به دنبال اعزام پنج نفتکش به ونزوئلا
تصمیم راهبردی ایران در به چالش کشیدن سلطه آمریکا
ایران بار دیگر معادله جدیدی را به نمایش گذاشت و بخش دیگری از شکوه آمریکا را از بین برد و واشنگتن بار دیگر شگفت زده باقی مانده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیون المیادین، ایران با به چالش کشیدن سلطه جویی و تحریمهای ظالمانه آمریکا و ارسال سوخت برای ونزوئلا، تصمیم راهبردی تهران را برای ایستادن در برابر واشنگتن نشان داد.
شبکه تلویزیونی المیادین، برنامه ”المسائیه“ خود را به رسیدن نفتکشهای ایرانی به سواحل ونزوئلا اختصاص داد.
مجری شبکه المیادین گفت: ایران بر به چالش کشیدن تحریمهای ظالمان آمریکا علیه ونزوئلا اصرار کرد و نفتکشها برای کمک به ملت ونزوئلا وارد آبهای سرزمینی این کشور شد. ایران که خود در محاصره قرار دارد در کنار ونزوئلا، با سلطه جویی آمریکا مقابله کردند. آیا تهران منافع خاصی دارد یا اینکه این اقدام نتیجه گزینههای راهبردی است؟ در انتظار هر نوع اقدام آمریکا پیش از رسیدن همه نفتکشها به بنادر ونزوئلا، آیا واشنگتن قوانین بین المللی را نقض و امنیت جهانی را تهدید خواهد کرد؟ خبرگزاریهای بین المللی، خبرهای مربوط به رسیدن نفتکشهای ایرانی به سواحل ونزوئلا را پیگیری میکنند. همه منتظر آن هستند تا ببیند سرانجام چه خواهد شد. اگر دولت دونالد ترامپ نبود، طبیعی بود که کشورها آزادانه محصولات خودشان را با یکدیگر مبادله کنند. اما حضور دولت ترامپ باعث شده است که این مسئله ساده هم به یک حادثه تاریخی تبدیل شود که مفاهیم راهبردی در کشمکش بین محورها دارد. تهران تصمیم واشنگتن برای تحریم ونزوئلا را ظالمانه میداند و از پایبندی به آن خودداری کرد و تصمیم گرفت سوخت لازم را در اختیار ملت ونزوئلا قرار دهد. ایران که خودش در محاصره قرار دارد، به ونزوئلا که آن هم در محاصره قرار دارد، کمک میکند. ایران که از تحریمهای آمریکا رنج میبرد، کشور همسایه ونزوئلا نیست، پس چرا همه این دریاها و اقیانوسها را پشت سر میگذارد، تا به این کشور کمک کند؟ ایران که کشتیها و شهروندان خودش را با تهدید و خطر آمریکا روبرو کرد، چه دستاوردهایی ممکن است از روابط با ونزوئلا به دست آورد که در آنسوی کره خاکی قرار دارد. در تصمیم ایران برای رساندن سوخت به ونزوئلا با وجود تهدیدات آمریکا، اراده، به چالش طلبیدن و اصرار تهران آشکار است. کشورهایی که از نظر راهبردی تصمیم گرفته اند با سلطه جویی و تحریمها مقابله کنند، حاضر نمیشوند در برابر منافع محدود دیگر کشورها، مانورها و باج خواهیهای آنها تسلیم شوند.
گراسیا بیطار گزارشگر شبکه المیادین گفت: ایران جرات خود را در برابر سلطه جویی آمریکا قرار دارد و به سوی جلو حرکت کرد. ایران محاصره را به چالش کشید تا به محاصره شدگان کمک کند. کشورهایی که با تحریمهای آمریکا و محاصره آن قرار دارند میتوانند با همبستگی از ملتها و کرامت خودشان دفاع کنند. ممکن است عدهای اقدام ایران در ارسال پنج فروند کشتی بزرگ حامل نفت و مواد اولیه صنایع نفت به ونزوئلا با وجود تهدیدها و هشدارهای آمریکا، اقدام متهورانه بدانند، اما ایران با صراحت آن را مرحله جدیدی دانست که تهران و کشورهای محور مقاومت و کشورهای آمریکای لاتین تصمیم گرفته اند آن را پایه گذاری کنند تا با محاصره هر کشوری که تصمیم به مقاومت گرفته اند، مخالفت کنند. ایران فقط برای شکستن محاصره ونزوئلا تلاش نمیکند، بلکه به دنبال از بین بردن مفهوم محاصره است که واشنگتن از آن به عنوان سلاحی در برابر هر کشوری استفاده میکند که به خودش جرات نه گفتن به آمریکا میدهد. تهران با دفاع از کاراکاس در واقع از خودش دفاع میکند. سیاست آمریکا با اینکه نمیداند، اما باعث شده است که مردم ونزوئلا با برادران ایرانی شان متحد شوند و از آنها تشکر کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران درک میکند که آبهای دریای کارائیب با توجه به نمایش قدرت نظامی آمریکا، موجهای بسیار بلندی دارد و این موضوع را در محاسبات خود در نظر گرفته است. ایران برای پاسخ دادن به هر نوع تعرض آمریکا آمادگی دارد. نامهای که ایران میخواهد در صندوق پستی کاخ سفید قرار دهد، آن است که سیاست دولت آمریکا دیگر به هیچ وجه در منطقه قابل قبول نیست؛ پیامی از طرف همه ملتهای آزاده در منطقه است تا به آمریکا بگوید درست است که بزرگترین قدرت در جهان هستی، اما هر نوع تنش آفرینی با پاسخ همه محور مقاومت روبرو خواهد شد. ایران بار دیگر معادلات جدیدی را برهم زد و بخش دیگری از شکوه آمریکا را از بین برد و واشنگتن بار دیگر شگفت زده باقی مانده است. دیگر بازیگران در صحنه جهانی مانند روسیه چه موضعی دارند؟ چین هم سقف موضع گیری خود در برابر آمریکا را با سخن گفتن از جنگ جدید سرد، بالا برسد.
تهران، واشنگتن را به چالش کشید
شبکه تلویزیونی اللولوه نیز نوشت:خصومت آمریکا با ایران و ونزوئلا بر همکاری میان طرفین به منظور به چالش کشیدن تحریمهای آمریکا علیه هر دو کشور هیچ تاثیری نگذاشت.
با ورود نفکتش حامل سوخت ایران به نام فورچون (fortune) به آبهای منطقهای ونزوئلا همزمان با ورود نفتکش «کلاول» به تنگه جبل الطارق برای حرکت به سوی کاراکاس این موضوع محقق شد.
سفارت ایران در کاراکاس تصریح کرد: این مجموعه نفتکشها شامل ناوگانی از پنج شناور حامل سوخت ایران است. وی افزود: روابط دوستی میان دو کشور قوی و عمیق است.
گزارشهای نشریات نشان میدهد، مهمتر از محموله سوخت ایران این است که این نفتکشها حامل مواد شیمیایی مخصوص برای ازسرگیری فعالیت پالایشگاههای ونزوئلا به مدت سه سال هستند.
گزارشگر افزود: طارق الایسامی وزیر نفت جدید ونزوئلا ضمن قدردانی از ایران در پیامی توئیتری تاکید کرد: همکاری میان ایران و ونزوئلا بر اساس تبادل علمی و توسعه صنعت هیدروکربنی استوار است. وی به نیابت از نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و مردم این کشور تاکید کرد: این همکاری در زمینه انرژی با هدف توسعه فراگیر در خدمت به منافع مردم است.
رمیجیو سبالوس فرمانده عملیات راهبردی ونزوئلا هم با قدردانی از این اقدام ایران گفت: جنگ علیه دشمنان کشور ادامه دارد.
روزنامه واشنگتن پست در این خصوص نوشت: این رویداد شراکتی راهبردی است که برای مادورو که تحت تحریم است، شریان حیاتی را فراهم میکند و به تهران موقعیتی جدید برای تاثیر بر دریای کارائیب میدهد. این روزنامه تاکید کرد: آمریکا برای هر گونه مانع تراشی در برابر کشتیها باید با ایران و ونزوئلا رویارو شود و این همان چیزی است که حسن روحانی رئیس جمهور ایران به آن اشاره کرد و گفت: در صورت تعرض به کشتیها واکنش فوری نشان خواهیم داد.