به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا جعفری با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه "رواق تماشا" تاریخ و عقبه کشور را موجب عظمت و افتخار حال حاضر دانست که باید حفظ و به نسل آتی منتقل شود.
ایران بعد از نقلاب اسلامی شاهد رویدادهای متعدد بود که بر سربلندی کشور افزوده است و از آن جمله، هشت سال دفاع مقدس ناشی از حمله دنیا به ایران بود. استکبار میخواست عزت ما را به سلطه ببرد و جوانان ما با رشادت و فداکاری در حفظ کیان و ناموس کشور از عزت ملت، پشت خاکریزها دفاع کردند و این اتفاق بی نظیر است.
به عقیده این مقام مسئول در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شکل گیری عملیاتهای موفق و شکستهای متعدد باید حفظ شده و به شکل خاطرات از زبان حاضران در آن تاریخ بازگو شود. اما چگونه باید این پیام به نسل آتی منتقل شود؟ جوانان باید بدانند عبرت تاریخی ایران به چه شکل بوده است تا توان عمل به تکلیف ایرانی اسلامی خود را بدانند.
در کشورهایی که به هر دلیل یک فرد یا شخص برای منافع ملی از خود گذشتگی کرده، به این مسئله به عنوان آموزهای ارزشمند مینگرند، اما در ایران نگاهی فرهنگی و ارزشمند بدین افراد و رویدادها وجود دارد. از طرفی از منظر مکتب اسلام، دفاع مقدس فرازی از تاریخ ۴۰ دهه گذشته است که باید از ابعاد مختلف حفظ شود.
جعفری خاطرنشان کرد: پیام آن دوران از منظر گردشگری باید به جهانیان منتقل شود و یکی از ابزارهایی که مظلومیت این جوانان و شهروندان ایرانی را بازگو میکند، گردشگری است. این نگاه صنعتی باید با فرهنگ عجین باشد و در صورت بهره مندی از فناوری روز، میتوان موفق عمل کرد.
افرادی که معتقدند جنگی رخ داده و تمام شده است و نباید فضای آن دوران را زنده نگه داشت، از این مهم غفلت میورزند که عزت هر کشور، بر حفظ تاریخ آن است و چه تاریخی ارزشمند و جدیتر از دوران دفاع مقدس؟! گ
آقای جعفری به باور عموم نسبت به مفهوم گردشگری اشاره کرد و آن را در حیطه ابنیه تاریخی دانست و تاکید کرد که این حوزه صنعت گردشگری را رونق میدهد؛ اما ۸ سال دفاع مقدس حاوی پیامهایی است که علاوه بر رونق گردشگری منجر به ارتقای روحیه فداکاری و ایثار در میان جوانان میشود.
بچههای امروز به سختی با رزمندگان دیروز و خاطرات شان ارتباط میگیرند و شاید بسیاری رخدادها غیر قابل باور است. این جوانان به سختی میپذیرند که چه بر سربازان و فرماندهان در دوران جنگ تحمیلی گذشته و حتی بسیاری خاطرات برای افراد حاضر در آن دوران سخت است. اینجاست که "راهیان نور" یکی از نقاط قوت بنیاد حفظ آثار و ارزشها دفاع مقدس و وسیلهای برای انتقال پیام است.
در ادامه جواد تاجیک، کارشناس راهیان نور هم گفت: راهبرد جمهوری اسلامی در این حوزه مشخص است؛ ایران باید ضمن حفظ ارزشها به گسترش آن اقدام کند. اما آیا مسیر پیموده شده بدین اتفاق کمک کرده است؟
آنچه تا امروز شکل گرفته، محصول اقداماتی خودجوش بود نه حرکتی حاکمیتی! لذا اگر از سالیان ابتدایی دفاع مقدس خانواهها برای بازدید مقتل عزیزان خود درخواست نمیدادند، شاید "راهیان نور" شکل نمیگرفت.
تاجیک افزود: اولین کاروانهای راهیان نور به اسم "راهیان کربلا" از سال ۶۰ شکل گرفت و اقدامی خودجوش بود. البته حاکمیت از اواخر دهه ۷۰ به این موضوع ورود جدی داشت و عقب ماندگی بسیاری در این قضیه داریم، چون دستگاههای مختلف دیر عمل کردند؛ البته تفکیک دولت یا نیروهای مسلح مدنظر این بحث نیست.