پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر کیتی را طراحی کردند که میتواند در عرض ۵۵ دقیقه ویروس کرونا را تشخیص دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای امیر عباس اسماعیل زاده مدیر شرکت دانش بنیان «سلامت یار بهشت دایان» گفت: این شرکت، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ در خصوص بیماری سرطان در زمینه تشخیص و درمان آغاز کرد.
وی افزود: این شرکت روی ۳ سرطان شایع ریه، سینه و کولون تمرکز دارد تا در این راستا بتوانیم کیتهای تشخیصی را طراحی کنیم.
وی ادامه داد: به دلیل شیوع بیماری کرونا، تمامی فعالیتهای خود را در زمینه سرطان کنار گذاشتیم و به سرعت در صدد راهی برای تشخیص این ویروس برآمدیم.
آقای اسماعیل زاده گفت: با پژوهشهای شبانه روزی توانستیم کیتی مولکولی به روش real-time pcr را طراحی کنیم که بتواند در کمترین زمان و با کمترین میزان ویروس، ویروس را در مخاط بیمار شناسایی کند.
وی خاطر نشان کرد: بعد از طراحی و ساخت کیتهای مورد نظر درخواست خود را به اداره تجهیزات پزشکی فرستادیم و طی نامهای کیت مورد نظر را به انسیتو پاستور طبق مقررات اداره کل تجهیزات پزشکی به این مجموعه جهت بررسی کمی و کیفی تحویل دادیم.
آقای اسماعیل زاده گفت: خوشبختانه تأییدیه کیت تشخیص مولکولی توسط انستیتو پاستور را اخذ کردیم و آنرا به اداره کل تجهیزات پزشکی ارسال کردیم؛ اکنون در حال اخذ مجوز تولید هستیم تا بتوانیم بعد از آن به تولید انبوه برسیم.
مدیر این هسته فناور خاطر نشان کرد: تا کنون از کشورهای مختلف مانند آذربایجان، ترکیه، رومانی، اسپانیا و انگلستان پیشنهادهایی برای صادرات داشته ایم که در حال اقدام جهت اخذ ce اروپا جهت صادرات هستیم.
وی خاطر نشان کرد: این کیت نه تنها میتواند روند تشخیص را در کشور سرعت بخشد، بلکه میتواند ارز آوری بسیار زیادی را برای کشور داشته باشد.
آقای اسماعیل زاده گفت: دقٌت کیتهای طراحی شده در این شرکت بین ۲ و نیم تا ۱۰ برابر بیشتر از کیتهای وارداتی است.
وی با بیان اینکه ساخت کیتهای مولکولی در این شرکت، به روش LAMP است، خاطر نشان کرد: همه افراد میتوانند در آزمایشگاههای غیر تخصصی نیز این تست را با کیتی که طراحی کرده ایم، انجام دهند، زیرا که فرد بزاق خود را در داخل کیت ریخته و پس از گرما دهی به مدت ۱ ساعت با تغییر رنگ میتوان به مثبت و منفی بودن COVID-۱۹ در فرد پی ببرد.