پخش زنده
امروز: -
محققان علوم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا اعلام کردند موفق شده اند با مهار یک آنزیم، از گسترش سرطان پوست جلوگیری کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا اعلام کردند موفق شده اند با مهار یک آنزیم، از گسترش سرطان پوست جلوگیری کنند.
دکتر سرج فاگز و همکارانش میگویند برای بسیاری از کسانی که بر اثر ابتلا به سرطان میمیرند، گسترش تومور اولیه، عامل اصلی مرگ است که به آن متاستاز میگوییم؛ این پدیده، بیماران سرطانی را از پا در میآورد و متاسفانه، داروهای اندکی برای کنترل متاستاز در اختیار داریم.
دکتر فاگز در مقالهای در شماره اخیر نشریه نیچر سرطان اعلام کرد گروه تحت سرپرستی اش موفق شده اند با استفاده از مهار آنزیم پی ۳۸ آلفا کیناز یا p۳۸، مانع گسترش سلولهای تومور سرطان پوست از نوع ملانوما در موشهای آزمایشگاهی شوند.
دکتر فاگز میگوید: به عقیده من، این نوع درمان را میتوان در کنار درمانهای جراحی یا دیگر روشهای درمانی سرطان، همچون شیمی درمانی، به کار گرفت.
محققان امیدوارند به زودی شرایط کارآزمایی بالینی این دارو در انسان نیز فراهم شود.
سرطان به دستهای از بیماریها گفته میشود که عامل رشد غیرطبیعی سلولهای بدن هستند و سلولهای بدن به طور غیرقابل کنترلی تکثیر و در بقیه قسمتهای بدن پخش میشوند (که به این پدیده متاستاز میگویند).
رشد غیرطبیعی این سلولها در نهایت به تشکیل تودههای بزرگ (تومور) منجر میشود. این تومورها به دو دسته تومورهای بدخیم و خوش خیم تقسیم شده که تومورهای خوش خیم تهدید کننده حیات نمیباشند. احتمال بروز سرطان در همه سنین وجود دارد، ولی با افزایش سن زیادتر میشود، بیش از ۴۰% سرطانها قابل پیشگیری هستند.
امروزه برای بسیاری از سرطانهای شایع (مردان: معده و روده، زنان:سرطان سینه) و کشنده روشهای تشخیص زودهنگام بیماری وجود دارد و در صورت تشخیص در مراحل اولیه، درمان سرطان بسیار موثر است.