مریوان، میزبان دیدومک
پرنده دیدومک که بومی جنوب ایران است برای نخستین بار در تالاب بینالمللی زریبار مشاهده شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: برای نخستین بار پرندهای با نام دیدومک که از گونه پرندگان بومی جنوب کشور است توسط محیط بانان در گشت و کنترل تالاب زریبار مشاهده شد.
فریبا رضائی با اشاره به اینکه زیستگاه این پرننده معمولا نزدیک آبهای شیرین و گشتزارهای آبیاری شده است، اضافه کرد: دریاچه آب شیرین زریبار با دارا بودن شرایط لازم به محل مناسبی برای استقرار و زیست این پرنده در این فصل تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه این پرنده روی زمین و در نقاط باز آشیانه میسازد، افزود: مردم مریوان همواره از حافظان محیط زیست و حامیان حیوانات و پرندگان هستند و نگرانی از نحوه برخورد آنها با پرندگان نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد:، ولی با توجه به گردشگرپذیر بودن مریوان از گردشگران انتظار میرود در صورت مشاهده هر گونه پرندهای در تالاب زریبار از نزدیک شدن به آنها که امکان صدمه و استرس وارد کردن به این پرندگان را دارند، دوری کنند.
سر، گردن و قسمت بالایی سینه دیدومک سیاه است بجز یک نوار پهن سفید که از ناحیه چشم شروع و در طرفین گردن امتداد پیدا کرده با سفیدی سطح شکمی یکی میشود، سطح پشتی آن قهوهای سیر است که در روی بالها پررنگتر و دارای جلای سبز برنزی و قرمز است.
سطح شکمی این پرنده سفید است و دم سفید با نوار انتهای سیاه پهن دارد، قسمت اعظم شاهپرهای نخستین و ثانوی آن سیاه است که با نوار سفید روی پوشپرهای بال تضاد خاصی دارد، زائده قرمز رنگ و مشخصی در جلو چشمش دیده میشود، منقارش قرمز و در انتها سیاه و پاهایش زردرنگ است، دیدومک کمتر از پرندگان نظیر خود اجتماعی است و معمولا جفتجفت دیده میشود.