فرهادی زاد در گفتگوی اختصاصی مطرح کرد
امیدواری به مدال آوری کاراته و تیراندازی در توکیو
معاون وزیر ورزش و جوانان: در کاراته و تیراندازی با توجه به توانایی فنی و قدمت زیاد به کسب مدال در المپیک توکیو امیدوار هستیم.
مهین فرهادی زاد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره پیش بینی اش از مدال آوری بانوان ایران در بازیهای المپیک توکیو، افزود: در کاراته شرایط خوبی داریم و در تیراندازی هم بانوان ما قدمت طولانی تری نسبت به سایر رشتهها در المپیک دارند، ضمن آنکه نباید از جایگاه خوب و ششم الهه احمدی در ۲ المپیک گذشته چشم پوشی کنیم. امیدوارم بانوان ایران در توکیو هم به خوبی بدرخشند و شرایط لازم را برای مدال آوری کسب کنند.
وی گفت: خوشبختانه تا امروز بانوان ۶ سهمیه المپیک و هشت سهمیه پارالمپیک توکیو را کسب کرده اند، اما این عدد همه سهمیههای ما نیست، چرا که با برنامه ریزی فدراسیونهای جهانی برای برگزاری ادامه مسابقات کسب سهمیه المپیک، سهمیههای باقی مانده توزیع خواهد شد و ورزشکاران ما هم تلاش میکنند، به سهمیههای بیشتری برسند.
۵ رشته در اولویت سهمیه معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به رشتههای دیگری که بانوان میتوانند صاحب سهمیه شوند، افزود: در کاراته باز هم شرایط کسب سهمیههای بیشتر وجود دارد، در قایقرانی، دوومیدانی، تنیس روی میز و حتی بدمینتون هم میتوانیم به سهمیه المپیک برسیم، ضمن آنکه تکواندو هم میتواند، جایگاه قبلی خود را به لحاظ کسب سهمیه المپیک داشته باشد.
وی در خصوص احتمال کسب سهمیههای بیشتر در پارالمپیک توکیو، گفت: با توجه به سهمیههای قابل توجهی که باقی مانده است، ورزشکاران ما هم میتوانند به سهمیههای بیشتری برسند. در هر حال امیدوارم با تعداد بیشتری از ورزشکاران در بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو حضور یابیم.
فرهادی زاد افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا تمرینات المپینها به صورت گروهی با انجام اردوهای تدارکاتی دنبال میشد و با وجود این مشکل، نوع جدیدی از تمرینات شکل گرفت. ورزشکاران با هدایت و نظارت مربیان، به صورت انفرادی تمرینات خود را پیگیری میکنند تا آمادگی شان حفظ شود.
حمایت تلفنی و حضوری وی با اشاره به برنامه ریزیها براساس تصمیم ستاد مبارزه با بیماری کرونا، افزود: برخی رشتهها مجوز ادامه فعالیت را دریافت کرده اند و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی تمرینات با برنامه ریزی فدراسیونها آغاز میشود. ما هم به صورت تلفنی و حضوری در خدمت ورزشکاران هستیم و هر کمکی که بتوانیم دریغ نمیکنیم تا برنامهها تعطیل نماند و مشکلی ایجاد نشود.
فرصت و تهدید تعویق المپیک معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان به تعویق یک ساله بازیهای المپیک و پارالمپیک اشاره کرد و گفت: یک سال تعویق بازیها نقاط قوتی برای همه کشورها دارد و موجب میشود؛ برخی مصدومان بتوانند با آمادگی در مسابقات شرکت کنند و ریکاوری (استراحت و بازگشت به حالت اولیه) خوبی داشته باشند.
وی افزود: تعویق المپیک مشکلاتی هم ایجاد میکند، مثلا در اوج نگه داشتن آمادگی ورزشکار در مدت طولانی کار آسان و اصولی نیست، بنابراین باید به سرعت با تغییر مدیریت در ادامه تمرینات، براساس موقعیتها ورزشکار را آماده کرد. این موضوعی است که فدراسیونها باید بتوانند تغییرات مدیریتی را در برنامههای خود داشته باشند تا فضای کار جدید ایجاد شود.
حمایت از المپیکیها فرهادی زاد در خصوص اعتبارات ورزش برای آماده سازی المپیکیها، گفت: با وجود ملاحظات اقتصادی، وزارت ورزش و فدراسیونها کم و کاستی برای ورزشکاران بخصوص المپیکیها نخواهند داشت و حمایتها براساس برنامهها است، ضمن آنکه حمایتهای کمیته ملی المپیک هم وجود دارد.
وی ادامه داد: این حمایتها در بحث مالی، تجهیزات و امکانات است و به لحاظ فنی هم برای انتخاب مربیان براساس نگاه فدراسیونها در امر استخدام کمک میشود.
تغییرات احتمالی در تفاهم نامه مالی معاون وزیر ورزش به تفاهم نامه مالی فدراسیونهای ورزشی با وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: همه ساله براساس تقویم و فعالیتهای فدراسیونهای ورزشی، اعتبارات پرداخت میشود، اما امسال براساس نگاه معاونتهای مختلف، شاخصهای مربوط به اعتبارات هماهنگ شده است تا بتوانیم براساس واقعیتهای موجود هر یک از فدراسیونها و توانمندیهای فنی آنها هماهنگ شویم.
وی افزود: این موضوع در حال بررسی است که امیدواریم به نتیجه برسیم و این تفاهم نامه ممکن است، تغییراتی هم داشته باشد. براساس اعتبارات، اردوها، تمرینات تیمها و ورزشکاران دارای سهمیه المپیک، برنامه ریزی میشود.
حقوق المپیکیها فعلا پرداخت میشودفرهادی زاد درباره پرداخت حقوق المپیکیها، گفت: براساس مصوبه ستاد عالی بازیهای المپیکی، المپینها برای حضور در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو حقوق خود را دریافت میکنند و با تعویق بازیها هم موضوع ادامه پرداختها مورد بررسی قرار میگیرد، اما فعلا ورزشکاران و مربیان مشکلی ندارند، چون حقوقشان پرداخت میشود.
وی در خصوص حمایت معاون بانوان وزارت ورزش به المپینها، افزود: ورزشکاران در ستاد عالی بازیهای المپیکی مورد حمایت قرار میگیرند، اما معاونت بانوان وزارتخانه با توجه به جلسات تخصصی که با نواب رئیس بانوان فدراسیونهای مختلف دارد، به صورت اختصاصی در جایی که نیاز باشد، وارد عمل میشود.
وی افزود: پارسال یکی از تیمهای بدون سهمیه المپیک را کمک کردیم، تا بتوانند از اعتباراتی که اختصاص به بانوان دارد، استفاده کنند.
انتظار مدال آوری معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان در خصوص انتظار از بانوان برای مدال آوری بیشتر در عرصههای بین المللی، گفت: معتقدم دیگر زمان کسب تجربه نیست، اما نباید فراموش کنیم که حضور بانوان در بازیهای المپیک و آسیایی قدمت چندانی ندارد. بانوان بعد از انقلاب دیرتر از بخش مردان در میادین بزرگ آسیایی و المپیکی حاضر شدند.
وی افزود: بانوان ورزشکار تلاش میکنند، به عنوان یک زن مسلمان ایرانی با رعایت موازین اسلامی و نشان دادن توانایی فنی بالای خود از سکوهای قهرمانی بالا بروند. از زمان این قهرمانی خیلی نگذشته است، بنابراین باید در ابعاد مختلف فضای کار و امکانات را فراهم کنیم.
ورزش عرصه فعالیت اجتماعی زنان فرهادی زاد گفت: ورزش تنها عرصهای از فعالیتهای اجتماعی زنان است که در ابعاد مختلف فضایی برای توانمندی بانوان ایجاد کرده و در حوزههای مختلف نگاه فرهنگی، ورزشی و معنوی نظام را نه تنها در داخل کشور، بلکه در عرصه بین المللی نشان داده است.
وی ادامه داد: عرصه ورزش پوشش اسلامی بانوان را به خوبی به جامعه جهانی منعکس کرده است. تصاحب سکوهای قهرمانی با اهتزاز پرچم کشورمان و نواخته شدن سرود ایران جایگاه نظام اسلامی با حضور بانوان ورزشکار در دنیا به اثبات میرسد.
معاون وزیر ورزش و جوانان عرصه ورزش را در کسب کرسیهای مدیریتی آسیا و جهان در توانمندی بانوان ایرانی دانست و گفت: در داخل کشور بسیاری از بانوان توانمند پستهای مدیریتی در استانهای مختلف کسب کرده اند که نشان دهنده این است که بانوان در بحث مدیریت به خوبی عمل میکنند.