنامهها ملاحظات زیست محیطی هم لحاظ شود.
به گفته او، به زودی کوادکوپترهایی برای شناسایی و ارزیابی در عملیاتهای آتش نشانی و نوعی از پهپادها برای عملیات مهار آتش و نجات در تهران استفاده خواهد شد.
داوری ادامه داد: در استفاده از این تجهیزات که در آتش نشانیهای جهان به تازگی استفاده میشود همگام با علم روز حرکت میکنیم.
حناچی
موزه آتش نشانی تاسیس میشود
شهردار تهران به آتش نشانی پیشنهاد داد بخشی از قدیمیترین ساختمان این سازمان را به موزه آتش نشانی تبدیل کند.
پیروز حناچی، شهردار تهران در آیین قدردانی از آتش نشانان به دلیل تلاش شبانه روزی که در روزهای شیوع کرونا داشتند، گفت: شهرداری تهران در حوزه خدمات شهری از نگاه مردم نمره قبولی آورده است و نظرسنجیها نشان میدهد اعتماد عمومی در جایی که به مردم خدمات داده میشود و هزینهای در مقابل از آنها دریافت نمیشود، افزایش مییابد. برای نمونه خدمات رسانی آتش نشانی که در حوزه خدمات شهری است، سرمایه اجتماعی ایجاد میکند و همه باید قدر این سرمایه اجتماعی را بدانند.
او ادامه داد: سازمان آتش نشانی یک سازمان قابل اعتماد در شرایط بحرانی است که در کنار سایر نهادهای زیرمجموعه شهرداری به دلیل عملکرد مثبتی که داشته برای نمونه در در مناطق سیل زده، مورد قدردانی قرار گرفته اند. از جمله این که در آن مقطع امام جمعه آق قلا و اعضای شورای شهر آن به دفتر شهرداری تهران برای تشکر آمدند.
حناچی از سازمان آتش نشانی خواست برای بحرانهای احتمالی آینده از همین الان برنامه ریزی کنند و گفت: شهرداری سازمان منظمی است و میتواند نقاط حادثه خیز در شرایط بحرانی را پیش از وقوع، شناسایی و سناریوهای مقابله با بحران را بررسی کند. مثلا در تهران وقتی باران شدید میبارد برخی نقاط مثل میدان آزادی با آبگرفتگی مواجه است، حل اساسی این نقاط نیاز به اصلاح زیرساختها دارد، اما میتوان طوری برنامه ریزی کرد که در مواقعی مانند بارش شدید تمام تمهیدات برای کاهش مشکلات این معابر از قبل آنجا وجود داشته باشد. اتفاقی که با بارش بهاری امسال در میدان هفت تیر افتاد اگر خوب مدیریت نمیشد ممکن بود به فاجعه منجر شود یا تونل امیرکبیر به دلیل قرار گرفتن در مسیر آبی که از بزرگراه امام علی (ع) جاری است با آبگرفتگی مواجه میشود و شهرداری باید نسبت به آن شرایط آمادگی داشته باشد. این وظیفه بر عهده سازمان آتش نشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران است.
او به سازمان آتش نشانی پیشنهاد داد بخشی از ساختمان قدیمی این سازمان را به موزه آتش نشانی اختصاص دهد و گفت: تاریخچه و پیشینه شما طولانی و خوب است با تشکیل یک موزه این تاریخچه را به مردم معرفی کنید.
شهردار تهران همچنین از آتش نشانی خواست که اطلاعات ساختمانی گروه *«جیم و دال» را فراهم کند و گفت: ساختمانهای این گروهها اطلاعات ساختمانی کمی دارند که باید اطلاعاتش بدست آید. برای این کار میتوانید از دانشجویان دانشکدههای معماری کمک بگیرید، برخی ساختمانها در تهران هیچ اطلاعاتی ندارند که در مواقع بحرانی بتوان از آن برای مقابله با حوادث استفاده کرد؛ مثلا ساختمان وزارت نیرو که چند سال پیش آتش گرفت حتی یک نقشه نداشت که آتش نشانان برای مهار آتش سوزی از آن استفاده کنند.
او در ادامه یاد شهیدان آتش نشانی را گرامی داشت و گفت: جای این عزیزان خالی است و بخش عمدهای از سرمایههای اجتماعی آتش نشانی مربوط به خدمت صادقانه و جانفشانیهای آنها است.
* توضيحات: ساختمانهای گروه جیم، ساختمانهای با مقیاس کاربری منطقه، ۶ تا ۱۰ طبقه ارتفاع از روی زمین یا حداکثر زیر بنای ۵ هزار مترمربع و ساختمانهای گروه دال ساختمانهای پراهمیت تجاری و اداری با مقیاس کاربری شهر بیش از ۱۰ طبقه ارتفاع از روی زمین یا بیش از ۵ هزار مترمربع هستند.