به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، دکتر فائوچی که از اعضای گروه مقابله با کرونا در کاخ سفید است در مصاحبه با سی ان ان گفت: امکان (بروز موج دوم بیماری) وجود دارد، اما اگر اقداماتی که هم اکنون برای مقابله با شیوع بیماری صورت میگیرد، ادامه یابد، میتوان از موج دوم اجتناب کرد.
فائوچی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان درباره ماسک زدن برای مقابله با شیوع ویروس گفت: اگر خود من ماسک میزنم، به این دلیل است که باور دارم این کار مؤثر است. البته نه صددرصد. اما نوعی احترام به دیگران و احترام دیگران به شماست. وقتی هم شما و هم دیگران ماسک میزنید، در واقع از یکدیگر حفاظت میکنید. من وقتی در اماکن عمومی هستم، ماسک میزنم، هم به این خاطر که میخواهم از خودم و دیگران حفاظت کنم، و هم برای اینکه میخواهم نمادی باشد که مردم ببینند و بدانند که باید این کار را انجام دهند. وقتی در خیابانهای محل زندگی ام در واشنگتن دی سی - که هنوز شمار قابل توجهی از مبتلایان به کووید ۱۹ دارد- قدم میزنم، میبینم که بسیاری از مردم ماسک میزنند.
دکتر فائوچی به افرادی که بازگشایی تدریجی کشور را مجوزی برای بازگشت به فعالیت مانند زمان قبل از کرونا و بدون اجرای اقدامات احتیاطی، از جمله ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی میدانند گفت: من همواره از طریق هر تریبونی، از جمله در اینجا، تلاش میکنم مردم را ترغیب کنم که واقعاً مراقب باشند و احتیاط کنند. همه ما خواهان بازگشایی کشور هستیم و همه این را درک میکنند. اما بعضی از صحنههایی که (از بی احتیاطی مردم و رعایت نکردن فاصله اجتماعی) میبینیم، بسیار نگران کننده است، چون مشکل ساز میشود. منظورم این است که با بازگشایی کشور، حتی در بهترین حالت، ما شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ خواهیم بود. ما این را میدانیم. این چیزی است که باید انتظارش را داشت و کاری که باید انجام دهیم این است که توانمندی پاسخ با روش مؤثر شناسایی، ردیابی افرادی که با مبتلایان در تماس بوده اند و قرنطینه کردن آنها را داشته باشیم. اما در شرایطی که چنین جمعیتی را میبینید که ماسک نمیزنند و با یکدیگر تماس دارند، این اقدام محتاطانه نیست و وضعیتی را ایجاد میکند که ممکن است از کنترل خارج شود؛ بنابراین من هر وقت فرصتی برای صحبت با مردم پیدا میکنم، از آنها میخواهم این را درک کنند که بازگشایی باید به صورت تدریجی صورت گیرد، اما برخی پیشنهادهای ارائه شده در دستورالعملها را نادیده نگیرند، چرا که نادیده گرفتن این توصیهها واقعاً مشکل ساز خواهد بود.
دکتر فائوچی درباره توانایی دولت در مدیریت شیوع دوباره احتمالی ویروس پس از بازگشایی کشور با توجه به دسترسی نابرابر به کیتهای آزمایش در بسیاری از ایالتها گفت: وضعیت روز به روز بهتر میشود. با گذشت هفته ها، احساس میکنم وضعیت بهتر شده است و ما شاهد هستیم که توانمندی مان در خصوص آزمایش روز به روز بیشتر میشود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری نیروی بیشتری را برای کمک به ما در شناسایی، ردیابی و قرنطینه کردن افرادی که با مبتلایان در تماس بوده اند، به کار گرفته است. من احساس میکنم این توانمندی روز به روز بهتر میشود. ما همواره درباره احتمال موج دوم بیماری پس از بازگشایی کشور صحبت میکنیم. ما مجبور نیستیم این را به عنوان یک امر اجتناب ناپذیر بپذیریم، به ویژه وقتی که مردم به آنفلوانزا فکر میکنند. همچنین از مردم میخواهیم این را بدانند که امکان (بروز موج دوم بیماری) وجود دارد، اما اگر ما اقداماتی را که الان انجام میدهیم، انجام دهیم، این امر اجتناب ناپذیر نیست. اگر ما نیرو، سیستم و اراده لازم برای انجام اقدامات برای شناسایی، ردیابی و قرنطینه کردن افراد را داشته باشیم و درست عمل کنیم، میتوانیم از بروز موج دوم بیماری جلوگیری کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا هیچ نشانه نگران کنندهای از آماری دیده است که حاکی از شیوع ویروس به خاطر بازگشایی زودهنگام برخی مناطق باشد گفت: بله، فکر میکنم اگر به بعضی از آن مناطق نگاه کنید، شاهد افزایش جزئی (شیوع) در آن مناطق هستید و این چیزی است که باید به دقت زیر نظر داشت، زیرا اگر این کار (بازگشایی زودهنگام) را بکنید، با موارد ابتلا رو به رو خواهید شد، و این چیزی است که باید درباره نحوه پاسخ به آن بپذیریم. یکی از مسائلی که فکر میکنم (مسئولان) آن مناطق باید بدانند این است که وقتی این کار را میکنند (منطقه را بازگشایی میکنند) و با گذشت یک هفته هیچ تاثیر منفی نمیببینند، نباید بیش از حد مطمئن شوند. چون تاثیر شیوع ویروس شاید تا دو، سه هفته و شاید حتی بیشتر محسوس نباشد، و بعد از این مدت است که افزایش مشهود میشود. به همین دلیل است که ما در عین حال که میخواهیم امکان بازگشایی برای مردم وجود داشته باشد، مردم را ترغیب میکنیم که احتیاط کنند و به دستورالعملها دقت کنند و به بهترین نحو ممکن، آنها را اجرا کنند.
فائوچی درباره امکان دسترسی کل کشور به واکسن کرونا تا قبل از پایان سال با توجه به نتایج مثبت اولیه از تلاشها برای تولید واکسن گفت: این امر ممکن است، اما وقتی با واکسن سروکار دارید، باید به خاطر داشته باشید که در این روند با وقفهها و موانع زیادی رو به رو میشوید. اما باید تاکید کنم تسریع در تلاشها برای تولید واکسن که شاهد هستیم، به قیمت (فقدان) ایمنی یا درستکاری علمی نیست. کاری که ما مشغول انجام آن هستیم، ریسک استرداد است. منظور از ریسک استرداد، برداشتن گام بعدی قبل از دستیابی به نتایج گام قبلی است، و گام بعدی یک نوع سرمایه گذاری است؛ سرمایه گذاری روی منابع، همچون ساخت واکسن قبل از نشانههای شفاف مبنی بر مؤثر بودن آن است. این بدان معناست که اگر واکسن مؤثر باشد، شما چند ماه جلو افتاده اید، و اگر مؤثر نباشد، در سرمایه گذاری روی منابع زیان کرده اید. به این ترتیب، مجبور نیستید جان کسی را به خطر بیندازید یا درستی بررسی را تحت تاثیر قرار دهید. باید به یاد داشته باشید، نخستین بار که مرحله اول (تلاش برای تولید واکسن) را شروع کردیم، و یک واکسن تولید کردیم، من گفتم که تولید واکسن حدود یک سال تا یک سال و نیم طول خواهد کشید. من ماه ژانویه این حرف را زدم. پس یک سال از ماه ژانویه، میشود ماه دسامبر. من هنوز فکر میکنم امکان زیادی وجود دارد که اگر همه چیز سر جای خودش باشد، تا پایان این یک سال، یعنی تا دسامبر یا نوامبر میتوانیم واکسن را تولید کنیم.
دکتر فائوچی درباره اینکه امن بودن یا نبودن برگزاری کنوانسیونهای بزرگ حزبی در ماه اوت در سال انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا که افراد زیادی را به آنجا خواهد کشید گفت: کاری که فکر میکنم باید انجام دهیم، این است که فعلاً در این باره اظهارنظر نکنیم و ببینیم اوضاع در آن زمان چگونه خواهد بود. منظورم این است که اگر ما واقعاً شاهد کاهش قابل توجه موارد جدید مبتلایان و افرادی باشیم که در بیمارستانها بستری میشوند، و سطح این موارد بسیار پایین باشد، در آن صورت باز هم بر اساس دستورالعمل ها، شاید بتوان به صورت تدریجی پیش رفت و به نوعی امکان برگزاری تجمع وجود داشته باشد. اما فکر میکنم باید در حال حاضر از اظهارنظر در این باره خودداری کنیم، زیرا هنوز تا آن زمان، چند ماه باقی مانده است. امیدواریم شاهد کاهش شمار مبتلایان و بیماران بستری جدید باشیم. اما اگر شاهد این کاهش نبودیم، همانطور که قبلاً گفتم، من (درباره برگزاری این گردهمایی) تردید زیادی دارم.
فائوچی درباره اینکه بازگشایی مدارس آمریکا در پائیز امن خواهد بود گفت: در این باره نمیتوان یک پاسخ کلی داد. همیشه وقتی این سؤال مطرح میشود که چه کارهایی میتوان کرد و چه کارهایی را نمیتوان انجام داد، باید ببینید روند شیوع بیماری در منطقهای که موردنظرتان است، چگونه است. چون ما در کشور بزرگی زندگی میکنیم و ایالت ها، شهرها، منطقهها و ناحیههای معینی هستند که سطح شیوع بیماری در آنها در حدی است که مدارس قادر به انعطاف پذیری بیشتری درباره نحوه بازگشایی هستند، در حالی که این اقدام در مناطق دیگر ممکن است با ریسک زیادی همراه باشد. فکر میکنم کاری که مناطق باید تحت هدایت مقامات محلی و با راهنمایی و توصیه دولت فدرال باید انجام دهند، توجه به روند شیوع بیماری در مناطق شان، و ارائه توصیه به کالج ها، دبیرستانها و حتی مدارس ابتدایی است. انعطاف پذیری لازم است، اما تصمیم در این باره باید بر اساس وضعیت هر منطقه اتخاذ شود.
دکتر فائوچی در پایان مصاحبه درباره اخبار خوب مربوط به بیماری کووید ۱۹ گفت: فکر میکنم بهترین خبر از لحاظ بهداشت عمومی این است که در مناطق معینی از کشور شاهد کاهش قابل توجه (موارد جدید ابتلا) هستیم. هر چند که متاسفانه در بعضی مناطق دیگر شاهد افزایش هستیم؛ بنابراین در مناطقی که موارد ابتلا رو به کاهش است، این کاهش به معنای آن است که اقدامات برای کاهش شیوع بیماری مؤثر است. خبر خوب دیگری که دلگرم کننده است، مربوط به سؤالی است که چند دقیقه پیش درباره تولید واکسن پرسیدید. با اینکه نمیتوانیم در هیچ مورد تضمین دهیم، اما گامهای اولیهای که ما برداشته ایم، باعث خوش بینی ما میشود. من در این زمینه بسیار خوش بین هستم.