پخش زنده
امروز: -
بیش از 100 نوزاد و کودک مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید با اجرای طرح غربالگردی نوزادان در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شناسایی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، کارشناس برنامه هیپوتیروئید نوزادان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: این تعداد نوزاد از میان بیش از 7500 نوزاد بررسی شده در این جمعیت، شناسایی شده اند.
حسن گرمئی با بیان اینکه هفته اطلاع رسانی و روز جهانی تیروئید از 4 تا 10 خرداد برگزار می شود ، افزود: برنامه غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از سال 1384 در سیستم بهداشتی کشور ادغام و اجرائی شد که با توجه به نقش مهم آن در شناسائی بیماری کم کاری تیروئید نوزادان و جلوگیری از عوارض این بیماری در کودکان به عنوان آینده سازان جامعه بسرعت مورد توجه و قبول خانواده ها قرار گرفت.
وی گفت: آسانی انجام این برنامه همراه با ارزانی و موثر بودن درمان باعث شده که از ابتدای اجرا تاکنون بیش از 12 میلیون نوزاد غربالگری و تعداد زیادی بیمار شناسائی و درمان شوند.
گرمئی افزود: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان به وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید گفته می شود که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و در صورت عدم تشخیص به موقع و یا درمان نامناسب می تواند موجب بروز عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد کودک شود.
این کارشناس گفت: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از جمله بیماری هائی است که در بدو تولد معمولا بدون علامت است و به همین خاطر غربالگری نوزادان جهت شناسائی این بیماری در سن 3 تا 5 روز بعد تولد اهمیت بسیار بالائی داشته و فقط با غربالگری می توان بیماری را در زمان مناسب تشخیص و درمان کرد.