-تاکتیک تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم جک دچ، رابی گرامر و دن هاورتی نوشت: مدت زیادی است که تصمیم گیری درباره ادامه دادن به جنگ تقریبا ۱۹ ساله در افغانستان، به موضوع اختلاف میان رئیس جمهور آمریکا و مشاوران نظامی ارشد وی تبدیل شده است، اما با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، فرمانده کل قوا این هفته بار دیگر برای بازگرداندن نیروهای آمریکایی به کشور اعلام آمادگی کرد.
ترامپ روز چهارشنبه در توئیتی نوشت: ما در افغانستان به عنوان نیروی پلیس عمل میکنیم و نه نیروی جنگی، آنچه که در واقع هستیم. اکنون پس از ۱۹ سال، زمان آن رسیده است که آنها خود نظم و امنیت کشورشان را تامین کنند. سربازان خود را به خانه باز میگردانیم، اما آنچه را در آنجا روی میدهد با دقت زیرنظر میگیریم و در صورت لزوم همانند صاعقه عمل میکنیم، به گونهای که در گذشته سابقه نداشته است.
-افزایش اختلافات در تیم سیاست خارجی دولت آمریکا
رئیس جمهور آمریکا این اظهارات را پس از آن بیان کرد که روزنامه نیویورک تایمز روز سه شنبه در گزارشی نوشت، مشاوران نظامی ارشد ترامپ تصمیم دارند پیشنهاد خارج کردن تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان را تا انتخابات ماه نوامبر مطرح کنند. به نظر میرسد این موضع گیری موجب شده است بار دیگر ترامپ با بیشتر اعضای دولت بر سر یک موضوع کلیدی سیاست خارجی یعنی توافق نامه صلح با طالبان دچار اختلاف نظر شود.
بازگرداندن نیروهای آمریکایی به کشور تا ماه نوامبر مبتنی بر جدول زمانی تعیین شده در این توافق نامه نخواهد بود. براساس توافقی که ۲۹ نوامبر حاصل شد، عقب نشینی کمتر از هشت هزار و ۶۰۰ نیروی آمریکایی از افغانستان باید مبتنی بر رویکردی مشروط انجام شود، به این گونه که طالبان باید به کاهش حملات خشونت آمیز خود ادامه دهد، اتفاقی که دولت ترامپ اعلام کرده، محقق نشده است.
-دستاوردهای طولانیترین جنگ تاریخ آمریکا
۱۹ سال از ورود نیروهای آمریکایی به خاک افغانستان میگذرد و این کشور درگیر طولانیترین جنگ در طول تاریخ خود شده است. ایالات متحده تاکنون هزینههای مالی و جانی بسیاری را بابت جنگ افغانستان متحمل شده است. بیش از ۲۴۰۰ نظامی آمریکایی از سال ۲۰۰۱ تاکنون کشته شده اند و تنها در نه ماه نخست سال ۲۰۱۹ طبق آماری که ایالات متحده ارائه داده است ۲۵۶۳ غیر نظامی افغان جان خود را از دست داده اند. هنوز طالبان کنترل بیش از نیمی از خاک افغانستان را در دست دارد و مبلغی که آمریکا بابت بازسازی افغانستان هزینه کرده است به ۱۳۲ میلیارد دلار میرسد؛ این درحالی است که هزینه جنگ ۶ برابر این مبلغ است. در مقام مقایسه میبینیم که کل طرح مارشال برای بازسازی ۱۶ کشور اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم، با دلار امروز ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه برداشت.
-فقر و فساد و نا امنی
افغانستان امروز غرق در نا امنی , فقر و فساد عمیق است و بسیاری از مبالغی که برای بازسازی بخشهای مختلف داده میشود، حیف و میل شده یا صرف پروژههایی نامعلوم میگردد. ناامنی حاکم بر کشور نیز گویای کاهش اقتدار و نفوذ دولت است.
از سوی دیگر صلح از هر زمانی در افغانستان شکننده تر است و تسلط مافیای مواد مخدر و تسلط طالبان بر نیمی از خاک افغانستان نشان از شکست وعده های تبلیغاتی رئیس جمهوری آمریکا دارد .