پخش زنده
امروز: -
آمریکا و برزیل اصلی ترین کانون شیوع کرونا در جهان هستند .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ،شیوع بیماری کووید-۱۹ به گسترش غیرقابل توصیف خود در آمریکای لاتین ادامه میدهد به طوری که اکنون این منطقه به کانون جدیدی برای گسترش این ویروس و بیماری ناشی از آن تبدیل شده است.
-برزیل دومین کانون شیوع کرونا در جهان
نتیجه این روند آن شده است که برزیل پر جمعیتترین کشور در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب اکنون بعد از آمریکا به دومین کشور از نظر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ (Covid-۱۹)، تبدیل شده است.
برای سومین بار طی چهار روز، وزارت بهداشت برزیل جمعه خبر از کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ در یک روز را داد. در نتیجه این بیماری ویروسی در برزیل تاکنون در مجموع ۲۱۰۴۸ جان خود را از دست داده اند که آن را از این نظر در رتبه ششم در سراسر جهان قرار میدهد. اما همین کشور با مجموع ۳۳۰۸۹۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا که ۲۰۸۰۳ مورد در ۲۴ ساعت گذشته روی داد، در ارزیابی تعداد موارد شناسایی شده، از نظر رتبه جایگزین روسیه (۳۲۶۴۸۸ مورد) شده در جایگاه دوم قرار گرفته است.
-هشدار سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی روز جمعه اعلام کرد که آمریکای جنوبی به کانونی برای همه گیری بیماری ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان تبدیل شده است. مایکل رایان، مدیر بخش اوضاع اضطراری سازمان جهانی بهداشتی در گفتگو با این خبرگزاری گفت: "ما شاهد هستیم که تعداد موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹، در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی در حال افزایش است (..)، اما به وضوح بیشترین موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را در این مرحله در برزیل میبینیم. "
پرو، با وجود اینکه اولین کشور آمریکای لاتین است که محدودیتهایی برای مهار بیماری کووید-۱۹ اعمال کرده است، اما تاکنون در مهار این بیماری موفق نشده است. این بیماری به روند گسترش خود بخصوص در بازارهای مواد غذایی و بانکهایی که باز هستند و به علت نظام سلامت شکننده، اقتصاد غیررسمی و فقر بومی در حال گسترش است.
مارتین ویزکارا رئیس جمهور پرو، جمعه قرنطینه و اعمال مقررات سفت و سخت در خصوص رفت و آمدها را تا ۳۰ ژوئن تمدید کرد. این کشور از تاریخ ۶ مارس تاکنون بیش از ۳۱۰۰ کشته و بیش از ۱۱۰۰۰۰ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را ثبت کرده است.
با وجود آمار و ارقام که بدون شک کم برآورد شده است، این بیماری همه گیر رسما بیش از ۵.۱ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است. براساس ارزیابی انجام شده توسط خبرگزاری فرانسه از منابع رسمی، تا ساعت ۱۹:۰۰ به وقت گرینویچ روز جمعه، حداقل ۳۳۵۵۳۸ نفر از زمان پیدایش بیماری کووید-۱۹ در دسامبر سال گذشته در چین تاکنون جان خود را از دست داده اند.
- بازگشایی اماکن مذهبی درآمریکا
آمریکا با بیشترین تعداد موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ یعنی (۱.۶ میلیون) نفر و کشته شدن ۹۵۹۲۱ نفر که ۱۲۶۰ نفر آنها طی ۲۴ ساعت گذشته روی داد، بیشترین آسیب را از این بیماری کشنده دیده است. این کشور برای ادای احترام به یاد قربانیان، پرچمها را در سراسر خاک این کشور تا یکشنبه در حالت نیمه افراشته باقی نگه میدارد.
با وجود این تلفات بالا، ۵۰ ایالت آمریکا روند کاهش محدویتهای قرنطینهای را به طور جزیی و تدریجی آغاز کرده اند. از جمله محدودیتهایی که فعلا اعمال میشود جلوگیری از برگزاری از گردهمایی هاست. کافهها در تگزاس بازگشایی شده اند، اما گردانندگان آنها را مجبور کرده اند که فقط یک چهارم ظرفیت شان باید پر شود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که در میان مسیحیان انجیلی محبوبیت زیادی دارد، به شدت از بازگشایی فوری اماکن مذهبی در این کشور حمایت میکند. رئیس جمهور آمریکا جمعه گفت: "من عبادتگاهها - مانند کلیساها، کنیسهها و مساجد را مکانهای اساسی برای ارائه خدمات ضروری میدانم".
رئیس جمهوری آمریکا به شدت تلاش میکند که اوضاع و شرایط کشورش خیلی سریع به حالت عادی برگردد. به خصوص اینکه که برخی شرکتهای برجسته آمریکایی از شیوع بیماری کووید-۱۹ به شدت آسیب دیده اند. به عنوان نمونه شرکت اجاره خودرو هرتز کورپوریشن که بیش از یک قرن قدمت دارد و در سراسر جهان شناخته شده است امروز اعلام ورشکستگی کرد.