رد یک شایعه
شنود اطلاعات افراد شیطنت فضای مجازی
سرپرست پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی: ردیابی افراد از طریق کار گذاشتن تراشه یا چیپ در گذرنامهها شیطنت در فضای مجازی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرپرست پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی اعلام کرد: ردیابی افراد از طریق کار گذاشتن تراشه یا چیپ در گذرنامهها شیطنت در فضای مجازی است.
چندی پیش نماهنگی در فضای مجازی دست به دست شد که در ظاهر نشان میدهد در داخل جلد گذرنامهها یک چیپ کار گذاشته شده است و ادعا میشد برای شناسایی اتباع ایرانی در سفرها و حتی شنود اطلاعات موبایلها به کار میرود. سرهنگ "صادق رضا دوست"؛ سرپرست پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی در واکنش به این فضا سازی اظهار کرد: این موضوع از دو حدود سال پیش هم مطرح بود که همان زمان در اینخصوص بحث و توضیح لازم داده شد.
وی ادامه داد: ایران همانند ۹۰ درصد از کشورهای دنیا گذرنامهاش الکترونیکی است و براین اساس تراشهای الکترونیکی در آن نصب شده که در روی جلد گذرنامه نیز علامتی شبیه دوربین حک شده که قابل دیدن و در واقع بیانگر نوع گذرنامه و الکترونیکی بودن آن است.
سرپرست پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی با اعلام عضویت جمهوری اسلامی ایران در PKD که مرکز آن در کاناداست، خاطرنشان کرد: بر این اساس گذرنامههای صادره در جمهوری اسلامی ایران، از نوع و نسل گذرنامه الکترونیکی بوده که در واقع نشانهای از استاندارد بودن این نوع از گذرنامهها در مجامع بینالمللی است.
وی اضافه کرد: این تراشه به منظور افزایش ضریب ایمنی گذرنامهها و جلوگیری از جعل آنها استفاده میشود.
سرهنگ رضادوست در پاسخ به این سوال که گفته میشود از طریق این تراشه، صاحبان گذرنامه شنود میشوند، گفت: همانگونه که پیشتر گفته شد، این تراشهها بر پایه استانداردهای بین المللی بوده و چنین عملکردی ندارند. انتشار این مطالب در فضای مجازی از سوی افراد غیر متخصص و ناآگاه صورت میگیرد و در واقع میتوان، گفت که یک شیطنت در فضای مجازی است؛ در حالی که این مسئله دو سال پیش نیز مطرح شد و شفاف سازی لازم در این زمینه صورت گرفت.