نیش پشه ناقل کووید-۱۹ است یا خیر؟
سازمان بهداشت جهانی (WHO): کرونا ویروس نمیتواند از طریق نیش پشه منتقل شود.
با گرم شدن هوا پشهها در حال بازگشت هستند، اما پزشکان آلبرتایی میگویند بر اساس آنچه در حال حاضر میدانیم بعید است که آنها بتوانند کرونا ویروس را منتقل کنند. به گفته کارشناسان، کووید-۱۹ از راههای دیگر انتشار مییابد و هیچ مدرکی مبنی بر انتقال آن به وسیله پشهها وجود ندارد.
پزشک ارشد آلبرتا، دکتر هینشو موافق است. وی در توئیتی شایعات مبنی بر پخش ویروس به وسیله پشهها را رد کرد. او که چند سوال در این مورد دریافت کرده است، میگوید: تاکنون هیچ اطلاعات یا مدرکی مبنی بر انتقال کووید-۱۹ با نیش پشهها وجود نداشته است.
مدیر تحقیقات و نوآوری دانشگاه کالگری میگوید: به دانش من، انتقال کووید-۱۹ از طریق پشهها امکان پذیر نیست. به طور خاص، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد انتقال میتواند از این طریق رخ دهد، بلکه شواهد تأیید میکنند که اکثر انتقالها از شخصی به شخص دیگر است.
پاسخی قطعیترسازمان بهداشت جهانی (WHO) جواب قطعی تری دارد: کرونا ویروس نمیتواند از طریق نیش پشه منتقل شود. در عوض، هینشو و WHO میگویند کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی است که از طریق قطرات ریز بزاق / بینی که به هنگام سرفه، عطسه و یا صحبت کردن از فرد آلوده پخش میشوند، منتقل میشود. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، ویروسهایی وجود دارند که میتوانند از طریق پشهها منتشر شوند – معروف به ویروس غرب نیل یا تب دنگی –، اما بعید است که کرونا ویروس یکی از آنها باشد.
برای اینکه پشهها بتوانند بیماری را گسترش دهند، ویروس باید در خون فردی باشد که از آن تغذیه میکنند. اما در انسان، کووید-۱۹ بیشتر در ریهها و مجاری تنفسی میماند. برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس، سازمان بهداشت جهانی میگوید دستان خود را با آب و صابون یا ضدعفونی کننده دست، شستشو داده و از قرار گرفتن در معرض سرفه یا عطسه دیگران خودداری کنید. کانادا همچنین اخیراً استفاده از ماسکهای غیر پزشکی را در مواقعی که قادر به حفظ فاصله دو متری از دیگران نیستید، توصیه کرده است.
با آمدن تابستان و بازگشت پشه ها، میتوانید اطمینان حاصل کنید که بدترین اتفاقی که احتمالاً بیفتد، یک برآمدگی با خارش است و نه هیچ چیز دیگر.