در پی شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان
حدود ۲ و نیم میلیون نفر بهبود یافته اند
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۲ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۵۱۱ نفر از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در جهان بهبود یافته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از سازمان بهداشت جهانی تاکنون پنج میلیون و هفتصد و ده هزار و هفتصد و پنجاه و سه نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد سیصد و پنجاه و دو هزار و هشتصد و شصت و نه فوت کردند و دو میلیون و چهارصد و پنجاه و یک هزار و پانصد و یازده نفر بهبود یافته اند.
۵۰۱ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا در مکزیک
در کشور مکزیک ۵۰۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا ویروس (Covid-۱۹) جان خود را از دست داده اند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، این آمار در گزارش روز چهارشنبه توسط وزارت بهداشت مکزیک اعلام شده است. به این ترتیب، در ۲۴ ساعت گذشته در مکزیک، ۵۰۱ نفر به دلیل کرونا جان خود را از دست داده اند که این تعداد شمار مجموع کسانی را که بر اثر این بیماری در مکزیک فوت کرده اند، به ۸، ۱۳۴ نفر میرساند.
علاوه بر این، با مشخص شدن ۳۵۴۵ مورد جدید، تعداد کل موارد ابتلا به کرونا در سراسر این کشور به ۷۴۵۶۰ نفر رسیده است. این سنگینترین رکورد آمار ثبت شده در ۲۴ ساعت در مکزیک از نظر شمار قربانیان جدید و موارد از زمان شروع این بیماری است. در مکزیک اولین مورد ویروس کرونا در ۲۸ فوریه و اولین مرگ در ۱۹ مارس ثبت شد
پکن محدودیتهای پروازی را تعدیل میکند
چین اعلام کرد در نظر دارد محدودیتهایی را که در ارتباط با شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، برای پروازهای بین المللی از دو ماه پیش تاکنون اعمال کرده بود تعدیل کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با توجه به اینکه اکنون چینیهای زیادی در خارج کشور به خاطر محدودیتهای پروازهای بین المللی گیر کرده اند و نمیتوانند به کشورشان باز گردند دولت چین امروز اعلام کرد در نظر دارد این محدودیتها را تعدیل کند.
مقامات چین از بیم ورود افراد آلوده به ویروس کرونا از خارج از کشور به داخل، در اواخر ماه مارس پروازهای بین المللی به خاک خود را محدود کردند. این در حالی است که سرمنشا پیدایش همه گیری بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، در خود چین بوده است. پیدایش این بیماری به ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان در مرکز چین بر میگردد که در پی آن کل جهان به آن آلوده شد و بیماری شکل همه گیری به خود گرفت.
لی جیان معاون مدیر سازمان هواپیمایی کشور امروز اعلام کرد از اول ماه ژوئن شمار پروازهای هفتگی بین المللی از ۱۳۴ مورد به ۴۰۷ مورد خواهد رسید. وی که در گفتگو با خبرگزاری شینهوا این خبر را اعلام کرد افزود به علت افزایش تقاضا شرکت هواپیمایی کشور در نظر دارد به گونهای منطقی حجم پروازهای خود را افزایش دهد. اما در حین حال بر افرادی که از خارج وارد کشور میشوند به شدت کنترل خواهد کرد.
لی جزئیات بیشتری را در این خصوص ارائه نکرد، اما روز دوشنبه سازمان هواپیمایی کشور چین بخشنامهای را صادر کرد که به شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی اجازه میدهد درخواست برای پرواز اجارهای را ظرف سه روز به جای هفت فعلی ارائه دهند. امری که سرعت انتقال و جابجایی مسافران را سرعت خواهد بخشید.
این تعدیل در حالی رخ میدهد که عصبانیت و خشم عمومی در شبکههای اجتماعی از طرف اتباع چینی که نمیتوانند به کشورشان بازگردند بالا گرفته است. محدودیتهایی که تاکنون در این خصوص وجود داشت باعث شده بود بلیط بازگشت اتباع چین به طور چشمگیری، افزایش یابد.
یک شهروند چینی در صفحه کاربری شرکت هواپیمایی کشوری چین در شبکه اجتماعی وایبو نوشت: من احساس میکنم که ظرف دو ماه گذشته از هموطنان خودم بیش از ۵ سال که در خارج از کشور زندگی کرده ام، تبعیض را تحمل کرده ام.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاران و گزارشگران رسانههای ارتباط جمعی در همین خصوص، گفت: چین پروازهایی برای بازگرداندن شهروندان خود به داخل کشور ترتیب داده است. اما با وجود یک میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجوی چینی در خارج از کشور چین نمیتواند همه آنها را به کشور در این اوضاع و شرایط بازگرداند.
غول آسیا همچنین روادید اتباع خارجی ساکن چین را نیز در اواخر ماه مارس به حالت تعلیق درآورد، و به همین دلیل هزاران نفر در خارج از کشور را گرفتار کرد. برخی کشورها، به ویژه کره جنوبی و آلمان، از آن زمان مذاکراتی برای رسیدن به توافقی جهت تسهیل در بازگشت خارجیهایی که وجودشان برای شرکت هایش در چین ضروری است انجام دادند. طبق اعلام اتاق بازرگانی آلمان در چین، اولین هواپیمای آلمانی شنبه در تیانجین (شمال) قرار است به زمین بنشیند.
احتمال اعمال مجدد قوانین فاصله گذاری اجتماعی در کره جنوبی
جونگ آن کیونگ مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کره جنوبی گفت: این کشور ممکن است مجبور شود محدویتهای فاصله گذاری اجتماعی را که ماه آوریل کاهش داده بود، دوباره به اجرا در آورد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این مقام کره جنوبی در یک نشست توجیهی که روز چهارشنبه برگزار شد، گفت: رهگیری گسترش کرونا در پی تشدید فعالیتهای عمومی در بحبوحه گرمتر شدن هوا، و سختگیریهای کمتر در خصوص فاصله گذاری اجتماعی، برای کادر درمانی به طور فزایندهای دشوار شده است.
کره جنوبی روز چهارشنبه ۴۰ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داد که بالاترین رقم در حدود ۵۰ روز گذشته است.
عالیترین کارشناس بیماریهای عفونی در کره جنوبی همچنین گفت: ما نهایت تلاش خود را برای رهگیری تماسها و اجرای اقدامات پیشگیرانه به عمل میآوریم، ولی برای این تلاشها محدویت وجود دارد. لازم است حداکثر فاصله گذاری اجتماعی در مناطقی که این ویروس در آنجا وجود دارد، به اجرا گذاشته شود تا مردم مجبور شوند از حضور در اماکن عمومی و دیگر مکانهای شلوغ خودداری کنند.
احتمال تمدید قرنطینه سراسری در هند
رسانههای هند از تمدید قرنطینه سراسری در این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، مرحله چهارم قرنطینه در هند چهار روز دیگر پایان مییابد.
گفته میشود در مرحله پنجم قرنطینه سراسری، برخی محدودیتها برداشته میشود.
شیوع سریع کرونا در زاغههای ریودو ژانیرو
وضعیت شیوع کرونا در زاغههای ریودو ژانیرو نگران کننده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، شمار قربانیان ویروس کرونا در برزیل به بیش از ۲۴ هزار نفر رسید. به طور قطع این آمار پایینتر از میزان واقعی است. در زاغههای ریو دو ژانیرو موسوم به فاولا اوضاع خارج از کنترل است.
جوزه باروس یکی از ساکنان فاولاست که به ویروس کرونا آلوده شد و هفت روز را در بخش مراقبتهای ویژه گذراند. وی میگوید ما به شدت مراقبت کردیم و همه جزئیات را رعایت میکردیم. با این وجود ما به ویروس آلوده شدیم. این وحشتناک بود.
این خانواده از دو ماه پیش در قرنطینه است. اما در همسایگی آنها ویروس همچنان پیشروی میکند. همسر جوزه میگوید ما مزیتهایی داریم، زیرا بیمه خصوصی داریم. اما بسیاری از مردم این بیمه را ندارند. این ویروس یکی از دوستان مرا کشت.
شرایط فاولاها با خانههایی که سیستم تهویه مطبوع ندارند شیوع بیماریهای تنفسی را تسهیل میکند.
در بیمارستانی در حومه ریو دو ژانیرو پزشکان شاهد افزایش شمار بیماران جوان مبتلا به کووید ۱۹ هستند. یکی از پزشکان میگوید در ریو دو ژانیرو این بیمار پیش از همه مناطق محل سکونت طبقه متوسط را هدف قرار داد و به تدریج در میان جوامع سطح پایین گسترش مییابد که ساکنان آن با مشکلات سلامتی هم رو به رو هستند. در فاولاها کنترل ارتباطات غیر ممکن است و از همین رو ویروس به سرعت گسترش مییابد.
مردم فاولاها بیش از همه در معرض آلودگی به ویروس هستند، زیرا اکثر آنها کارگران غیر رسمی هستند که برای تامین نیاز خانواده خود باید از خانه خارج شوند.
آخرین تحولات مربوط به شیوع کرونا در جهان تا ساعت ۱۴
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس، تازهترین آمار و اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونای جدید را که جان بیش از ۳۵۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به این شرح اعلام کرد:
مرگ بیش از ۳۵۰ هزار نفر در جهان
از دسامبر ۲۰۱۹ که این بیماری برای نخستین بار در مرکز چین مشاهده شد تا ساعت ۶ صبح چهارشنبه به وقت گرینویچ، ۳۵۰ هزار و ۱۹۶ نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
در آمریکا که بیشترین موارد مرگ ناشی از کرونا را به خود اختصاص داده است، ۹۸ هزار و ۹۲۹ مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شده است.
پس از آمریکا، انگلیس (با مرگ ۳۷ هزار و ۴۸ نفر در ازای ۲۶۱ هزار و ۱۸۴ مورد ابتلا)، ایتالیا (با مرگ ۳۲ هزار و ۹۵۵ نفر)، فرانسه (با مرگ ۲۸ هزار و ۵۳۰ نفر به ازای ۱۸۲ هزار و ۹۴۲ مورد ابتلا) و اسپانیا (با مرگ ۲۷ هزار و ۱۱۷ نفر) بیشترین موارد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» را ثبت کرده اند.
بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، شیوع ویروس کرونا در برزیل، پرو و شیلی تسریع شده است.
عبور پیک اپیدمی در روسیه
مقامات روسیه روز سه شنبه اعلام کردند این کشور از پیک اپیدمی عبور کرده است. به گفته مقامات روسیه از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور دست کم ۱۰۱ نفر از کارکنان بخش درمانی جان خود را از دست داده اند. این نخستین آمار رسمی از این دست است، اما از فهرست غیررسمی که توسط پزشکان ارائه شده و از مرگ ۲۹۳ نفر حکایت دارد، بسیار پایینتر است.
بازگشت معامله گران به وال استریت
در آمریکا در حالی که بسیاری از مردم برای آخر هفته طولانی با «روز یادبود» - روز یادبود کشته شدگان جنگ - به پارکها و تفریحگاههای ساحلی رفتند، ۸۰ کارگزار نیویورکی نیز به وال استریت رفتند که از ۲۳ مارس تعطیل شده بود.
خروج از قرنطینه
دیگر اماکن نمادین همچون کلیسای مهد در بیت لحم (بخش اشغالی کرانه باختری) یا ویرانههای پمپی (Pompéi) در نزدیکی شهر ناپل که در فهرست میراث جهانی بشریت قرار دارد و پرچمدار اقتصاد گردشگری ایتالیا محسوب میشود، روز سه شنبه بازگشایی شدند که از افزایش اقدامات در جهت خروج از قرنطینه حکایت دارد.
در ایران که در منطقه خاورمیانه به شدت تحت تاثیر این اپیدمی قرار گرفته است، رستورانها بازگشایی شد.
عربستان سعودی از بازگشایی مساجد در تاریخ ۳۱ مه (یکشنبه آینده) و لغو ممنوعیت تردد از ۲۱ ژوئن، به جز در شهر مقدس مکه خبر داد.
توقف استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین
داروی جنجال برانگیز هیدروکسی کلروکین حالا در تیررس مقامات بهداشت و درمان فرانسه قرار دارد که روز سه شنبه توصیه کردند در درمان بیماری «کووید-۱۹» خارج از آزمایشهای بالینی استفاده نشود.
این توصیه یک روز پس از تصمیم سازمان جهانی بهداشت مبنی بر تعیلق «موقت» آزمایشهای بالینی در مورد کلروکین و مشتقات آن، داده شد.
بخش حمل و نقل هوایی به شدت تحت تاثیر قرار گرفت
شرکت هواپیمایی «لاتام» که بزرگترین شرکت هواپیمایی آمریکای جنوبی محسوب میشود، با ۴۲ هزار کارمند با ذکر اثرات اقتصادی ویرانگر شیوع ویروس کرونا، اعلام ورشکستگی کرد.
این در حالی است که بنا بر اعلام انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، تا اواسط ماه مه کمکهای مالی دولتها برای بقای شرکتهای هواپیمایی به ۱۲۳ میلیارد دلار رسید.
۸ میلیارد یورو برای کمک به صنعت خودروی فرانسه
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه طرحی بالغ بر هشت میلیارد یورو برای حمایت از صنعت خودروی فرانسه و ۴۰۰ هزار شغل مستقیم در این بخش و به ویژه افزایش کمکها برای خرید خودروهای برقی و هیبریدی ارائه کرد.
مشکلات شدید سیرک آفتاب کانادا
دولت استان کبک کانادا روز سه شنبه وام مشروط به رقم ۲۰۰ میلیون دلار آمریکا به سیرک آفتاب (سیرک دو سولی) اختصاص داد. این شرکت به علت اپیدمی با مشکلات شدیدی مواجه شده است.
بایدن، ترامپ را یک «احمق کامل» خواند
جو بایدن، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه پس از آنکه دونالد ترامپ وی را به سبب ظاهرش و استفاده از ماسک هنگامی که در نخستین حضور در انظار عمومی پس از دو ماه مورد تمسخر قرار داد، ترامپ را یک «احمق کامل» خواند.
شمار مبتلایان به کرونا در مالزی به هفت هزار و ۶۱۹ نفر رسید
مقامات بهداشتی مالزی روز چهارشنبه از ۱۵ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور خبر دادند که به این ترتیب شمار مبتلایان به هفت هزار و ۶۱۹ نفر رسید.
مقامات بهداشتی مالزی اعلام کردند هیچ مورد جدید تلفات ناشی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است و شمار قربانیان همان ۱۱۵ نفر است.