سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد آمریکای جنوبی با اوضاع هشدار دهنده برزیل کانون جدید همه گیری است.
مارتین ویزکارا رئیس جمهور پرو به عنوان دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در آمریکای لاتین اعلام کرد قرنطینه اجباری در سراسر این کشور تا ۳۰ ژوئن ادامه خواهد یافت.
بنابر اعلام خوان کارلوس زوالوس وزیر بهداشت اکوادور این کشور جمعه از آستانه سه هزار مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا فراتر رفت. دولت این کشور همچنین از مگر هزار و ۸۹۲ نفر خبر داد که احتمالا به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
روسیه هم به عنوان دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در جهان به لحاظ تعداد بیماران اعلام کرد در انتظار افزایش قابل توجه مرگ و میر در ماه مه است و با این حال از ایجاد ثبات در همه گیری خبر داد.
لی کچیانگ نخست وزیر چین هم موفقیت راهبردی در نبرد این کشور با ویروس کرونای جدید را جشن گرفت. این غول آسیایی در حال حاضر با وظیفه بزرگ احیای اقتصادی رو به روست و هدف رشد اقتصادی برای امسال تعیین نخواهد کرد. با این حال این کشور برای نخستین بار از زمانی که در ماه ژانویه انتشار آمار روزانه ابتلا به کرونا را آغاز کرد روز شنبه هیچ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت نکرد. ویروس کرونا از ماه دسامبر در ووهان ظاهر شد.
آمریکا با ۱.۶ میلیون فرد آلوده به ویروس کرونا و ۹۵ هزارو ۹۲۱ مورد مرگ ناشی از آن بیش از همه کشورها تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است. انگلیس با ۳۶ هزار و ۳۹۳ مورد مرگ، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۶۱۶ مورد، اسپانیا با ۲۸ هزار و ۶۲۸ مورد و فرانسه با ۲۸ هزار و ۲۸۹ مورد در ردههای بعدی قرار دارند.
نتیجه یک تحقیق گسترده که در مجله پزشکی لانست منتشر شد حاکیست نه کلروکین و نه هیدروکسی کلروکین به عنوان یکی از مشتقات آن هیچ تاثیری بر روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری شده نشان نمیدهند و در مقابل حتی خطر مرگ و آریتمی قلبی را افزایش میدهند. این تحقیق توصیه میکند این داروها در خارج از آزمایشهای بالینی تجویز نشوند.
سازمان جهانی بهداشت، یونیسف و اتحاد واکسن (آجوم) هشدار دادند حدود ۸۰ میلیون کودک کمتر از یک سال در ۶۸ کشور جهان با خطر ابتلا به بیماریهای عفونی مانند سرخک رو به رو هستند، زیرا همه گیری روند واکسیناسیون معمول را مختل کرده است.
دولت فرانسه تصمیم گرفته است دور دوم انتخابات شهرداریها را ۲۸ ژوئن برگزار کند. این انتخابات در اوج همه گیری لغو شده بود. استفاده از ماسک برای شرکت در انتخابات اجباری خواهد بود.
انگلیس هم برای مسافرانی که وارد این کشور میشود ۱۴ روز قرنطینه را اجباری میکند. فرانسه از این تصمیم ابراز تاسف کرد و گفت آماده است تا اقدامات متقابل اتخاذ کند.
مادرید و بارسلونا هم احتمالا کافه ها، هتلها و موزهها را از دوشنبه بازگشایی خواهند کرد.
در ایرلند هم از دوشنبه کافهها و سالنهای ورزشی بازگشایی خواهند شد. کلیسای جامع فلورانس در توسکانی در مرکز ایتالیا بدون حضور گردشگران معمول درهای خود را به روی عموم باز کرد.
طبق برنامه تعیین شده در فرانسه هم مراسم مذهبی در این کشور هم از روز سه شنبه برگزار خواهد شد. ضد عفونی کردن دستها و استفاده از ماسک در این مراسم اجباری خواهد بود.
سریلانکا هم در چارچوب تسهیل محدودیتها ممنوعیت ثبت ازدواج را لغو کرد، اما همه میهمانان حتی عروس و داماد باید ماسک داشته باشند.