آخرین اخبار شیوع کرونا در جهان
تلفات کرونا در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشت
شمار جانباختگان بر اثر ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر نیز گذشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
آخرین آمار مبتلایان، جان باختگان و بهبود یافتگان کرونا در جهان تا ساعت ۰۶:۰۲
پلوسی: ترامپ نتوانسته است که به خوبی به مشکل کرونا رسیدگی کند
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: ترامپ نتوانسته است که به خوبی به مشکل کرونا رسیدگی کند. پلوسی گفت: تصور نمیکنم که او حتی به فکر پوشیدن ماسک باشد تا از خود و دیگران محافظت کند. او تصور میکند که آسیب ناپذیر است. ما برای محافظت از خود و دیگران ماسک میزنیم.
وی درباره تهدید ترامپ برای تغییر محل برگزاری کنگره جمهوری خواهان گفت: من تصور نکنم که در حال حاضر فردی این موضوع را بگوید که دهها هزار نفر باید در یک کنگره سیاسی گردهم آیند. این موضوعی خطرناک برای همگان است. اجازه بدهید که دعا کنیم و امیدوار باشیم که واکسن و روشهای درمانی ایجاد شود.
پلوسی در ادامه درباره خشونت اخیر پلیس آمریکا ضد یک سیاه پوست هم گفت: این یک فاجعه است. این یک جنایت است. من به شدت برای خانواده وی و همچنین جامعه آنجا غمگین شدم.
در ادامه یکی از نمایندگان کنگره آمریکا گفت: به نظر میرسد که شاهد همه گیری خشونت و بیرحمی پلیس آمریکا ضد زنان و مردان آمریکایی آفریقایی تبار در سراسر کشور هستیم. این خشونتها در میانه همه گیری کرونا افزایش یافته است. از یک طرف جامعه سیاه پوستان آمریکایی تحت تاثیر ویروس کرونا واقع شده اند و تلفات زیادی را شاهد بوده اند و از طرف دیگر با اقدامات بیرحمانه و خشونت بار پلیس روبرو هستند. این موارد در حال افزایش است. لازم است که این موضوع متوقف شود و لازم است که دموکراتهای مجلس نمایندگان به روشی قانونی به این موضوع پاسخ دهند.
برنی سندرز عملکرد ترامپ را ننگ آور توصیف کرد
سناتور برنی سندرز در حساب توئیتری خود نوشت: ترامپ از روز اول بحران کرونا، این خطر را کم اهمیت جلو داد، علم را نادیده گرفت و از ساخت وسایل محافظت کننده مورد نیاز امتناع ورزید. حالا او میگوید "من سخت کوش هستم! این دموکراتها را نادیده بگیرید. بیایید به سر کار برگردیم."
۱۰۰ هزار نفر مردند و ما هنوز راهبردی ملی در زمینه انجام آزمایشات نداریم. چقدر ننگ آور است.
ابتلای ۷۹ مورد تازه به بیماری کرونا در کره جنوبی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: کره جنوبی روز چهارشنبه ۷۹ مورد تازه از ابتلا به بیماری کرونا را گزارش کرد که بیشترین تعداد از روز ۵ آوریل است.
مکزیک/ ۷۸ هزار و ۲۳ مبتلا؛ ۸۵۹۷ فوتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به بیماری کرونا در مکزیک به ۷۸ هزار و ۲۳ نفر و شمار تلفات ناشی از این بیماری به ۸۵۹۷ نفر رسید.
برزیل/ ۴۱۱ هزار و ۸۲۱ مبتلا
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به بیماری کرونا در برزیل از ۳۹۱ هزار و ۲۲۲ نفر در روز سه شنبه به ۴۱۱ هزار و ۸۲۱ نفر رسید. شمار تلفات کرونایی این کشور نیز از ۲۴ هزار و ۵۱۲ نفر در روز سه شنبه به ۲۵ هزار و ۵۹۸ نفر رسید.
تلفات کرونا در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشت
براساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، در حال حاضر بیش از صدهزار نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا جان خود را از دست داده اند.
در این باره پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان نوشت: طی تنها چهار ماه، ویروس کرونا تقریباً دو برابر تعداد آمریکایی هایی که در طول جنگ ویتنام جان خود از دست داده اند را کشته است.
هشدار سازمانهای پزشکی و بشردوستانه درباره افزایش حملات به پرستاران
کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد از آغاز همه گیری جهانی کووید-۱۹ دست کم ۲۰۰ رویداد خشونت آمیز علیه پرستاران در سرتاسر جهان روی داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، کمیته بین المللی صلیب سرخ ضمن ابراز تاسف در مورد این خشونتها خاطر نشان کرد این خشونتها گسترش مییابند.
در برابر این اوضاع، رؤسای سیزده سازمان پزشکی و بشر دوستانه جهانی بیانیه ای را منتشر و حملات بیش از پیش فزاینده علیه کارکنان تاسیسات بهداشتی و درمانی را در فضای همه گیری کرونا محکوم کردند.
این سازمانها از دولتها خواستند برای مبارزه با اطلاعات نادرست و به عمل آوردن نظارتها اقدام کنند تا کارکنان بهداشتی و درمانی بتوانند در "فضایی امن کار کنند و نه تنها به قربانیان خشونت ها، بلکه به همه اشخاصی که در سطحی از استرس بالا کار میکنند، حمایت فیزیکی ارائه شود".
کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنین اعلام کرد همه گیری همچنان فشار بر کارکنان نظامهای بهداشت و درمان را که در برخی مناطق به واسطه "بحران یا نبود سرمایه گذاری" با آزمون دشواری مواجه هستند، افزایش میدهد.
کمیته بین المللی صلیب سرخ یادآور شد خشونت علیه پرستاران در فضای همه گیری گسترش مییابد و حملات که به نظر نمیرسد با همه گیری ارتباطی داشته باشد، ادامه دارد. کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنین حملات اخیر صورت گرفته در کابل، پایتخت افغانستان و دارفور را که قربانیان آنها تاسیسات و کارکنان درمانی و بیماران بودند، محکوم کرد.
درخواست پلیس کربلا از مردم برای ماندن در خانه
بدنبال افزایش بیماران کرونا در عراق به ۵۱۳۵ نفر و فوت ۱۷۵ شهروند عراقی، پلیس کربلا رسما از مردم خواست تا در خانه هایشان بمانند.
تظاهرات رانندگان اتوبوس در برلین
رانندگان اتوبوس در آلمان به محدودیتهای کرونا که باعث رکود در اتوبوسرانی شده است اعتراض کردند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین رانندگان و کارآفرینان این بخش با صدها اتوبوس در پایتخت آلمان به نشانه اعتراض به دولت، ترافیک سنگینی در مرکز برلین ایجاد کردند.
اتحادیه فدرال اتوبوس رانی با شعار روز اقدام برای نجات شرکتهای اتوبوس این حرکت را تدارک دیده بود. سازمان دهندگان این تظاهرات در فراخوان خود گفته اند که تعداد زیادی از شرکتهای اتوبوسرانی آلمانی با وجود کاهش محدودیتها، با مشکلات اقتصادی شدیدی روبرو هستند.
بحران افزایش نرخ بیکاری جوانان در جهان
شبکه تلویزیونی یورونیوز انگلیسی گزارش داد: نرخ بیکاری جوانان در جهان به دنبال شیوع کرونا افزایش یافته است.
در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت: ما در گذشته در جهان شاهد نسلهای مختلفی از انسانها بوده ایم، اما به نظر میرسد در آینده شاهد یک نسل قرنطیهای خواهیم بود. بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار احتمال دارد شیوع کرونا به شدت زندگی جوانان را تحت تاثیر خود قرار دهد. این نشان دهنده یک دورنمای وخیم برای وضعیت کاری جوانان است. بر اساس آخرین آمار از هر ۶ جوان در جهان یک نفر از زمان شیوع کرونا شغل خود را از دست داده است. ساعات کاری جوانان به میزان ۲۳ درصد کاهش یافته است. از زمان شیوع این بحران جوانان یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه بوده اند. نیمی از آنها در بخش جهانگردی و درمانی مشغول به کار هستند.
در ادامه گای رایدر مدیرکل سازمان بین المللی کار در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: جوانان به شدت تحت تاثیر این بحران واقع شده اند، این وضعیت در کوتاه مدت میتواند چه تاثیراتی به همراه داشته باشد، گفت: اول از همه باید بگویم پیش از این همه گیری جوانان از لحاظ شغلی در وضعیت بسیار آسیب پذیری در بازار جهانی کار بودند. نرخ بیکاری جوانان در جهان در حدود ۱۳.۶ درصد بود. این بالاتر از نرخ بیکاری پیش از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ بود. ما تاکنون به این وضعیت بازنگشته ایم. همانطور که شما اعلام کردید هم اکنون بیکاری در بخشهایی متمرکز شده است که همه گیری در آنجا از شیوع بالایی برخوردار است. این موضوع بخشهای اقتصادی و اجتماعی را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است. علاوه بر این مولفههایی که شما به آنها در رابطه با اشتغال جوانان اشاره کردید من میخواهم به دو موضوع دیگر اشاره کنم که هم اکنون جوانان را تحت تاثیر خود قرار داده است. یکی از این موارد متوقف شدن روند آموزش جوانان است. در نتیجه همه گیری آموزش متوقف شده است. بر اساس تحقیقی که ما انجام داده ایم نیمی از جوانان معتقدند که کیفیت کاری آنها برای مدت نامعلومی کاهش پیدا خواهد کرد. ۱۰ درصد آنها معتقدند دیگر نمیتوانند بر سر کار خود برگردند و آموزشهای لازم را ببینند.
وی افزود: این به منزله از بین رفتن کیفیت کاری آنها است. این موضوع در رابطه با موضوع یادگیری بسیار نگران کننده است. موضوع دیگر به افرادی مربوط میشود که برای نخستین بار وارد بازار کار میشوند. همیشه روند انتقال فرد از بخش آموزش به بخش کار یک فرآیند دشوار بوده است. اما حالا این موضوع ارزش زیادی ندارد. در زمان تعطیلی و قرنطینه هیچ جایی وجود ندارد که آنها برای آموزش به آنجا مراجعه کنند. این موضوع سبب میشود که ما شاهد یک نسل قرنطینهای باشیم. تجارب نشان میدهد که اگر یک فرد جوان در آغاز مرحله کار آموزی خود برای مدت زیادی از بازار کار به دور باشد آنگاه دیگر نمیتواند آموختههای خود را احیاء کند. این موضوع در تمامی مدت زندگی فرد و حتی برای چندین دهه وجود خواهد داشت. به نظرم باید درباره این موضوع وضعیت هشدار اعلام کرد.
رایدر در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: ما درباره تعطیلی و قرنطینه برای مدت چند ماه صحبت میکنیم. اگر شما نگاهی به موضوع آموزش داشته باشید، این بخش متوقف شده است. آیا نمیتوان از آموزشهای آنلاین برای نجات جوانان استفاده کرد، گفت: دو سوم از روشهای آموزشی هم اکنون به روش مجازی و آنلاین صورت میگیرد که به نظرم موضوع تاثیرگذاری است. اما برخی از افراد به این آموزشها دسترسی ندارند. بدیهی است که کشورهای فقیر که کمترین دسترسی را به این فن آوری ضروری دارند، نمیتوانند این اقدامات آموزشی را انجام دهند. حتی در کشورهای ثروتمند اروپایی هم ما افراد فقیری را داریم که نمیتوانند از این فن آوری استفاده کنند. به نظرم اثرات این موضوع بسیار شدید است. لازم است که یک عامل دیگر را به این معادله نگران کننده اضافه کنیم و آن این است که بیش از نیمی از جوانان در معرض اضطراب شدید و افسردگی قرار دارند. این یک عامل دیگر است که ما میتوانیم به عوامل قبلی آن را اضافه کنیم.
مدیر کل سازمان بین المللی کار در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: به طور خلاصه میتوانید به ما بگویید که چه اقدام فوری برای مقابله با این موضوع باید صورت گیرد؟ گفت: این یک سوال خوب است و من میتوانم پاسخ آسانی به آن بدهم. از دیدگاه اروپایی ما در حافظه خود موارد زیادی را در رابطه با بیکاری جوانان به یاد میآوریم. ما شاهد بحرانهایی در رابطه با بیکاری جوانان در گذشته بوده ایم. به نظرم ما میتوانیم از این تجارب استفاده کنیم. در حالیکه ما تلاش میکنیم که خود را از تبعات اقتصادی و اجتماعی این همه گیری رها کنیم ما نباید به جوانان بی توجهی کنیم. ما باید توجه را ابتدا به آنها داشته باشیم. اگر به جوانان توجه نشود آنگاه تبعات آن بسیار شدید خواهد بود. این موضوع به اولویتها و سرمایه گذاری در این بخش مربوط میشود. این موضوع به اقدامات گسترده مربوط میشود. ما در گذشته در این رابطه اقداماتی را انجام داده ایم. ما باید از گذشته درس بیاموزیم.
جهش چشمگیر کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر از ثبت ۹۱۰ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ و ۱۹ مورد فوت در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره < خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر اعلام کرد تا بعدازظهر چهارشنبه تعداد مبتلایان کووید-۱۹ به ۱۹۶۶۶ نفر، تعداد فوتیها ۸۱۶ نفر و تعداد بهبود یافتگان به ۵۲۰۵ نفر رسید.
تاسف سازمان ملل از بی توجهی به درخواست آتش بس
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ابراز تاسف کرد که درخواست ۲۳ مارس وی برای برقراری آتش بس در همه نقاط درگیری در جهان برای مبارزه بهتر با همه گیری جهانی کووید-۱۹ به اقدامات ملموسی منجر نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه نیویورک، گوترش در ویدیو کنفرانسی در شورای امنیت سازمان ملل درباره محافظت از غیر نظامیان در مناطق بحرانی گفت "آتش بس جهانی میتوانست شرایط بهتری را برای پاسخگویی به همه گیری و تحویل کمکهای بشر دوستانه به اشخاص آسیب پذیر ایجاد و فضایی را برای گفتگو باز کند".
گوترش همچنین گفت "من از حمایتهای ابراز شده دلگرم شدم. با وجود این، این حمایتها به اقداماتی ملموس منجر نشد".
از پایان ماه مارس به این سو، اظهاراتی در حمایت از توقف خصومتها در بسیاری از کشورها مانند فیلیپین، افغانستان یا کامرون اعلام شده است. در عوض، در کشورهای دیگر –لیبی یمن و ... - بحران کاهش نیافته است.
گوترش ضمن هشدار درباره هرگونه "تشدید خشونت" افزود "در برخی موارد همه گیری کرونا حتی میتواند طرفهای درگیر را به بهره برداری از آن یا حملات شدیدتر در حالی که توجه جامعه بین المللی جای دیگری است، تحریک کند".
پیتر مورر، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ روز چهارشنبه در مصاحبهای با شماری از روزنامه نگاران اعلام کرد تیمهای وی "ورود سلاحهای مرگبارتر جدیدی را در میدان نبرد شاهد بوده اند".
وی افزود "در سالهای اخیر" در همه صحنهها از صحرا تا خاورمیانه، از شمال آفریقا تا اوکراین، از افغانستان تا فیلیپین "این گرایش را شاهد بوده ایم". پیتر مورر تصریح کرد این گرایش به موازات کاهش قابل توجه قیمت تسلیحات پیش رفته است.
دبیرکل سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود درباره محافظت از غیر نظامیان در بحرانهای مسلحانه اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ پیشرفت اندکی در این زمینه به عمل آمده است. بیش از ۲۰ هزار نفر غیر نظامی در ۱۰ بحران (افغانستان، آفریقای مرکزی، عراق، لیبی، نیجریه، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، اوکراین و یمن) کشته یا زخمی شده اند. این آمار فقط از رویدادهایی است که سازمان ملل توانسته است آنها را بررسی کند.
سوییس مرز خود را با ایتالیا باز میکند
دولت سوییس اعلام کرد در کنار بازگشایی مرزهایش با کشورهای آلمان؛ اتریش و فرانسه در پانزدهم ژوئن؛ تصمیم دارد آزادی سفر برای دیگر اتباع کشورها از جمله ایتالیا از ششم ماه جولای دوباره برقرار کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ آمار مبتلایان به ویروس کرونا که در ماه مارس در سوییس بیش از یک هزار و پانصد نفر در روز بوده اکنون به دوازده مبتلا در روز کاهش یافته است.
به دلیل پایین بودن آمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا محدودیتهای سخت در کشور آزاد میشود و از روز شنبه آینده بیش از پنج نفر میتوانند با یکدیگر دیدار کنند.
دولت سوییس اعلام کرد از ششم ماه ژوئن تجمع بیش از سیصد نفر امکان پذیر است و باغ وحش؛ استخر؛ تیاتر و محلهای کمپ با اجرای کامل تدابیر بهداشتی میتوانند دوباره باز شوند.
دولت سوییس اعلام کرد در بیست و چهارم ماه ژوئن تصمیم خواهد گرفت در چه زمانی تجمع بیش از یک هزار نفر امکان پذیر خواهد بود. برگزاری مراسمهای بزرگ تا آخر ماه اگوست همچنان در سوییس ممنوع است.
وضعیت فوق العاده در سوییس که از شانزدهم ماه مارس در این کشور به اجرا درآمده است قرار است تا نوزدهم ماه ژوئن ادامه داشته باشد.
سوریه/ ۱۲۱ مبتلا و ۴ فوتی
تعداد بهبود یافتگان بیماری کرونا در سوریه به ۴۳ نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق به گفته وزارت بهداشت سوریه تعداد کل بیماران کرونایی در این کشور به ۱۲۱ بیمار افزایش یافته است. همچنین تعداد فوتیها به ۴ نفر رسیده و هم اکنون ۷۴ بیمار تحت درمان قرار دارند.
افزایش درخواست کمک غذایی در ایتالیا
همه گیری ویروس کرونا و اعمال تعطیلیهای گسترده در ایتالیا موجب فقر خانوادهها و افزایش ۴۰ درصدی درخواست کمکهای غذایی از موسسات خیریه در این کشور شده است.
به گزارش شبکه تصویری "تی جی ۲۰۰۰" ایتالیا، کارگران فصلی و خویش فرمایان از جمله گروههای اجتماعی جامعه ایتالیا هستند که هرگز فکر این را هم نمیکردند، روزی، مجبور به دریافت کمک شوند. در زمان کنونی همه گیری ویروس کرونا این قشر از جامعه، به سختی به سر ماه میرسند. به اصطلاح، ارتشی از فقرای جدید در ایتالیا شکل گرفته که اکنون با خطر گریبان گیر شدن هزاران نفر از پیشه وران و کاسبان نیز مواجه است، آنهایی که هنوز موفق نشده اند کرکرههای فروشگاههای خود را بالا برند و کسب و کارها را دوباره شروع کنند، چرا که از پیش از این در میان انبوهی از قبوض و کرایههایی که باید پرداخت شود، غرق شده اند!
این خطر وجود دارد اقتصاد کشور دیگر نتواند احیاء شود و در ماه سپتامبر امسال (شهریور ۹۹) تعداد افراد نیازمند به بیش از ۱۰ میلیون نفر افزایش پیدا کند، یعنی ۲ برابر شرایط کنونی و ۴ برابر شرایط پیش از شروع همه گیری بیماری کووید-۱۹. بنابراین شاهد جهشی از فقر در جامعه خواهیم بود که فقط به شرایط پس از جنگ شبیه است. چرا که طی ۷ ماه، پس اندازهای خانوادها تمام خواهد شد و درخواست دریافت کمک، بیش از پیش افزایش خواهد یافت. طی دوره تعطیلی مشاغل، بنیاد "بانک مواد غذایی" ایتالیا میزان ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بسته مواد غذایی، میان افراد نیازمند توزیع کرد، یعنی ۸۰۰ هزار بسته غذایی بیشتر در مقایسه با مدت مشابه پارسال. درخواست دریافت کمکهای غذایی در سراسر ایتالیا به میزان ۴۰ درصد افزایش یافته است. بیشترین میزان درخواست این نوع از کمکها در جنوب این کشور و به میزان ۷۰ درصد بوده است.
تعداد قربانیان کرونا در ترکیه به ۴۴۳۱ نفر رسید
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با شناسایی ۱۰۳۵ مورد جدید ابتلا به کرونا، تعداد مبتلایان به ۱۵۹۷۹۷ مورد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با جانباختن ۳۴ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد قربانیان کرونا به ۴۴۳۱ نفر رسید.
تجمع اعتراضی پزشکان جوان ایتالیایی
پزشکان جوان ایتالیایی با اعلام آن که "دیگر به ما قهرمان نگویید بلکه بیشتر سرمایه گذاری کنید! "، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش شبکه تصویری "آلا نیوز" ایتالیا، شماری از پزشکان و دانشجویان جوان ایتالیایی با تجمع در برابر مجلس نمایندگان این کشور در شهر رم و درآوردن روپوش سفید خود، خواهان اختصاص کرسیهای تخصصی بیشتری برای پزشکان شدند.
یکی از پزشکان به نمایندگی از دیگر همکاران خود گفت: تعداد ۱۱ مقطع مختلف از پزشکان و دانشجویان در اینجا در این مکان تجمع کرده اند و خواستار افزایش کرسیهای تخصصی بیشتر برای خود هستند. امروز، ۳ هزار پزشک جوان ایتالیایی، هیچ چشم اندازی برای اشتغال خود ندارند. این در حالی است که کار کردن، یک حق است! اما در شرایط اضطرار کنونی متاثر از همه گیری ویروس کرونا که در مطبوعات و رسانههای جمعی از پزشکان به عنوان "قهرمان" یاد میشود در واقع این گروه اجتماعی بدون برخورداری از هرگونه به اصطلاح سلاح یا سپری به جبهه مبارزه با کرونا رفتند. با این حال هیچگونه سرمایه گذاری در نظام بهداشت و درمان که در واقع نه فقط سرمایه گذاری است بلکه باید آن را به عنوان یکی از منابع برای کشور در نظر گرفت، به عمل نمیآید.
اسپانیاییها طولانیترین عزای ملی کشورشان را آغاز کردند
اسپانیاییها با اعلام ده روز عزای ملی در بزرگداشت قربانیان ویروس کووید-۱۹ شاهد طولانیترین عزای عمومی در کشورشان هستند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: اسپانیا با ۲۷ هزار و ۱۰۰ قربانی ویروس کووید-۱۹ امروز اولین روز از روزهای عزای ملی را آغاز کرد. در اسپانیا در بزرگداشت قربانیان ویروس کرونا ۱۰ روز عزای عمومی اعلام شده است. پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا به همین مناسبت در مراسمی در مقر دولت شرکت کرد.
گزارشگر این شبکه گفت: همه از اعضای دولت گرفته تا بازیکنان تیمهای فوتبال به مدت یک دقیقه سکوت کردند. خانواده سلطنتی نیز به احترام قربانیان ویروس کووید-۱۹ همزمان با سایرین یک دقیقه سکوت کردند. علاوه بر این پرچمها در ادارات دولتی و کشتیهای نیروی دریایی به حالت نیمه برافراشته درآمدند. اسپانیاییها از مدتها پیش منتظر اتخاذ چنین تصمیم بودند.
گزارشگر ادامه داد: اسپانیا با ۴۷ میلیون نفر جمعیت و بیش از ۲۷ هزار قربانی، یکی از کشورهای اروپایی است که شاهد گسترش شدید این بیماری همه گیر بوده است.
افزایش تعداد مبتلایان در گویان
کمبود امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و عدم رعایت مقررات قرنطینه در گویان فرانسه افزایش تعداد مبتلایان به کرونا را به دنبال داشته است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: اوضاع گویان فرانسه نگران کننده است. دیروز و فقط در عرض ۲۴ ساعت ۳۱ مبتلای جدید در این منطقه شناسایی شده است. تعداد کل مبتلایان در این منطقه نیز به ۳۸۴ نفر رسیده است. گویان قربانی موقعیت جغرافیایی خود شده است. این منطقه با برزیل که به شدت درگیر ویروس کرونا است، همجوار است.
گزارشگر این شبکه گفت: اپیدمی از رودخانه مرزی بین گویان و برزیل عبور کرده است. سن - ژرژ دو لویاپوک اصلیترین کانون اپیدمی در گویان است. در این شهر ۱۲۰ مورد ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی شده است. مردم این شهر با ۴ هزار نفر جمعیت که شمار زیادی از آنها مهاجران غیرقانونی برزیلی هستند، به همکاری برای آزمایش کرونا دعوت شده اند.
جر و بحث دو مجری سی ان بی سی در برنامه زنده
جر و بحث دو مجری شبکه تلویزیونی سی ان بی سی حین برنامه زنده، بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی داشت.
جو کرنن و اندرو راس سورکین مجریان برنامه زنده صبگاهی Squawk Box، صبح امروز حین اجرای برنامه بر سر آخرین اخبار مربوط به بحران همه گیری ویروس کرونا در آمریکا حسابی جر و بحث کردند.
کرنن در اظهاراتی سورکین را به اغراق در تشریح اوضاع آمریکا در بحبوحه بدترین بحران بهداشتی این کشور در یک قرن گذشته متهم کرد.
ماجرا از اینجا آغاز شد که سورکین گفت بر اساس آمار اعلامی دانشگاه جان هاپکینز تا صبح امروز ویروس کرونا در سراسر جهان ۳۵۱ هزار نفر را به کام مرگ فرستاده است که از این تعداد، حدود ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا جان باخته اند.
کرنن در واکنش به این مطالب گفت: شما مردم را درباره وضعیت بازار به وحشت میاندازید، درباره کووید -۱۹ به وحشت میاندازید. درباره دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانها به وحشت میاندازید، درباره وضعیت تجهیزات محافظت شخصی کادر مراکز بهداشت و درمان به وحشت میاندازید، درباره لغو برخی از محدودیتهای اجتماعی به وحشت میاندازید، حتی درباره بازگشت اوضاع به شرایط عادی هم به وحشت میاندازید، پس بگویید ببینیم چه چیزی خوب است؟
سورکین در پاسخ گفت: جوزف شما از هیچ چیز وحشت زده نیستی؟ ۱۰۰ هزار نفر مرده اند. جوزف، صد هزار نفر مرده اند و آن وقت تو هر روز صبح در این برنامه سعی میکنی به دوستت، رئیس جمهور کمک کنی. تو فقط این کار را میکنی. هر روز صبح در همین برنامه زنده از موقعیت خودت سوء استفاده میکنی. تو این کار را کردهای و از همین موقعیت خودت سوء استفاده میکنی.
فرماندار نیویورک: ایالت های لطمه دیده از کرونا یک سوم تولید ناخالص داخلی آمریکا را تامین می کنند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: فرماندار ایالت نیویورک گفت ایالت هایی که بار ضربه شیوع کرونا را بر دوش می کشند یک سوم تولید ناخالص داخلی آمریکا را تامین می کنند.
تمدید محدودیتهای کرونایی در مسکو تا ۱۴ ژوئن
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شهردار مسکو حکمی را برای تمدید قرنطینه شخصی و دیگر محدودیتهای کرونایی تا ۱۴ ژوئن امضا کرد.
هشدار سازمان بین المللی کار درباره پیامدهای کووید-۱۹ بر اشتغال در آمریکا
سازمان بینالمللی کار در مورد پیامدهای بیکاری گسترده در آمریکا هشدار داد. به گزارش رویترز، گای رایدر رییس سازمان بینالمللی کار روز چهارشنبه گفت آمریکاییها پیامدهای ناشی از ۳۰۵ میلیون فرصت شغلی از میان رفته را در جهان که بر اثر شیوع کرونا در ماههای آوریل تا ژوئن اتفاق میافتد، بیشتر حس خواهند کرد.
وی در ادامه گفت: همه گیری این بیماری خطر بوجود آمدن نسلی از جوانان تحت عنوان "نسل قرنطینه" را در پی دارد. این نسل جوانانی هستند که دست کم برای مدت ۱۰ سال برای ورود به بازار کار منتظر خواهند ماند و کاری را که باید زودتر انجام میدادند برای انجام آن منتظر خواهند ماند.
با ارائه گزارش رییس سازمان بین المللی کار درباره تغییر نکردن ساعات کار نسبت به دوران قبل از شیوع بیماری کرونا تخمین زده میشود موج دوم از بین رفتن شغلها از زاویه کم شدن ساعت کاری رخ دهد.
این درحالی است که در موج اول شیوع کرونا در جهان، آمریکا کمترین میزان آلودگی را داشت و بازار کار این کشور کمترین آسیب را دید، ولی در موج دوم با کاهش ۱۳.۱ درصدی ساعات کاری انتظار میرود که بیشترین آسیب را ببیند.
وی نگرانی خود را در مورد بوجود آمدن نسلی به نام "نسل قرنطینه" در این گزارش اعلام کرد.
۸ میلیون دانش آموز ایتالیایی به حال خود رها شده اند
بلاتکلیفی هشت میلیون دانش آموز ایتالیایی در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس این کشور، اعتراض والدین و آموزگاران را به دنبال داشت.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: والدین دانش آموزان ایتالیایی تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند. هنوز هیچ تاریخی برای بازگشایی مدارس اعلام نشده است. هشت میلیون دانش آموز ایتالیایی به ماندن در خانه توصیه شده اند.
گزارشگر این شبکه گفت: تمامی کلاسهای درس از ابتدای ماه مارس تعطیل شده اند. تظاهرکنندگان میگویند مدارس در فرانسه فعال شده و این در حالی است که در ایتالیا هیچ تاریخی برای بازگشایی مدرسهها اعلام نشده است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از والدین را پخش کرد. وی گفت: دانش آموزان میبایست هر چه سریعتر عادت به مدرسه رفتن را از سر بگیرند. یک زن دیگر گفت: آموزش از راه دور محرومیت به دنبال دارد. این رویه در مقایسه با آموزش در مدارس، گامی رو به عقب است.
گزارشگر افزود: در حال حاضر هشت میلیون دانش آموز به حال خود رها شده اند و به گفته وزارت آموزش ۲۰۰ هزار دانش آموز به طور کامل تحصیل را رها کرده اند. مدرسه فرانسویها در رم از قوانین ایتالیا تبعیت کرده و تعطیل است. از نظر آموزگاران این مدرسه چالشها بسیار بزرگ و مهم هستند. بدون حضور و فعالیتهای فیزیکی، چطور میتوان کلاس برگزار کرد؟ شوپن معلم زبان است و برای این که بداند شاگردانش چه میکنند و چه مشکلاتی دارند، از ویدئوکنفراس استفاده میکند.
گزارشگر ادامه داد: در ایتالیا همه دانش آموزان در کلاسهای تقویتی شرکت میکنند. با چنین وضعی، ماهها تعطیلی، در زمینه آموزش و روابط اجتماعی بین کودکان چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت؟ تردیدهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
نحوه برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۲۰
خبرگزاری رویترز گزارش داد: مسوولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت گفتند این نمایشگاه در سال ۲۰۲۰ در نقاط مختلف این شهر و نیز به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
جان باختن ۴۱۲ نفر دیگر در انگلیس
با جان باختن ۴۱۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در انگلیس، شمار قربانیان کووید ۱۹ در این کشور، براساس آمار دولت انگلیس، به ۳۷ هزار و ۴۶۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده از دیروز تا صبح امروز، دو هزار و ۱۳ نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و مجموع مبتلایان به این ویروس که شناسایی شده اند، به ۲۶۷ هزار و ۲۴۰ نفر رسید.
روزنامه سان نوشت شمار قربانیان ویروس کرونا که امروز اعلام شد، سه برابر شمار قربانیان این ویروس در روز گذشته است. روز گذشته دولت انگلیس اعلام کرده بود ۱۳۴ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
این روزنامه افزود: احتمالا تعطیلات پایان هفته در انگلیس موجب شده بود شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، دیروز کم اعلام شود. به نوشته سان، چهارشنبه هفته گذشته شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس، ۳۶۳ نفر اعلام شده بود که نشان میدهد امروز، در مقایسه با روز مشابه در هفته گذشته نیز شمار جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، بیشتر شده است.
مرکز ملی آمار انگلیس دیروز اعلام کرده بود شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، از ۴۷ هزار نفر فراتر رفته است. این آمار دستکم ده هزار نفر بیشتر از آماری است که وزارت بهداشت دولت انگلیس اعلام میکند.
مخالفت جانسون با تحقیقات درباره نقض قرنطینه کرونایی توسط مشاور وی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفت اطمینان ندارد که اجرای تحقیقات درباره ادعای نقض قرنطینه توسط دومنیک کامینگز مشاور وی استفاده درستی از وقت مقامات باشد و دولت باید بر شیوع کرونا متمرکز شود.
جانسون گفت روز پنج شنبه درباره کاهش سطح هشدار کرونایی در این کشور تصمیم می گیرد.
نخست وزیر انگلیس گفت اگر مردم از توصیه ماندن در خانه پیروی نکنند درباره برخوردهای ضروری تصمیم خواهد گرفت.
وی گفت آن چه در خانه های سالمندان در اثر کرونا روی داد یک فاجعه بود.
کانادا / ۸۶ هزار و ۹۳۹ مبتلا؛ ۶۶۷۱ فوتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به بیماری کرونا در کانادا از ۸۵ هزار و ۹۹۸ نفر در روز سه شنبه به ۸۶ هزار و ۹۳۹ نفر رسید. شمار تلفات این بیماری نیز از ۶۵۶۶ نفر به ۶۶۷۱ نفر رسید.
فائوچی: داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان کرونا تاثیری ندارد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد آنتونی فائوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا اعلام کرد گزارشها و تحقیقات علمی نشان میدهد داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان بیماران کرونایی تاثیری ندارد.
مسجدالاقصی روز یکشنبه بازگشایی خواهد شد
یک مقام ارشد روز چهارشنبه گفت مسجدالاقصی روز یکشنبه و بعد از دو ماه تعطیلی بر اثر شیوع کرونا، بازگشایی خواهد شد.
عمر الکسوانی، مدیر این مسجد در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: «درهای مسجدالاقصی سحرگاه یکشنبه بازگشایی خواهد شد.»
جزئیات بازگشایی این مسجد از جمله این که آیا مسجد برای نمازگزاران باز میشود یا این که مردم فقط میتوانند در صحن آن حضور یابند هنوز نهایی نشده است.
مراکز مذهبی در شهر قدس در روزهای اخیر و با کاهش شمار مبتلایان به کرونا شروع به بازگشایی کرده اند، اما مسجدالاقصی در طول جشن عید فطر که روز ۲۴ مارس آغاز شد تعطیل بود.
در روز نخست جشن عید فطر درگیریهایی میان پلیس اسرائیل و فلسطینیان روی داد که تلاش میکردند از موانع عبور کنند و وارد این مسجد شوند.
کمک صدها میلیارد یورویی کمیسیون اروپا به ایتالیا و اسپانیا
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: کمیسیون اروپا برای نجات اقتصاد در دوران پس از بحران کووید-۱۹ بودجهای ۷۵۰ میلیارد یورویی در نظر گرفته است. پائولو جنتیلونی کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا این خبر را در پیامی توییتری منتشر کرد.
گزارشگر فرانس بیست و چهار گفت: همانطور که میدانید اسپانیا و ایتالیا احتمالا بیشتر از سایر کشورها از طرح کمک برای به حرکت در آوردن چرخهای اقتصاد به صورت وام و یارانه برخوردار خواهند شد. حدود ۱۷۰ میلیارد یورو برای کمک به ایتالیا و ۱۲۰ میلیارد یورو برای کمک به اسپانیا در نظر گرفته شده است. میزان کمک به فرانسه نیز ۳۸ میلیارد یورو خواهد بود. در جلسه پارلمان اروپا، این کمکها که به صورت یارانه مستقیم اعطا میشوند، توسط اورزولا فون در لاین دقیقا توضیح داده میشود. چگونگی اعطای کمکها از سوی فرانسه و آلمان پیشنهاد شده است.
مجری پرسید: این ۷۵۰ میلیارد یورو انقلابی در اروپا قلمداد میشود؟
گزارشگر گفت: اگر نخواهیم بگوییم اختصاص چنین کمکی یک انقلاب است، میتوانیم بگوییم در شرایط کنونی، اقدامی بی سابقه بوده است. برای این که کمیسیون اروپا طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان را پذیرفته است. آلمان تعلیق بدهیها و بخشش سود بدهیها را پذیرفته است. این در حالی است که به یاد داریم که این کشور در جریان بحران حاکم بر یونان با این خواسته مخالف بود. اکنون کمیسیون اروپا میتواند با بالاترین نرخ سود در اتحادیه اروپا به بازار وام بدهد و چنین اقدامی میتواند در بلند مدت منبع درآمدی جدیدی برای بودجه اروپایی قلمداد شود. این در حالی است که اورزولا فون در لاین قرار است بودجه سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ را ارائه کند. ۲۷ کشور اروپایی پس از دو سال مذاکره در خصوص این بودجه هنوز اتفاق نظر ندارند. این کشورها تا پیش از این بر سر چند ده میلیون یورو بحث میکردند، اما هم اکنون میبایست در خصوص ۲ هزار میلیارد یورو با یکدیگر گفتگو کنند.
آرژانتین از تحریمهای ونزوئلا انتقاد کرد
آرژانتین در «کنفرانس بین المللی کمک رسانی در همبستگی با پناهندگان و مهاجران ونزوئلایی در بستر همه گیری ویروس کرونا» از تحریمهای اعمال شده بر ونزوئلا انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، آرژانتین روز سه شنبه از تحریمها و محدودیتهای اعمال شده علیه ونزوئلا، انتقاد و اعلام کرد: این اقدامات، مشکلات فراوانی را برای مردم «این کشور برادر» به وجود میآورد. وی در ادامه، خواستار احترام به قانون اساسی این کشور شد.
فلیپه سولا، وزیر امور خارجه آرژانتین در این کنفرانس بین المللی کمک رسانی که از سوی اتحادیه اروپا و دولت اسپانیا و با حمایت آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد برگزار شد، تحریمهایی که ونزوئلا را هدف قرار داده اند، مورد انتقاد قرار داد. وی در سخنانش، «حساسیت (به این موضوع) و جستجوی راه حلی دقیق» را برای پناهندگان ونزوئلایی ملاک عمل دانست و عنوان کرد: هرگونه اقدامی برای این کشور باید از درون به سمت بیرون صورت گیرد و از سمت (کشورهای) خارج نباشد.
در این کنفرانس، صحبتهای پِدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز استماع شد.
وزیر سابق کار آمریکا: ترامپ به جای حل مسائل کشور، گلف بازی میکند
نَو دیس گزارش داد رابرت رایش وزیر سابق کار آمریکا گفت دونالد ترامپ به جای رسیدگی به شرایط اضطراری کشور، گلف بازی میکند و پیامهای زشت و نژادپرستانه انتشار میدهد.
در گزارش نو دیس (NowThis) آمده است: در حالی که آمار فوتیهای ناشی از ویروس کرونا در آمریکا به ۱۰۰ هزار نفر نزدیک میشود دونالد ترامپ بازی گلف را انتخاب کرده است.
رابرت رایش گفت: چگونه دونالد ترامپ، فرمانده کل قواست و رئیس جمهور آمریکا در پایان هفته (روز یابود)، یاد قهرمانان از دست رفته و مرگ نزدیک به صد هزار آمریکایی طی ده هفته اخیر را گرامی داشت؟ آیا او به اندازه ما این مسئله را جدی گرفت؟ آیا او از همه اختیارات و ابزارهای خود برای کمک به ایمن ماندن ما استفاده کرد؟ خیر. او گلف بازی کرد. او به مدت دو روز، به باشگاه خصوصی گلف خود رفت و گلف بازی کرد. تا کنون گلف بازی او برای مالیات دهندگان آمریکایی ۱۳۴ میلیون دلار آب خورده است.
ترامپ: من ۱۰۰ درصد حقوق خود به عنوان رئیس جمهور را دادم. من فکر نمیکنم کسی این خبر را پوشش داده باشد.
رابرت رایش افزود: ۱۳۴ میلیون دلار، این یعنی ۳۹۵ سال حقوق رئیس جمهوری. من، شما و دیگران ۱۳۴ میلیون دلار به دونالد ترامپ پرداخت کرده ایم تا گلف بازی کند. به خاطر داشته باشید، در سال ۲۰۱۶، او در تبلیغات انتخاباتی اش از باراک اوباما به خاطر گلف بازی کردن انتقاد کرد.
ترامپ: شما میدانید که من عاشق کار کردن هستم. من مانند اوباما یک آدم تفریح طلب نیستم. او در هاوائی در حال گلف بازی است. من خیلی گلف بازی نخواهم کرد، زیرا کارهای زیادی است که باید انجام دهم. من وقت این کار را ندارم. من عاشق گلف هستم و فکر میکنم یک بازی فوق العاده است، اما من وقتش را ندارم.
رابرت رایش گفت: من با کسانی که گلف بازی میکنند مخالفتی ندارم. اما کارهایی هست که دونالد ترامپ انجام نداده، انجام نمیدهد یا اهمیتی به انجام دادن آن نمیدهد. او در پایان هفته کار دیگری هم انجام داد: او پیام توئیتری منتشر کرد، او یک پیام توئیتری را بازنشر داد. او اظهارات نژادپرستانهای بیان کرد و نانسی پلوسی را مسخره کرد. او منتقدان رسانهای خود را به خیلی چیزهای منفی متهم کرد، از جمله اینکه او یکی از منتقدان رسانهای خود را به قتل متهم کرد. این رئیس جمهور آمریکاست، دوستان! در حالی که کشور در وضعیت اضطراری قرار دارد و نزدیک به صد هزار آمریکایی جان خود را از دست داده اند و ۴۰ میلیون نفر بیکار شده اند، این رئیس جمهور آمریکاست که به دنبال رسیدگی به این وضعیت اضطراری نیست، بلکه در عوض گلف بازی میکند و پیامهای منزجر کننده و تفرقه افکنی را در توئیتر منتشر میکند و بازنشر میدهد. این رهبری نیست. این نوعی غفلت جنایتکارانه است.
برزیل خود را برای بدترین رکود اقتصادی آماده میکند
اوضاع اقتصادی و مالی برزیل نشان میدهد که این کشور خود را برای بدترین رکود اقتصادی آماده میکند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، دادهها و آمار و ارقامی که قرار است روز جمعه این هفته درباره تولید ناخالص داخلی و اوضاع اقتصادی و مالی بزریل منتشر شود نشان خواهد داد که وسعت بحران اقتصادی و مالی این کشور تا چه اندازه است.
تحلیلگران انتظار دارند که رکود اقتصادی در بزریل در سال ۲۰۲۰ به حالت بی سابقهای برسد. کشوری که از تنشهای سیاسی از یکسو و شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، بیشترین آسیب را دیده است.
خوشبینترین کارشناس مسائل مالی و اقتصادی انتظار دارند که تولید ناخالص داخلی امسال بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین به شش درصد زیر صفر برسد. بدبینترین کارشناس مسائل مالی و اقتصادی نیز بر این باورند که تولید ناخالص داخلی این کشور امسال به زیر ۱۰ درصد سقوط خواهد کرد.
اقتصاد در کانون همه تنشهای سیاسی برزیل قرار دارد آن هم در شرایط کنونی که شیوع کرونا، اقتصاد کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
حمایت ژاپن از بنگاه های اقتصادی
ژاپن برای کمک به رونق کسب و کارها، از سرگیری رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی اعتبارات اختصاصی را دو برابر میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، مجموع کمکهای مالی که دولت ژاپن برای بنگاههای کوچک و متوسط و بنگاههای تولیدی برای مقابله با پیامدهای منفی ناشی از شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ تخصیص داده است به ۱۱۷ هزار میلیارد ین میرسد. دولت ژاپن در ماه آوریل، روند اجرای اقدامات برای مقابله با پیامدهای منفی ناشی از این بیماری را به اجرای گذاشته است. با در نظر گرفتن همه اعتباراتی که دولت ژاپن برای این منظور در نظر گرفته است بودجه مورد نظر به رقم نجومی ۲۳۴ میلیارد ین میرسد. بخشی از کمکهایی که برای شرکتهای کوچک و متوسط و بنگاههای تولیدی اختصاص یافته، در قالب وام است. میزان کمکی که تاکنون دولت ژاپن به شرکتهای کوچک و متوسط و بنگاههای تولیدی اختصاص داده است که بزرگترین حمایت از نوع خود در جهان است معادل ۴۰ درصد کل تولید ناخالص داخلی این کشور است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، روز چهارشنبه در جمع اعضای دولت و نمایندگان پارلمان گفت: ما در نظر داریم در مواجهه با این بحران قرن از اقتصاد خود محافظت کنیم. وی در همین راستا از نمایندگان پارلمان کشورش خواست هر چه سریعتر این متمم بودجه را تصویب کنند. وی افزود: اعتبار این بودجه با انتشار اوراق قرضه و بهادار دولتی تامین خواهد شد. اقتصاد ژاپن که از شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ به شدت آسیب دیده در فاصله ماههای ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال دچار رکود شده است.
کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی پیش بینی میکنند میزان کاهش تولید ناخالص داخلی ژاپن در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، سرسام آور خواهد بود. دولت ژاپن در حالی چنین بودجه سنگینی برای کمک به شرکتهای کوچک و متوسط و بنگاههای تولیدی خود اختصاص میدهد که نسبت به آمریکا و اروپا کمتر از شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ آسیب دیده است.