رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
شاخص تشخیص کرونا در فارس فراتر از متوسط کشور
فارس در شاخصهای تشخیص کرونا فراتر از متوسط کشور عمل کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،رییس کمیته
اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از جمله این
شاخصها انجام آزمایش در میلیون نفر است که آمارهای فارس عدد ۱۷ هزار و ۵۰۰ مورد را نشان میدهد، این در حالیست که آمارهای کشوری ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد است.
دکتر علیرضا میراحمدی زاده امروزدر نشست روزانه ستاد بررسی کرونا در استان فارس افزود: این آمار در این شاخص مهم به منزله آن است که در فارس، یک و هفت دهم برابر بیش از متوسط کشوری فعالیت آزمایش تشخیص کرونا در یک میلیون نفر انجام شده است.
او افزود: با وحود اینکه آمارها نشان میدهد که فارس یک بیستم جمعیت کشور را به خود اختصاص داده، اما در زمینه نمونه گیری،
یک دهم نمونه گیریهای کرونا از مجموع کل کشور در فارس انجام میشود.
میراحمدی زاده با بیان اینکه استان فارس دارای پنج دانشگاه علوم پزشکی شامل دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دانشگاه مادر، دانشگاههای علوم پزشکی فسا و جهرم و دانشکدههای علوم پزشکی لار و گراش است، ادامه داد: در طول این ایام با همه گیری کرونا تلاش فراوانی برای غربالگری، درمان و مهار این بیماری در این دانشگاهها صورت گرفته و کمیته علمی اپیدمیولوژی نیز با تهیه دادههای آماری درباره موارد مثبت روزانه، آزمایشهای روزانه، موارد مثبت بیماری و مرگ و میر مبتلایان و شاخصهای به دست آمده از این داده ها، به مقایسه موارد با آمارهای ایران و حتی آمارهای جهانی پرداخته است.
- این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اعتماد ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا به آمارهای به دست آمده، به عنوان منبعی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی علمی، تاکید کرد:ارزیابیهای وزارت بهداشت نیز حاکی از این بوده که دادههای آماری مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از صادقانهترین دادهها و اطلاعات بوده و بهترین عملکرد را در میان دانشگاههای تیپ یک کشور و کلان شهرها به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، میزان بروز روزانه بیماری کرونا از ابتدای همه گیری بیماری در کشور در استان فارس کمتر از متوسط کشوری بوده تا اواخر فروردین ماه که این بیماری در استان فارس فراتر از متوسط کشور میشود و از ۲۰ اردیبهشت ماه ۹۹ این بیماری در فارس مجددا فروکش میکند و به کمتر از متوسط کشوری میرسد.
به ازای جمعیت ثابت یک میلیون نفری، تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در استان فارس همیشه کمتر از متوسط کشور بوده است و اکنون نیز روند کلی مرگ بر اثر کرونا در فارس با شیب ملایمتر از متوسط کشور در حال افزیش است.
این کمیته با ارائه پیشنهادات به منظور کاهش گسترش بیماری در استان فارس گسترش غربالگری، تست و بررسی در افراد تماس نزدیک، ادامه دورکاری، ادامه شیوه آموزش مجازی و از راه دور در مدارس و دانشگاهها، انجام تست در پرسنل سلامت، انجام تست و بررسی در تجمعات شامل ادارات، کارخانجات، پادگانها و... انجام تست و بررسی در دانشجویان و خوابگاهها را از جمله این پیشنهادات ذکر کرد.
شهرستانهای شیراز، مرودشت، آباده، لارستان، اوز، گراش، فسا و جهرم بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در استان فارس را دارند؛ شمار مبتلایان در این شهرستانها سه رقمی، در ۲۵ شهرستان ۲ رقمی و در شهرستانهای خرامه و بختگان تک رقمی است.