به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی رحیم صفوی امروز بعد از پایان چهارمین جلسه هیئت امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت که در محل ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، گفت: موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت زیرمجموعه ستاد کل نیروهای مسلح است و مهمترین رسالت آن، برقراری ارتباط بین بخشهای کشوری و لشکری و نهادهای مردمی در امور مربوط به بهداشت و درمان است.
سرلشکر صفوی افزود: تجارب دوران دفاع مقدس در حوزه بهداری و بخشهای مختلف پزشکی به صورت کتابها و مجموعههایی تدوین شده است.
وی گفت: در زمان دفاع مقدس بهترین عملکرد پزشکی را گروههای پزشکی در خطوط مقدم و در پشت جبههها داشتند.
رئیس هیئت امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت افزود: در سالهای دفاع مقدس بیش از ۳۰۰ هزار مجروح داشتیم که کادر پزشکی و پرستاری بخشی از آنان را که میتوانستند در بیمارستانهای خطوط مقدم جبهه درمان میکردند.
وی گفت: این کار بسیار بزرگی است که الان در حال تدوین کارنامه آن به صورت علمی هستند.
سرلشکر صفوی افزود: بهداری رزمی دو کتاب درسنامه دفاع مقدس را برای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تدوین کرده است تا از این طریق عملکرد و شیوههای کار بهداری رزمی را در دوران جنگ تحمیلی به دانشجویان آموزش دهد؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲ واحد درسی را برای وزارت بهداشت و دو واحد درسی را برای وزارت علوم ۲ در زمینه دفاع مقدس تصویب کرده بود.
وی افزود: موسسه بهداری رزمی همچنین کارهای تحقیقاتی بزرگی انجام میدهد و درباره مشکل بیماری کرونا، بهداری رزمی در ستاد مقابله با کرونا، ستاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی کشور و نیروهای مسلح را تشکیل داده است.
سرلشکر صفوی گفت: عملکرد این ستاد و ارتباط بخشهای لشکری و کشوری بهداشت و درمان کشور، باعث شد بیش از ۲۰ هزار تخت نقاهتگاهی از مجموعه بهداری ارتش، سپاه و ناجا آماده شود.
وی افزود: همچنین حدود یکهزار تیم داوطلب جهادی برای کمک به بیماران کرونایی به بیمارستانها رفتند.
سرلشکر صفوی گفت: ۷۰ درصد از تختهای بستری نیروهای مسلح شامل حدود ۴ هزار تخت بیمارستانی نیز از طریق قرارگاه امام رضا (ع) به فرماندهی سرلشکر باقری و به فرمان رهبر معظم انقلاب برای بیماران کرونایی اختصاص داده شد.
سرلشکر صفوی افزود: بهداری رزمی همچنین در تامین امکانات و تجهیزات انفرادی مانند ماسک و دستکش بهداشتی و مواد ضدعفونی توانست کمک کند و حمایت یکپارچه بسیج از ستاد ملی مقابله با کرونا با حدود بیش از ۵۰۰ هزار نیروی بسیجی برای ضدعفونی کردن همه شهرها و معابر و خیابانها با حمایت و پیگیری موسسه بهداری رزمی صورت گرفت.
رئیس هیئت امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت گفت: در جلسه امروز هیئت امنا، برنامههای سال ۹۹ تصویب شد و بودجه امسال هم مورد بررسی تصویب قرار گرفت.
وی افزود: اگرچه در زمینه بودجه ما مشکلاتی داریم، اما با توجه به روحیه جهادی، ایمانی و ایثارگری به یادگار مانده از دوران دفاع مقدس این مشکل در عملکرد این موسسه تاثیری نگذاشته است و این موسسه در هر دانشگاه علوم پزشکی کشور یک میز دارد.
سردار سرلشکر صفوی گفت: موسسه بهداری رزمی میتواند در شرایط وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله کارآمدی بالایی داشته باشد.
وی افزود: در جلسه امروز همچنین از دو پزشک برجسته و ۲ استاد عالی مقام مرحوم دکتر علی غفوری استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران که در سالهای دفاع مقدس بیش از ۶۰۰ عمل جراحی انجام داد و مرحوم دکتر سقراط فقیه زاده استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی رشته آمار زیستی، یاد و تجلیل شد.
سرلشکر صفوی ابراز امیدواری کرد این موسسه با توجه به تجارب و توانمندیهای خود در مواقع بحران بتواند در حوزه بهداشت و درمان خدمات بزرگی به مردم ایران ارایه کند.
جلسه هیئت امنای موسسه بهداری رزمی نیروهای مسلح چهارمین جلسه هیئت امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
اين جلسه به ریاست سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی (رحیم صفوی) و با حضور مسئولان و نمایندگان بهداریهای بخشهای مختلف نیروهای مسلح کشور برگزار و گزارشی از عملکرد اين موسسه که دو سال پیش تاسیس شده است، ارائه شد.
حاضران در این جلسه مهمترین برنامهها و اولویتهای این موسسه را در سال ۱۳۹۹ تبیین کردند.
در این جلسه همچنین از خدمات مرحوم دکتر غفوری و مرحوم دکتر فقیه زاده از استادان پزشکی کشور و پزشکان برجسته دوران دفاع مقدس یاد و از خانوادههای آنان تجلیل و اعلام شد تاکنون در ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور میز بهداری رزمی تشکیل شده است.
تدوین، تصویب و ابلاغ درسنامه دو واحدی آشنایی با بهداری رزمی و فرهنگ و معارف دفاع مقدس نیز اقدام دیگری بود که موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت در سال ۱۳۹۸ انجام داده است.
این درسنامه در دو جلد و ۲۰ فصل تدوین شده و ویژه دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور است.