صیقل روح و جان روزه داران در عید بندگی
اقامه نماز عید فطر در سراسر مازندران
نماز عید سعید عید فطر امسال در مساجد، امامزادهها و بقعه متبرکه شهرستانهای مازندران اقامه شد.
انسانهای مومن پس از یک ماه روزه داری و شرکت در ضیافت الهی در روز فطر به یک حقیقت ظاهری و باطنی دست مییابند، حقیتی ارزشمند که همچون هدیهای گرانمایه از سوی خداوند متعال به بندگان ارائه میشود.
براساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا امسال نماز عید فطر در مساجد محلات و امامزدگان و بقاع متبرکه و در محلهای روباز شهرها و روستاهای مازندران برگزار شد.
مراسم نماز عید فطر در مصلیهای شهرهای استان که امکان تجمع زیاد است برگزار نشد.
نمازگزاران در این مراسم معنوی ضمن رعایت بهداشت فردی از مُهر شخصی، ماسک و دستکش استفاده کردند.
کلمه «فطر» به معنی بازگشت به فطرت درونی و این همان رمز مهمی است که در عید فطر انسان به آن دست مییابد، فطرتی پاک که خدا از ابتدای خلقت در درون انسانها قرار میدهد، فطرتی که خطاها و گناهان ما آن را به مرور زمان کدر و خدشه دار میکند، عید فطر قرار داده شد تا انسان به واسطه آن بازگشتی داشته باشد به آنچه در ابتدا از سوی خداوند متعال در وجودش به ودیعه گذاشته شد.
نماز عید فطر دو رکعت است. اقامه آن همانند نماز صبح است با این تفاوت که به جای سوره توحید در رکعت اول و دوم مستحب است به ترتیب سورههای اعلاء و سوره الشمس خوانده شود به علاوه رکعت اول ۵قنوت و رکعت دوم ۴قنوت دارد.
نماز عید فطر در زمان حضور امام(علیه السلام) واجب است و باید به جماعت خوانده شود، ولی در زمان ما که امام (علیه السلام) غایب است مستحب میباشد و میتوان آن را به جماعت یا فرادی خواند.
وقت نماز عید فطر از اوّل آفتاب است تا ظهر، ولی مستحبّ است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و در عید فطر مستحبّ است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را بدهند و بعد نماز عید را بجا آورند.
دفتر مقام معظم رهبری حداقل مبلغ فطریه برای هر نفر ۱۰هزار تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم هر نفر ۵۵هزار تومان است.
اقامه نماز عید فطر در سراسر مازندران
صیقل روح و جان روزه داران در عید بندگی