پخش زنده
امروز: -
عضو هیأت علمی پژوهشگاه درمان ناباروی ابن سینا گفت: با تحولات شگرف دانش پزشکی و درمانهای متعدد و حمایتهای قانونی برای زوجهای نابارور شعار پایان ناباروری تحقق یافته است.
آقای دکتر علی صادقی تبار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امروزه برای تمامی معضلاتی که منجر به ناباروری میشود درمانهایی پیدا شده است ضمن اینکه حمایتهای قانونی نیز برای زوجهای نابارور تأمین شده تا جایی که در نهایت یک خانواده میتواند با کمک به یکی از این راهها فرزندی به صورت قانونی و رسمی در شناسنامه ثبت کند.
وی افزود: بسیاری از این درمانها، درمانهای کلاسیک پزشکی برای پدر و مادر است، درمانهای جایگزین نیز زنجیره نهایی و حلقه نهایی را برای حذف واژه ناباروری ایجاد کرده که درمان ناباروری را صد در صد کرده است.
آقای دکتر صادقی تبار با تأکید بر اینکه ممکن است درمانها نیاز به زمان طولانی داشته و هزینه بر باشد گفت: درمان ناباروری ماهیتش متفاوت است، زوجی که تصمیم به بارداری دارند و بعد از یکسال اقدام برای بچه دار شدن بصورت طبیعی باروری صورت نگیرد میتوانند اقدام به درمان کنند، همانطور که هر اقدام موفق به باروری نمیشود در درمان ناباروری نیز پشتکار و حوصله برای استمرار درمان و اعتماد به پزشک، شعار «پایان ناباروری» را محقق میکند.
وی درباره کمک بیمهها برای پرداخت این هزینهها به زوجین تحت درمان گفت: هر چند عزم بر این شده است که خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه باشد، اما هنوز بخوبی این اتفاق نیفتاده، یعنی بخشی از خدمات پاراکلینیک و بخشی از درمانهای دارویی تحت پوشش است، اما خدمات ناباروری «آی وی اف» و «آی یو آی» هنوز تحت پوشش نیست.
مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن سینا افزود: شانس موفقیت در درمانهای نابارور مثل همان شانس موفقیت در بارداری طبیعی زوجین است، قرار نیست هر درمان منجر به موفقیت شود، چون هر بار درمان ۳۰ تا ۳۵ درصد احتمال موفقیت دارد، بدین ترتیب حدود ۳ بار هر زوج باید درمان را انجام دهد، بر اساس احتمالات شاید برخی زوجین ۴ تا ۵ بار باید روال درمان را طی کنند و هر بار درمان هزینههای خود را دارد که بیمه میتواند حامی این زوجها برای رسیدن به فرزند باشد.
وی خاطر نشان کرد: درمانهای ناباروی در بخشهای دارویی، پاراکلینیکی و جراحی به بیمه نیاز دارد در حالی که بیمه فقط بخشی از هزینههای دارویی و ازمایشگاهی را میپردازد و به طور مثال بخش سونوگرافیهای مکرر برای بررسی میزان تحریک تخمک گذاری و پاسخ تخمدانها و یا هزینههای جنین شناسی و عملهایی که برای تخمک گرفتن و انتقال جنین به بدن مادر که مستلزم ابزار و لوازمی است که بیمهها هزینهها را قبول نمیکنند.
آقای دکتر صادقی تبار درباره هزینههای این درمانها گفت: هر درمان بنابر میزان پاسخگویی بدن و نوع درمان و نوع دارو و جراحی شاید در هر نوبت تا ۱۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد که این هزینه در بخشهای خصوصی و مراکز دانشگاهی متفاوت است.
وی افزود: این هزینهها در مقایسه با سایر نقاط دنیا خیلی ارزان است و تعداد قابل توجهی از زوجهای نابارور کشورهای همجوار و همسایه برای درمان ناباروری به ایران سفر میکنند.