به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تستهای سرپایی به شدت افزایش یافته و حدود ۲۰۰ هزار تست در این مدت انجام شده است بطوریکه از هر ۱۰۰ نفر حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر مثبت میشوند که نیاز به بستری بیمارستانی ندارند و میتوانند در منزل خود قرنطینه شده و با درمانهای سرپایی به طور کامل بهبودی پیدا کنند.
آقای دکتر علیرضا رییسی روز یکشنبه در نشست خبری نشست تصویری (ویدیو کنفرانس) که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد افزود: ویروس کرونا رفتار و علائم ناشناختهای دارد. اینکه ویروس کرونا دیگر درگیری تنفسی ایجاد نمیکند، این طور نیست. تنگی نفس و نارسایی ریه به وسیله این ویروس ایجاد میشود. اگر به صورت دقیق بگوییم، ایندوتلیوم لایه پوششی درون عروق است که ویروس باعث التهاب این لایه میشود. درگیری عروق باعث سکته مغزی و حتی قلبی میشود. وقتی عروق درگیر شود، این اتفاق میافتد. عکسهایی از اطفال یا کودکان منتشر میشد که شبیه کاوازاکی بود. به طور کلی، بدن ما، چون از عروق تشکیل شده است و درون همه سرخرگها و مویرگها ایندوتلیوم وجود دارد، میتواند درگیر شود.
وی ادامه داد: در این متن گفته شده که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که از بیماران نمونه برداری نشود که این صحیح نیست. چون درگیری عروق وجود دارد و خون لخته میشود، این لختهها درون رگ میماند و خون نمیرسد و سکته اتفاق میافتد. به همین دلیل یکی از درمانهای توصیه شده، استفاده از ضد انعقاد است که انجام میشود.
آقای دکتر رییسی درباره پاداش به مراقبان سلامت و بهورزان بیان کرد: پاداش معنوی و ایثار سر جای خود، اما معتقدیم که باید پاداش مالی هم بدهیم. تعداد کارکنان ما بسیار زیاد و منابع مالی ما بسیار کم است. کل پولی که در مورد کرونا تاکنون به دست وزارت بهداشت رسیده، ۳۰ درصد از یک میلیارد یورو بوده که با اذن مقام معظم رهبری در نظر گرفته شده است. برنامه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی این است که تا جایی که امکان دارد در این شرایط از همکاران حوزه بهداشت تقدیر مالی هم بعمل آید.
وی گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان در کشور قبل از شیوع کرونا، ۱۹ هزار و ۶۱۸ مرکز بود. واحدهای صنفی که خودشان عرضه قلیان را قطع کردند، ۴۰ درصد بودند. ۲۲ هزار و ۶۹۱ بازرسی در این زمینه انجام و حدود ۸ هزار و ۵۲۸ مرکز پلمب شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره ترفندهای شرکتهای دخانیات برای فروش سیگار بیان کرد: شرکتهای دخانیات بازاریابیهای زیادی انجام میدهند و به ویژه جوانان را هدف گرفتهاند. در فروشگاههای بزرگ جاهایی که جوانان علاقه بیشتری دارند، کنارش بسته سیگار گذاشته میشود. در کنار مدارس، سیگار به صورت نخی فروخته میشود. فروش نخی سیگار ضرر زیادی به افراد میزند.
آقای دکتر رییسی گفت: حدود ۵۵ میلیارد نخ مصرف سالانه سیگار در کشور است. حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان در کشور فقط دود میشود و از طرفی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه سلامت دارد.
وی افزود: حدود ۱۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور به صورت روزانه سیگار مصرف میکنند. ۱۴ درصد به طور کلی مصرف کننده هستند. در روستاها حدود ۱۵ و ۴ دهم درصد و در شهرها حدود ۱۳ و ۶ دهم درصد مصرف کننده داریم. بالاترین شیوع مصرف سیگار مربوط به استانهای مرکزی، آذربایجان غربی، قزوین و البرز است.
وی ادامه داد: بالاترین مصرف دخانیات که بیشتر قلیان است در استانهای جنوبی وجود دارد. بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس رتبه اول مصرف قلیان را در کشور دارند. در گروه سنی ۴۵ تا ۵۵ سال بالاترین مصرف کنندههای سیگار را داریم.
آقای دکتر رییسی بیان کرد: مهمترین عاملی که میتواند باعث کاهش مصرف سیگار شود، مالیات است. در جهان ثابت شده است که هرچقدر مالیات افزایش پیدا کند، مصرف کاهش خواهد یافت. در ترکیه مالیات یک مرتبه به ۷۰ درصد افزایش یافت و مصرف کاهش پیدا کرد. البته قرار نیست مالیات فقط روی سیگارهای خارجی افزایش پیدا کند، مالیات بر روی تولیدات دخانی داخلی هم باید افزایش یابد، زیرا تولید دخانیات داخلی بسیار زیاد است.
آقای دکتر رییسی درباره فروش سیگار در دکههای روزنامه فروشی گفت: فروش سیگار در دکههای روزنامه فروشی غیرقانونی است و شهرداریها باید با این موضوع برخورد کنند، تذکرهای متعددی در این زمینه داده شده است.
وی افزود: یکی از اشکلاتی که سازمان جهانی بهداشت از ایران میگیرد هم مالیات پایین سیگار در ایران است. متوسط قیمت پاکت سیگار حدود ۷ تا ۸ هزار تومان است و حتی به یک دلار هم نمیرسد. در هیچ جای دنیا قیمت پاکت سیگار کمتر از یک دلار نیست. میانگین قیمت پاکت سیگار در دنیا ۴ و نیم دلار است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه حدود ۶۰ هزار مرگ در کشور به علت مصرف دخانیات اتفاق میافتد. سالانه حدود ۸ میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات در جهان میمیرند. آمار مصرف دخانیات کاهنده نبوده و در حال افزایش است.
آقای دکتر رئیسی در پاسخ به سؤالی درباره بازگشایی مراکز مذهبی سایر ادیان گفت: شیوه نامههای بازگشایی مراکز مذهبی برای همه ادیان و نحوه و شیوه هم یکسان است. اگر جایی نیاز به راهنمایی داشته باشند هم این راهنماییها انجام میشود.