به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژوییه با یک و ۷۳ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۴ دلار و ۱۴ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینتر مدییت)، برای تحویل در ماه ژوییه با دو و ۱۰ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۲ دلار و ۱۲ سنت رسید.
تاماس وارگا از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید: در معاملات روز گذشته شاخص کل سهام بورسهای مهم جهان بیشتر روند افزایشی را طی کردند، اما بازار نفت نتوانست از این روند پیروی کند. علت آن هم این است برخی گمانه زنیها حاکی از آن است که روسیه نمیخواهد در ماههای آینده توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را رعایت کند. کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن از جمله روسیه در چارچوب توافقنامه اوپک پلاس توافق کرده اند تولید روزانه نفت خود را ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز بکاهند. اجرای این توافقنامه برای مامهای مه و ژوئن است. اما در همین مدت کشورهای امضاء کننده توافقنامه سهمیههایی را که در خصوص کاهش برای آنها در نظر گرفته شده بود، رعایت کردند.
وارگا در ادامه تجزیه و تحلیل اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت گفت: الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه توقع دارد که بازارهای نفتی در ماههای ژوئن و ژوییه به حالت تعادل برسد. این اظهار نظر اکنون این گمانه را در بازار به وجود آورده است که مبادا روسیه برای بعد از ماه ژوئن دیگر حاضر نباشد توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را رعایت کند و تولید نفت خود را افزایش دهد.
بیورنار تونهوگن، کارشناس ریستاد انرجی نیز در بررسی نوسان بازار نفت میگوید: افزایش دوباره تنش میان چین و آمریکا در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است. چون آمریکا بر این باور است با اقداماتی که چین در نظر دارد در هنگ کنگ به اجرا گذارد این دولت شهر دیگر خودگردانی سرزمینی خود را از دست داده است و این امر راه را برای اعمال تحریمهای تجاری بیشتر علیه چین فراهم میکند. از این سو دادهها و آمار و ارقامی که درباره میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا منتشر میشود نیز برای قیمت نفت در بازار جهانی امیدوار کننده نیست.
این کارشناس مسائل نفتی میافزاید در اوضاع و شرایطی که بازار انتظار دارد افزایش تقاضای برای سوخت در آمریکا از میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا بکاهد انجمن نفت خام آمریکا (API) که به عنوان نهادی کارشناسی نوسانات مربوط به نفت این کشور را در سطح ملی مورد بررسی قرار میدهد و پیش بینیهای مربوط به میزان ذخیره سازی هفتگی نفت خام را یک روز قبل از وزارت انرژی آمریکا منتشر میکند، روز گذشته اعلام کرد میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در هفته گذشته (هفته منتهی به ۲۲ ماه مه) هشت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه دیگر افزایش یافته است. با توجه به اینکه طی چندین هفته میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا به طور متوالی کاهش یافته بود این افزایش در این هفته برای سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی قابل انتظار نبود.
سرمایه گذاران همواره نوسانات ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا را که هر هفته رقم آن اعلام میشود در بستن قراردادهای خرید و فروش نفت مورد توجه قرار میدهند، افزایش رقم این شاخص، پیش درآمدی برای کاهش تقاضا نفت و به تبع کاهش قیمت هاست و برعکس آن نیز صادق است.
از همین رو سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی اکنون منتظر انتشار گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا درباره میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا هستند. زیرا گزارش انجمن نفت خام آمریکا زیاد قابل اعتماد و استناد نیست. گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا درباره میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا قرار است تا پایان ساعات اداری امروز منتشر شود.
تحلیلگرانی که خبرگزاری مالی و اقتصادی بلومبرگ نظر آنها را درباره میزان ذخیره سازی هفتگی نفت خام آمریکا جویا شده است پیشبینی کرده اند که رقم این شاخص تا هفته گذشته، احتمالا یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
پیشبینی همین تحلیلگران درباره میزان ذخیره سازی بنزین و فرآوردهای نفتی یعنی نفت گاز (گازوئیل) و سوخت گرمایشی در آمریکا نیز حاکی از آن است که میزان ذخایر بنزین تا هفته گذشته (هفته منتهی به ۲۲ ماه مه) ممکن است ۱۵۰ هزار بشکه و میزان فرآورده های نفتی، تا همین تاریخ احتمالا دو و نیم میلیون بشکه افزایش یافته باشد.