ممنوعیت ورود مسافران از برزیل به آمریکا
در شرایطی که برزیل پس از آمریکا به دومین کشور جهان با بالاترین میزان ابتلا به ویروس کرونای جدید تبدیل شده است، کاخ سفید شامگاه یکشنبه اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ورود مسافران از برزیل به خاک آمریکا را ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کایلی مک انانی سخنگوی دفتر ریاست جمهوری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد شهروندان غیرآمریکایی که طی ۱۴ روز قبل از درخواست ورود به آمریکا به برزیل سفر کرده اند، پذیرفته نخواهند شد. موارد تجاری تحت تاثیر این اقدام قرار نمیگیرد.
وی افزود: تصمیم امروز این اطمینان را حاصل خواهد کرد که شهروندان خارجی که به برزیل سفر کرده اند، به منبع جدید انتقال بیماری در کشور تبدیل نخواهند شد.
حالا برزیل با حدود ۳۵۰ هزار مورد تایید شده ابتلا به «کووید-۱۹»، دومین کشور جهان پس از آمریکا است که بالاترین موارد ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
براساس آخرین آمار رسمی، در این کشور بیش از ۲۲ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل یک متحد سیاسی ترامپ است و لحن تند و شدید و تهاجمی وی موجب شده است، لقب «ترامپ گرمسیری» به وی داده شود.
بولسونارو نیز مانند رئیس جمهور آمریکا شیوع ویروس کرونا را کم اهمیت دانسته و آن را به یک «آنفلوانزای ساده» تشبیه کرده است. رئیس جمهور برزیل میگوید اقدامات قرنطینهای موجب میشود به بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، بیهوده آسیب وارد شود.
اکثر بیماران بستری در آمریکا سیاه پوست هستندروزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی نوشت تحقیقات انجام شده نشان میدهد بیشتر بیماران مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستانهای آمریکا بستری شده اند، سیاه پوست هستند. این روزنامه میافزاید تعداد سیاه پوستهای بستری شده در بیمارستانهای آمریکا سه برابر سفید پوستان و لاتین تبارهاست.
در این گزارش، به قلم کارین رابین آمده است: در حالی که ویروس کرونا در سراسر آمریکا در حال گسترش است میزان مرگ و میر در میان بیماران با درآمد پایین، جوامع پر جمعیت، سیاه پوستان و لاتین تبارها به مراتب بیشتر از بیماران سفید پوست است.
حضور چندین نفر در یک خانه، سلامت عمومی ضعیف و دسترسی محدود به مراقبتهای بهداشتی از جمله عوامل تأثیر گذار دیگر در مرگ و میر بیماران کرونایی در آمریکا محسوب میشود. اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این نابرابری و عدم تناسب به ویژه برای بیماران سیاه پوست حادتر است.
بر اساس یک تحلیل انجام شده درباره پیشینه بیماران در شمال کالیفرنیا، در میان افرادی که در پی بهرهمند شدن از مراقبتهای پزشکی ابتلا به کووید ۱۹ - بیماری ایجاد شده به واسطه ویروس کرونا هستند - بیماران سیاه پوست تقریبا سه برابر میزان بیماران سفیدپوست و لاتین تبار در بیمارستانهای بستری شده اند.
این عدم تناسب حتی پس از آن به قوت خود باقی ماند که محققان تفاوتهای سن، جنس، درآمد و شیوع مشکلات بهداشتی مزمن که سبب تشدید کووید ۱۹ میشوند - مانند فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ - را مد نظر قرار دادند.
این بررسی نشان میدهد بیماران سیاه پوست ممکن است دسترسی محدودی به مراقبتهای پزشکی داشته باشند یا اینکه تنها در صورت پیشرفته شدن بیماری شان برای گرفتن کمک تلاش میکنند و در غیر این صورت این اقدام را به تأخیر میاندازند.
بیماران سیاه پوست همچنین به مراتب کمتر از بیماران سفیدپوست، لاتین تبار یا آسیایی قبل از مراجعه به اورژانس در ارتباط با ویروس کرونا آزمایش میدهند. دکتر استیفن لاکهارت افسر ارشد پزشکی در مرکز بهداشتی سوتر در ساکرامنتو و یکی از نویسندگان و محققان این بررسی جدید گفت: «بیماران سیاه پوست دیرتر و در زمانی که به شدت بیمار شده اند به ما مراجعه میکنند و آنها از طریق بخش اورژانس به مراقبتهای بهداشتی دسترسی پیدا میکنند.»
نتایج این بررسی در نشریه "هلث افِرز" منتشر شده است. دکتر لاکهارت و همکارانش به این نتیجه رسیدند که به تأخیر انداختن درمان ممکن است سبب ارائه زمان بیشتری برای گسترش و شیوع این ویروس در خانوارها و در میان همسایگانشان شود. این تأخیرها همچنین نشان میدهد با وجود گسترش فزآینده بیمههای درمانی در کالیفرنیا طبق قانون مراقبتهای مقرون به صرفه، این بیماران همچنان با موانعی روبرو هستند.
کرستن آزار دانشمند محقق در مرکز سوتر هلث که نویسنده پیشرو این تحقیق است، گفت: «دسترسی زودهنگام به درمان و مراقبتهای بهداشتی حتی دسترسی مراقبتهای حمایتی، بر نحوه تجربه شمار از این بیماری و میزان درد و رنج شما تأثیر میگذارد.»
او افزود: "در حالی که ما لزوما در این مقطع نمیتوانیم این بیماری را درمان کنیم، اما یک سری درمانهایی هستند که توسعه یافته اند و با شناسایی زودهنگام افراد بیمار و دسترسی آنها به مراقبتها به منظور جلوگیری از ایجاد نتایجی ناخوشایند همانند مرگ و استفاده از دستگاههای تنفس مصنوعی بسیار مهم است. "
دکتر کلاید یانسی رئیس بخش قلب و عروق در دانشکده پزشکی فینبرگ وابسته به دانشگاه نورث وسترن گفت مطالعه و بررسی مورد به مورد پیشینه افراد سبب تقویت گزارشهای بهداشت عمومی درباره میزان مرگ و میر بالاتر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در میان سیاه پوستان آمریکایی شده است.
او افزود این دادهها تأیید میکنند که عوامل اقتصادی و اجتماعی نقش مهمی بر وضعیت سلامتی و آسیب پذیری افراد در مقابل این بیماری موثر هستند. دکتر یانسی که درباره عدم تناسب بهداشتی و این همه گیری مقالاتی را نوشته است، همچنین گفت: "مکان و شیوه زندگی ما به شدت بر وضعیت سلامتی ما تأثیر دارد. "
در این بررسی جدید سوابق بهداشت الکترونیکی هزار و ۵۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که بین یکم ژانویه تا هشتم آوریل برای درمان به مرکز سوتر هلث مراجعه کردند مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. این مرکز به سه و نیم میلیون بیمار در شمال کالیفرنیا خدمات رسانی میکند.
یش از نیمی از ۶۱ بیمار سیاهپوستی که آزمایش کرونای آنها مثبت شد در مقایسه با حدود یک چهارم یا میزان کمتری از بیماران لاتین تبار، سفید پوست و آسیایی که آزمایش آنها مثبت شد، در بیمارستانها بستری شدند.
بیماران سیاه پوست نیز در مقایسه با سایر بیماران شدت بیماری شان آنقدر زیاد بود که نیاز به معالجه در بخش مراقبتهای ویژه داشتند. حتی پس از آنکه محققان شماری از تفاوتها بین گروههای بیمار را مد نظر قرار دارند، باز هم بیماران سیاه پوست ۷/۲ برابر بیشتر از سایرین هنگام مراجعه به بیمارستان نیاز به بستری شدن داشتند.
دکتر لاکهارت گفت: " نکته مهمی که در این بررسی به آن رسیدیم شامل این موضوع میشد که حتی با وجود مد نظر قرار دادن همه مسائل باز هم نژاد یک عامل مهم محسوب میشد. "
او افزود: "این یک پیام بسیار مهم در روند اقدامات ما قلمداد میشود. "
این نویسندگان گفتند که سطح این مطالعه به اندازهای نبود که بتوان تفاوت در میزان مرگ و میر در گروههای بیمار را تعیین کرد. با این حال، در کل کالیفرنیا، ساکنان سیاه پوست شاهد روند نامتناسبی از مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ هستند. ساکنان سیاه پوست شش درصد از جمعیت این ایالت و تقریبا درصد مشابهی از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در این ایالت را تشکیل میدهند.
اما بر اساس گزارش وزارت بهداشت عمومی ایالت کالیفرنیا، تا روز ۱۳ ماه مه بیماران سیاه پوست ۱۰.۳ درصد از مرگهای ناشی از کووید ۱۹ را به خود اختصاص داده اند. یک محدودیتهای مرتبط با این بررسی شامل این موضوع میشد که محققان در این مطالعه عامل چاقی را مد نظر قرار ندادند.
میزان چاقی در بین سیاه پوستان تا حدودی بیشتر است و چاقی به عنوان یک عامل خطر در بیماران با عوارض شدیدتر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ ظاهر شده است.