پخش زنده
امروز: -
رییس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلان شهر تهران با اشاره به این که تب، علامت اصلی بیماری کرونا نیست گفت: براساس مطالعات فقط ۴۰ درصد مبتلایان به بیماری کرونا در تهران تب داشته اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما دکتر علیرضا زالی در ارتباط زنده با خبر ۱۸:۳۰ شبکه پنجم سیما در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که با توجه به فعالیت باظرفیت کاملتر کارمندان از فردا در ادارات چه نظارتی بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی میشود؟ افزود: یکی از مهمترین مسایلی که در بازگشت به کار کارمندان مطرح میشود اجتناب از حضور کارمندان در مراکز پرتجمع ادارات از قبیل نمازخانهها و رستوران هاست تا میزان ابتلا به بیماری کرونا به حداقل برسد.
وی با اشاره به این که کارشناسان بهداشت حرفهای و محیط سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران براساس شیوه نامه ابلاغی بازدیدهای دورهای و تصادفی خود را در ادارات خواهند داشت گفت: با توجه به تغییر الگوی کار ادارات درخواست ما این است که با توجه به این که هنوز شرایط در تهران به نقطه مطلوب قطعی نرسیده است و همچنان شاهد ابتلای جدید و بستری در بخشهای عادی و ویژه هستیم باید هر گونه تغییر در این الگوی کار همراه با رعایت استانداردهای قبلی باشد و در ذهن شهروندان این گونه متبادر نشود که اوضاع عادی است.
دکتر زالی با اشاره به این که کماکان در استان تهران و به ویژه شهر تهران، باید رعایت ملاحظات بهداشتی جدیتر گرفته شود، رستورانها و نمازخانهها در ادارات را از مکانهایی خواند که احتمال انتقال بیماری به دلیل تجمع در آن بیشتر است.
رییس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلان شهر تهران گفت: کسانی که دچار علائم تب، سرفه، تنگی نفس، احساس درد عضلانی، آبریزش بینی، علائم گوارشی و احساس خستگی میشوند حتما باید به پزشک مراجعه کنند که اگر مظنون به بیماری کرونا باشند حتما از حضور آنها در ادارات جلوگیری شود.
وی گفت: بررسیهای ما در دو ماه گذشته نشان میدهد که فقط ۴۰ درصد از بیمارانی که تست کرونایشان مثبت بوده است تب داشته اند و بنابراین تب، یافته شایعی در شهروندان تهرانی نیست و این گونه نیست که اگر کسی فکر کند تب ندارد حتما علائم کرونا را هم ندارد.
دکتر زالی افزود: افرادی که در دو هفته اخیر در منزل و یا در میان اقوامشان با فرد مبتلا به کرونا تماس داشته اند حتما از حضور در ادارهها خودداری کنند و اگر کسی هم در اثنای کار ادارات و یا مراجعه به ادارات مبتلا به این بیماری شد به هیچ وجه بیماری اش را کتمان نکند.
وی از همه کارمندان و ارباب رجوعان ادارات خواست ضمن رعایت فاصله گذاری از ماسک استفاده کنند.
دکتر زالی گفت: حتما در اتاقهای مسقف پنجرهها باز باشد تا امکان تهویه هوا فراهم شود و اگر از کولر استفاده میشود حتما پنجرهای باز باشد تا امکان تهویه فراهم شود.
افزایش ابتلا به کووید 19 در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان
همچنین معاون کل وزیر بهداشت در چابهار گفت: به دنبال روند ابتلا به کووید ۱۹ در استانهای جنوبی کشور، فرضیه انتقال نیافتن ویروس کرونا در مناطق گرمسیری رد شده است، امّا همچنان نگران تأثیر حضور افراد در فضاهای بسته هستیم.
آقای حریرچی افزود: در حالی که روند موارد ابتلا به کرونا در سایر نقاط کشور رو به کاهش است در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان شاهد افزایش آمار روزانه ابتلا هستیم و به نظر میرسد این مناطق بعد از رسیدن سایر نقاط کشور به اوج همه گیری در حال ورود به این مرحله هستند.
وی با اشاره به این که علاوه بر کاهش کلّی موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در کشور، درصد موارد بستری و مرگ نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش داشته است و در سیستان و بلوچستان نیز قسمت اعظم موارد ابتلا را موارد سرپائی تشکیل میدهد، افزود: روند افزایش موارد در این استان از نیمه دوم اردیبهشت به بعد شروع شد، ولی در چند هفته اخیر میزان ابتلا به شکل نگران کنندهای افزایش یافته است.
معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: محدودیتهایی که در روزهای نخست به خوبی در استان اجرا میشد به طور کلّی کاهش یافته و به نظر میرسد که از اردیبهشت به بعد تاب آوری عمومی برای تحمل محدودیتهای اقتصادی و اجتماعی توسط مردم استان کمتر شده است و به نوعی شاهد عادی سازی بودیم.
دکتر حریرچی با بیان این که با وجود روند فزاینده ابتلا در سیستان و بلوچستان، هنوز هم نسبت ابتلا به جمعیت در این استان از متوسط کشوری پائینتر است، گفت: این افزایش در برخی مناطق استان به دلیل بیماریابی بیشتر هم بوده است.
وی افزود: به دنبال روند ابتلا در استانهای جنوبی کشور فرضیه انتقال نیافتن ویروس کرونا در مناطق گرمسیری رد شد، امّا همچنان نگران تأثیر حضور افراد در فضاهای بسته هستیم.