کاهش مساحت بافت تاریخی قم
مساحت بافت تاريخي قم در کشمکش بین شهرداری و میراث فرهنگی به علت ضعف دلايل ميراث فرهنگي کاهش مي يابد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکزقم،
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم دیشب در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم بافت فرسوده و بافت تاریخی موجود در آن را مورد توجه قرار داد وگفت: ۱۵۸۰ هکتار از مساحت سیزده هزار هکتاری شهرقم بافت فرسوده مصوب است که ۳۱۵ هکتار آن به عنوان بافت تاریخی لحاظ شده است.
آقای جانقربان افزود: این میزان بافت تاریخی براساس نقشههای هوایی سال ۱۳۳۵ و از سوی وزارت میراث فرهنگی در سال ۹۴ مصوب شده که مورد قبول شهرداری قم نیست.
دلایل شهرداری بر کاهش بافت تاریخی قم
وی دلایل عدم پذیرش این میزان از بافت تاریخی را برای قم موردتوجه قرار داد و گفت: عقب نشینی ۴۰ درصد از املاک واقع در محورهای تاریخی، ساخت منازل ۵ طبقه یا بیشتر درآن ووجود تنها ۳۵ اثر تاریخی ثبت شده در این بافت از جمله دلایل شهرداری برای رد دلایل میراث فرهنگی است.
آقای جانقربان تصریح کرد: پس از سال ۱۳۳۵ که نقشههای هوایی آن مورد استناد میراث فرهنگی است تا کنون سه طرح تفضیلی در شهر قم اجرا شده، بنابراین ملاک تصویب میزان بافت تاریخی قم نمیتواند سال مورد نظر باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم خاطرنشان کرد: بنابر دلایل مذکور شهرداری تقاضای کاهش مساحت بافت تاریخی را ارائه کرده و معتقد است با حفظ بناهای تاریخی موجود در بافت و رعایت حریم آنها میزان بافت تاریخی باید از ۳۱۵ هکتار به نصف کاهش یابد.
وی افزود: این مسئله باید پس از تصویب در استان تا یک ماه آینده در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور نیز مطرح شود که انتظار داریم تا شش ماه آینده به تصویب برسد.
تصویب و ابلاغ طرح تفضیلی شهر قم
آقای جانقربان از تصویب و ابلاغ طرح تفضیلی شهر قم هم در اسفند سال گذشته خبر داد و گفت: براساس این طرح ۱۸ نوع کاربری در شهرقم لحاظ شده که مهمترین آنها ۵۱ درصد مسکونی، ۲۵ درصد شوارع، ۲۴ درصد سایر کاربریها مانند: آموزشی، فضای سبز و امثال آن است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم در بخش دیگری از سخنان خود از صدور ۱۰ هزار رای تخریب املاک به عللی همچون، اضافه بنا و حذف پارکینگ خبر داد و گفت: اجرای این آراء به دلایل مسائل سیاسی و اجتماعی به تاخیر افتاده است.