پخش زنده
امروز: -
یک قلاده خرس سیاه آسیایی (بلوچی) در ارتفاعات روستای فاریاب شهرستان رودان مشاهده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان رودان گفت: مناطق پراکنش خرس سیاه بلوچی در شرق هرمزگان شهرستانهای بشاگرد، رودان، میناب و جاسک، غرب تا منطقه حفاظت شده باز و نیز کوههای شهرستان حاجی آباد در شمال استان است.
ناظر دهقانی افزود: با توجه به فعالیت بیشتر خرس ها در این فصل از سال، افراد ساکن در مناطق یاد شده از حضور در مناطق کوهستانی و نزدیک شدن به این گونه از حیوانات جداً خودداری کنند.
بیشتر بخوانید: نجات یک قلاده توله خرس سیاه سرگردان در رودان
وی گفت: یکی از همیاران محیط زیست از این گونه با ارزش در ارتفاعات شهرستان رودان تصویربرداری کرده است.
خرس سیاه آسیایی به عنوان یکی از کمیاب ترین و آسیب پذیرترین گونه ها درایران و حتی دنیا بشمار می رود.
این گونه از نظر وضعیت حفاظتی در جهان در آستانه انقراض قرار دارد و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماد زیستی هرمزگان معرفی شده است.
خرس سیاه آسیایی در کشورهای ژاپن، چین، روسیه، تایوان، هند، نپال، ویتنام، افغانستان، پاکستان و ایران پراکندگی دارد.
در این محدوده وسیع، چهار نژاد از خرس سیاه آسیایی معرفی شده اند که خرس سیاه بلوچی با نام علمی Ursus thibetanus gedrosianus یکی از این زیرگونه هاست که در جنوب شرقی ایران و بلوچستان پاکستان وجود دارد.
کارشناس مسئول نظارت بر امور حیات وحش هرمزگان گفت: طرح حفاظت از خرس سياه آسيايي از مرداد ماه سال 1388، با هدف بررسي دقيق پراكندگي، رژيم غذايي خرس سياه در فصول مختلف و تعارض ميان انسان و خرس سياه آغاز شد.
فهیمه گودرزی افزود: یافتن شواهدي از حضور اين گونه در منطقه حفاظت شده گنو در شمال بندرعباس، نشان می دهد خرس سياه علاوه بر زيستگاههاي پيوسته شرق هرمزگان در زيستگاههاي جدا از هم، در مركز و شمال استان نيز حضور دارد.
وی گفت: آموزش جوامع محلی در سطوح مختلف سنی و تلاش برای کاهش تعارضات با اقدامات حمایتی مانند حمایت از مشاغل خانگی و واکسیناسیون دام های اهلی روستایی در شهرستان بشاگرد از جمله این فعالیت هاست.
کارشناس مسئول نظارت بر امور حیات وحش هرمزگان گفت: با تامین بودجه مدون و کافی در استان، برنامه های حفاظت از خرس سیاه آسیایی به عنوان نماد زیستی استان طبق برنامه زمان بندی اجرا می شود.