-- پیدا شدن دستکش و ماسک در کف دریای مدیترانه --در جریان پاکسازی کف دریای مدیترانه تعداد ماسک و دستکش جمع آوری شد. یک گروه فرانسوی حامی محیط زیست در جریان پاکسازی بخشی از دریای مدیترانه در نزدیکی مرکز گردشگری آنتیبز در فرانسه، متوجه وجود ماسکهای جراحی و دستکشهای پلاستیکی در آب شده است. ویدئوی تهیه شده از سوی گروه عملیاتی Mer Propre که در هفته گذشته تهیه شد نشان میدهد ماسک و دستکش در کف دریا در میان قوطی ها، ته سیگار و دیگر زبالهها وجود دارد. این گروه این تصاویر را در زمانی در اینترنت منتشر کرد که فرانسه و دیگر کشورها به تدریج در حال بازگشایی سواحل خود هستند. این گروه در واقع هشدار داده است بازگشایی سواحل میتواند سبب وخامت مشکل آلودگی در دریای مدیترانه شود. یک قانونگذار محلی پیشنهاد کرده است که جریمههای سختگیرانهای برای انداختن زباله در دریا وضع شود.
جفری پلتیر بنیانگذار گروه عملیات پاکسازی دریا در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت: "ما زمانی که دستکشها را دیدیم که در شنها وجود دارند بسیار تعجب کردیم. "
او گفت: "زمانی که ما نخستین ماسک را دیدیم همانند یک عروس دریایی شده بود و ما دقیقا نمیدانستیم که چیست. "
او گفت حجم زبالههای مربوط به این همه گیری تاکنون محدود بوده است، اما اگر فوراً به آنها رسیدگی نشود ممکن است سبب وخامت این مشکل شود.
پلتیر گفت: "ما میدانیم که به محض بارش باران، تمام زبالهها از رودخانهها به دریا ریخته میشوند. "
پاکبانان در پاریس همچنین از افزایش ماسکهای افتاده در خیابان شکایت دارند، زیرا فرانسه اقداماتی را در راستای تعدیل محدودیتها آغاز کرده و این در حالی است که در مکانهای عمومی زیادی باید از ماسک استفاده کرد.
-- مرکل: هنوز در مرحله آغاز شیوع ویروس کرونا هستیم -- به گزارش خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اعلام کرد: هنوز در مرحله آغاز شیوع ویروس کرونا هستیم.
--روسیه/ تسهیل محدودیتهای کرونایی در مسکو از اول ماه ژوئن--به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، شهردار مسکو از تسهیل قرنطینه (در پی شیوع کرونا) در این شهر از اول ماه ژوئن خبر داد.
-- ترکیه بیش از ۱۰۰۰ دستگاه تنفسی به کشورهای متقاضی صادر کرده است -- مصطفی وارانک، وزیر صنعت و فناوری ترکیه گفت: بیش از یکهزار دستگاه تنفس مصنوعی ساخت ترکیه به بخشهای مراقبتهای ویژه (کشورهای هدف) صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنکارا، وزیر صنعت ترکیه روز چهارشنبه در نشستی به شکل ویدئوکنفرانس با اعضای اتاق صنعت قیصریه (KAYSO) استان مرکزی ترکیه صحبت کرد. مصطفی وارانک به ویژه به تاثیر عواقب همه گیری کووید ۱۹ بر فعالیت صنعتی و اقتصادی ترکیه پرداخت.
وی یادآور شد: بر خلاف سایر کشورهایی که تولید صنعتی را متوقف کرده اند، ترکیه تصمیمی در این باره نگرفته است. وی همچنین خاطر نشان کرد: "کشورهای پیشرفته" در اقدامات خود در برابر ویروس کرونای جدید عقب مانده اند و عدم هماهنگی و پاسخگو نبودن آنها و نواقص نظامهای سلامتشان را تاکنون شاهد بوده ایم. او گفت: " این در حالی است که در همان زمان، ما موفقیت را به تصویر کشیدیم. " وزیر ترکیهای تصریح کرد: "ما کمکهای مالی، تسهیلات اعتباری، کار نیمه وقت، کمک به محرومان، کمکهای اجتماعی و بسیاری اقدامات هماهنگ دیگر را به کار گرفته ایم. ترکیه در این دوره از بحران جهانی بهداشت برای توسعه و تولید دستگاه تنفس مصنوعی خود بسیج شده است. " وی با بیان آنکه کار ساخت واکسن و دارو برای مقابله با کووید ۱۹ ادامه دارد، گفت: تاکنون بیش از هزار دستگاه تهویه را برای بخشهای مراقبت ویژه (کشورهای متقاضی) صادر کرده ایم. این مقام ترکیهای اطمینان داد شاخص اعتماد مصرف کننده به اقتصاد ترکیه، دوباره در ماه مه افزایش یافته است.