در پایتخت آلمان
تجمع معترضان به محدودیتهای کرونا
مخالفان تعطیلیهای کرونایی در آلمان در برلین تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیونی یورونیوز، معترضان آلمانی وارد خیابانهای برلین پایتخت آلمان شدند تا مخالفت خود را با ادامه این تعطیلیها ابراز کنند. کارشناسان میگویند معترضان از طیفهای مختلف سیاسی حضور داشتند و نقطه اشتراک همه آنها بی اعتمادی به دولت بود.
جونا کالگرین خبرنگار یورونیوز در برلین گفت: این تجمع اعتراضی بعد از ظهر روز شنبه در برلین برگزار شد. شماری از افراد در مقابل دروازه براندنبورگ در مرکز برلین تجمع کردند. پلیس از این افراد خواست محل را ترک کنند. آلمان در طی هفت هفته گذشته شاهد صحنههای مشابهی بود و اعتراضاتِ فاقد مجوز - علیه محدودیتهای دولت برای مهار ویروس کرونا - برگزار شد. هزاران نفر در این اعتراضات شرکت کردند.
آنیا دیرشکه سخنگوی پلیس برلین گفت: «کار دشواری است. ما امروز حدود ۱۰۰۰ مامور پلیس را در سراسر برلین در اختیار داریم تا تضمین کنیم تظاهراتی که از قبل برای آنها ثبت نام شده است به خوبی برگزار میشوند. ما در عین حال باید اطمینان حاصل کنیم که قوانین فاصله گذاری اجتماعی نیز رعایت میشوند».
خبرنگار یورونیوز این پرسش را مطرح کرد که چه چیزی باعث بروز اعتراضات در مخالفت با محدودیتهایی کرونایی میشود؟
پروفسور «سوون هاتر» عضو مرکز تحقیقات جامعه مدنی آلمان گفت: «هر از گاهی اتفاق میافتد که ترکیب متنوعی از مردم در جنبشهای خاصی شرکت کنند. از آنجا که ما بیماری جهان گیر کرونا را داریم، محدودیتهای مرتبط با این بیماری باعث جلب شمار زیادی از افراد مختلف در اعتراضات میشود».
خبرنگار یورونیوز افزود: اعتراضات در سراسر آلمان گسترش یافته و به دیگر کشورهای اروپایی نیز رسیده است. برخی وقتها گروههای راستگرا کنترل را در دست دارند. این گروهها خیلی زود تلاش کردند روی این اعتراضات سرمایه گذاری کنند. بخشی از اعتراضات را هم گروههای چپگرا و فعالان پویش واکسن کرونا، آغاز کردند.
به نظر میرسد آن چیزی که نقطه اشتراک همه این معترضان باشد فقدان اعتماد به مقامات است.
خانم سیمونه رافائل عضو بنیاد آمادئو انتونیو گفت: بسیاری از این افراد درگیرِ نظریههای توطئه هستند. وقتی کسی با یهودی ستیزی، نژادپرستی - و نظراتی که درباره دشمنان وجود دارد - وارد چنین نگرشی به دنیا شود، آنگاه دیگر خروج از این جریانها دشوار است. برای جامعه خطرناک است که چنین افرادی داشته باشد. این گونه جریانها سریعا رشد میکنند، از واقعیت فاصله میگیرند و به دنبال راه حلهای ساده در دنیایی هستند که بسیار پیچیده است «در بخش پایانی این گزارش آمده است: معترضان به محدودیتهای ناشی از کرونا، اقلیت کوچکی از مردم آلمان را تشکیل میدهند. اکثر مردم میگویند از نحوه مدیریت دولت بر بحران رضایت دارند. درحالیکه آلمان به تدریج محدودیتها را برمی دارد، نشانههایی وجود دارد که این اعتراضات اوج حرکت خود را پشت سر گذاشته است. آلمان بار دیگر فعالیتهای اقتصادی خود را شروع کرده است، اما هنوز هم اعتراضات ادامه دارد هرچند این اعتراضات ظاهرا در مقایسه با هفتههای گذشته کمتر شده است.