پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری از اجرای سند دانشگاه اسلامی در دانشگاهها خبر داد و گفت: فعالیت های دانشگاه ها بر اساس شاخص های این سند ارزیابی مستمر می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای غلامرضا غفاری درباره آخرین وضعیت سند دانشگاه اسلامی ، افزود: دانشگاه اسلامی در قالب یک منشور و مجموعهای است که از زمان تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاهها ابلاغ شده است.
معاون فرهنگی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ادامه داد: برنامه و راهبردهایی که دانشگاهها پیش بینی کرده اند با توجه به راهبردها و سیاستهایی است که در سند دانشگاه اسلامی دیده شده است و در جهت اجرای آن میکوشند.
آقای غفاری ادامه داد: همچنین دانشگاهها در تدوین و تعریف برنامهها و راهبردهای خود یکی از اسنادی که مورد توجه قرار میدهند، سند دانشگاه اسلامی است.
«سند دانشگاه اسلامی» در جلسه ۷۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تیر ماه سال 1392 تصویب و به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد.
بر اساس اهداف این سند، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هر جامعه، معرّف بالاترین سطح از تفکر و علم آن جامعه محسوب می شوند و اصول جهان بینی و نظام اعتقادی و ارزشی جامعه را در خود متجلّی می سازند و با تربیت متفکران و دانشمندان و مدیران اینده در جهت بخشیدن به حرکت های گوناگون فکری، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی جامعه مؤثر واقع می شوند. از اینجا می توان گفت که دانشگاه های مختلف جهان، علاوه بر اشتراکاتی که به اعتبار دانشگاه بودن، با یکدیگر دارند، به اعتبار تعلق به جوامعی با بینش ها و ارزش های مختلف، واجد خصوصیاتی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند.
جامعه ایرانی که در انقلاب اسلامی با رویکرد الهی، جهان بینی اسلامی را مبنای شئون گوناگون زندگی خود قرار داد، خواهان آن است که آموزش عالی متناسب با مبانی و ارزش های اسلامی داشته باشد تا با تربیت متفکران و مدیران بر وفق آن مبانی و معیارها، به ترویج و تعمیم آنها در جامعه اسلامی مبادرت کند.
احیای هویت تمدنی و پیشرفت جمهوری اسلامی، مستلزم رشد متوازن و همه جانبه ابعاد علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور است که در مسیر تعالی آن، آموزش عالی کشور نقش پیشران و موتور محرکه را برعهده خواهد داشت .
پیرو بیانات رهبر انقلاب و براساس مصوبه جلسه ۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مردادماه سال 1376، شورای اسلامی شدن مراکز آموزشی به منظور تدوین، راهبری و نظارت بر حُسن اجرای سیاست های لازم برای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی با عنایت به دیدگاه های مقام معظم رهبری تشکیل شد .
بر اساس آیین نامه شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی، مصوب جلسه ۴۲۴ در مرداد 1377 شورای عالی انقلاب فرهنگی، تدوین و پیشنهاد سیاست ها و راهبردهای مرتبط با اسلامی شدن اولویت اصلی شورا قرار گرفت.
برای تحقق این منظور، شورا به نقد و ارزیابی دقیق اقدامات و فعالیت های گذشته در مورد اسلامی شدن دانشگاه ها پرداخته و با شناسایی نقاط قوت و ضعف، زمینه های فکری و مطالعاتی لازم برای سیاستگذاری دقیق و اصولی و برنامه ریزی جامع و واقع بینانه را فراهم آورد که نتیجه آن تدوین «سند دانشگاه اسلامی»۱ در سال ۱۳۷۷ گردید.
بنابراین فرایند اسلامی سازی دانشگاه ها پیشینه ای بیش از یک دهه دارد و شاید بتوان گفت اولین سند مدون ملی در راستای تحقق آرمان انقلاب اسلامی است که با مشارکت صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی، تدوین شده است.