جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
جان باختن بیش از ۳ هزار نفر در اکوادور بر اثر ابتلا به کرونا
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری اعلام کرد بنابر اعلام وزارت بهداشت اکوادور، تعداد جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در کشور از مرز ۳ هزار نفر عبور کرد.
اختلال در روند واکسیناسیون جان ۸۰ میلیون کودک را در معرض خطر قرار داده است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو به نقل از مقامات سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اختلال در روند برنامههای مصون سازی ناشی از همه گیری ویروس کرونا، جان دهها میلیون نفر از کودکان را در معرض تهدید قرار داده است.
آژانسهای سازمان ملل متحد با پیوستن به نیروهای سازمان بین المللی " ائتلاف واکسن" هشدار دادند، اختلال در روند برنامههای واکسیناسیون در دهها کشور تحت تاثیر همه گیری کرونا میتواند سبب شیوع دوباره مرگبار بیماریهای قابل پیشگیری شود.
تدروس ادهانوم گبریسوس مدیر عامل سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس مجازی گفت: کووید ۱۹ سبب تضعیف و تهدید خدمات ایمن سازی برای نجات زندگی شده است که چنین اتفاقی زندگی دهها میلیون کودک در کشورهای فقیر و غنی را همچون خطر بیماریهای کشنده دیفتری، سرخک و ذات الریه در معرض خطر مرگ قرار میدهد.
وی افزود: در حالی که جهان برای ساخت واکسن موثر و ایمن ویروس کرونا تلاش میکند، واکسنهایی که پیشتر برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای دیگر موجود بودند نیز اکنون باید در دسترس قرار گیرند.
تدروس خاطر نشان کرد، تحلیلهای مقدماتی نشان میدهد، دسترسی به خدمات ایمن سازی متداول بطور قابل ملاحظه دست کم در ۶۸ کشور متوقف شده و احتمالا این مشکل جان ۸۰ میلیون کودک زیر یک سال را در اینگونه کشورها تحت تاثیر قرار دهد.
گفته میشود هرگونه توقف در مسیر دریافت خدمات ایمن سازی کودکان تهدیدی بزرگ برای جان آنها خواهد بود.
کارشناسان ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از ساختار برنامههای متداول ایمن سازی در کشورهای فقیرتر معتقدند برای استفاده از واکسن کووید ۱۹ نیز کشورها باید دوباره از همین برنامههای متداول استفاده کنند.
یونیسف، آژانس کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد، عملیات واکسیناسیون سرخک در ۲۷ کشور و اقدامات پزشکی فلج اطفال در ۳۸ کشور متوقف شده است.
هنریتا فوری مدیر اجرایی یونیسف گفت: با اشاره به ضرورت حفظ فاصله گیری فیزیکی، اینگونه عملیات واکسیناسیون در کشورها باید متوقف میشدند، زیرا برخی از مراکز بهداشتی با حجم گستردهای از بیماران کرونایی روبرو شدند.
از سوی دیگر، با تقویت استقرار کارکنان بهداشتی برای درمان بیماران کووید ۱۹، برخی از والدین به دلیل محدودیتهای تردد، نتوانستند کودکان خود را به مراکز واکسیناسیون ببرند.
مدیر اجرایی یونیسف با اشاره به مدل لائوس پایتخت نیجریه که کودکان را در فروشگاهها ایمن سازی کردند افزود: مسئولان پزشکی کشورها ضمن تلاش برای شناسایی کودکانی که واکسیناسیون نشده اند باید با ایجاد خلاقیت و نوآوری کودکان را در اماکن امن واکسینه کنند.
ست برکلی رئیس سازمان "گوی" نیز بر تلاش کشورها در راستای تقویت اقدامات ممکن برای ادامه روند واکسیناسیون تاکید کرد.
وی افزود، در صورت غفلت از زنجیره تولید و زیر ساخت ایمن سازی که سبب ادامه اینگونه برنامهها میشود، سلامت خود را در مقابله با شکست این همه گیری به مخاطره انداخته ایم.
برکلی از همه کشورها خواست در اجلاس اهداکنندگان واکسن جهانی که در لندن برگزار میشود شرکت کنند.
ویروس کرونا که در دسامبر گذشته از چین شایع شد تاکنون دست کم ۳۳۲ هزار نفر قربانی برجا گذاشته است.
دست کم این بیماری ۵.۱ میلیون نفر در ۱۹۶ کشور و منطقه را مبتلا کرده است.
تدروس با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان از مرز ۵ میلیون نفر گذشت، بر اهمیت ایجاد وحدت ملی و انسجام جهانی برای یادگیری از یکدیگر و از بین بردن این ویروس تاکید کرد.
برزیل دومین کشور کروناییها در جهان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو؛ وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد؛ با ثبت ۱۰۰۱ مرگ جدید ناشی از کرونا طی شبانه روز گذشته شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور به ۲۱ هزار و ۴۸ نفر افزایش یافت. همچنین با افزایش شمار مبتلایان در برزیل به ۳۳۰ هزار ۸۹۰ مورد، این کشور بعد از آمریکا دومین کشور در جهان از لحاظ بیشترین موارد ابتلا به ویروس کروناست.
سازمان جهانی بهداشت: آمریکای جنوبی، مرکز جدید شیوع ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد سازمان جهانی بهداشت آمریکای جنوبی را مرکز جدید شیوع ویروس کرونا عنوان کرد.
اتریش/ ازدحام جمعیت در ساعات شلوغی مترو در شهر وین
یک شبکه تلویزیونی اتریش، ازدحام جمعیت در ساعات اوج تردد در حمل و نقل عمومی اتریش را در دوران شیوع کرونا به تصویر کشید.
کانال تلویزیون خبری بیست و چهار ساعته اتریش موسوم به «او اِ ۲» اتریش در این باره گزارش داد: خط شش متروی شهر وین در ساعات شلوغی، بسیار پرتراکم است. این شبکه سپس این سئوال را مطرح کرد، مگر میشود با این وضع، گفت شرایط (مهار کرونا) خوب پیش میرود؟
مراسم نماز جمعه در غزه از سر گرفته شد
به رغم افزایش اخیر موارد ویروس کرونا در غزه، مقامات حماس به مساجد اجازه دادند برای برپایی مراسم نماز جمعه بازگشایی شوند.
به گزارش اسوشیتدپرس از شهر غزه، این برای نخستین بار از ماه مارس است که چنین اتفاقی میافتد.
نمازگزاران زمانی که وارد مساجد شدند، مواد ضدعفونی کننده دست دریافت کردند. آنها جانماز خود را به همراه داشتند، ماسک زده بودند و فاصله را رعایت کردند.این گشایش در آستانه عید فطر در پایان ماه مبارک رمضان روی داده است.
مقامات غزه در روزهای اخیر از ۳۵ مورد جدید ویروس کرونا خبر داده اند که این باعث میشود تعداد کل موارد این بیماری در این منطقه که دو میلیون نفر جمعیت دارد، به ۵۵ مورد برسد.
مالزی/ نخست وزیر مالزی قرنطینه خانگی شد
به گزارش خبرگزاری آتولی از کوالالامپور، دفتر نخست وزیری مالزی در بیانیهای اعلام کرد محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی پس از آنکه یکی از اعضای دولتش به کرونا آلوده شد، تحت قرنطینه دو هفته ای خانگی قرار گرفت.
همچنین از دیگر اشخاصی که در جلسه با فرد آلوده حضور داشتند نیز خواسته شده است تا دستور العملهای مشابهی رارعایت کنند تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.
در مالزی ۷۱۳۷ نفر به کرونا مبتلا شدند و ۱۱۵ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
کشورهای عربی/افزایش مبتلایان، سبب بازگشت محدودیتها
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شماری از کشورهای عربی واقع در حوزه خلیج عربی (فارس) پیش از ماه رمضان، محدودیتهای اعمال شده به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ را کاهش دادند. اما در این ماه مبارک، شاهد افزایش قابل توجه شمار موارد قطعی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشورها بوده ایم. ماه رمضان، زمانی است که اعضای خانوادهها و دوستان برای مراسم افطار دور هم جمع میشوند و در نتیجه احتمال سرایت ویروس بیشتر میشود.
بررسیها نشان میدهد در کشورهایی همانند عربستان سعودی و قطر و امارات عربی متحده شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این ماه، بسیار بیشتر شده است. به همین علت، کشورهای این منطقه تصمیم گرفته اند برخی از محدودیتهای سابق را بار دیگر اعمال کنند. این کشورها کوشیدند شیب منحنی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را بسیار زودهنگام، کاهش دهند و به همین علت، امیدوار بودند در ماه رمضان، محدودیتها را کاهش دهند و همین کار را هم انجام دادند. اما حالا میخواهند بار دیگر به شدت این محدودیتها را بار دیگر اعمال کنند.
شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در عربستان سعودی از مرز شصت و پنج هزار نفر فراتر رفته است. این رقم برای کشوری با جمعیت سی و پنج میلیون نفری بسیار زیاد است. با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹، مسئولان عربستان سعودی تصمیم گرفته اند محدودیتهای بیست و چهار ساعته را بار دیگر اعمال کنند که محدودیتهایی بسیار شدید است.
در امارات عربی متحده، میزان افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ به اندازه عربستان سعودی نیست، اما مسئولان اماراتی هم تصمیم گرفته اند محدودیتهایی را مجددا اعمال کنند برای نمونه، از ۱۰ شب تا هشت صبح روز بعد، محدودیتهایی اعمال میشود. در کویت، شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ هفت برابر شده است.
قطر کشور دیگری در منطقه است که با این مشکل مواجه است. در قطر، مسئله اشتغال مطرح است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار قطر از کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا و از کشورهایی همانند بنگلادش، پاکستان و هند تامین میشود. افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ سبب شده است مقامات قطری به بازنگری در سیاستهای اشتغال خود فکر کنند.
هنوز مشخص نیست که آیا تشدید محدودیتهای کرونایی در کشورهای عربی منطقه آیا پس از تعطیلات عید فطر نیز به قوت خود باقی خواهد ماند یا خیر.
پرو/مبتلا شدن ۱۱ عضو یک تیم فوتبال
مقامات وزارت ورزش پرو اعلام کرد، آزمایشات پزشکی نشان داد مربی و ۱۰ نفر از بازیکنان یک تیم فوتبال این کشور پیش از سوار شدن به هواپیمای کمکهای بشردوستانه به ویروس کرونا آلوده هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیما، یازده نفر از اعضای تیم "کردیکوپ سن رومن" در هتلی در جولیاکار در نزدیکی دریاچه تیتیکاکا در جنوب شرقی این کشور در قرنطینه به سر میبرند. همه این یازده نفر قرار بود از جولیاکا، مقر استقرار تیم، به لیما پایتخت پرو پرواز کنند.
براساس گزارش ها، از ۶۶ مورد آزمایش فوری مربوط به کووید ۱۹، ۱۲ مورد مثبت، ۱۱ مورد بیماران مرد و بخشی از اعضای این تیم فوتبال هستند. خوان کارلوس بازالار، مربی ۵۲ ساله این تیم، بازیکن سابق دو باشگاه بزرگ پرو از جمله این بیماران کرونایی به شمار میرود.
مقامات ورزشی پرو اعلام کردند این افراد در راستای اجرای مقررات و الزامات پزشکی باید دو هفته را در قرنطینه سپری کنند. در حالی که فعالیتهای باشگاهی فوتبال پرو از ۱۱ مارس متوقف شده این اولین مرتبهای است که تیم فوتبال پرو دچار ابتلا به ویروس کرونا میشود.
پرو با ۱۰۰ هزار مورد ابتلا و ۳ هزار مرگ و میر، دومین کشور آمریکای لاتین است که بیشترین موارد تلفات کووید ۱۹ را در این منطقه داشته است.
کانادا / شمار مبتلایان به کرونا در کانادا ۱۱۸۲ نفر افزایش یافت
رسانههای محلی گزارش دادند کانادا روز پنجشنبه ۱۱۱۸۲ مورد جدید کرونا و ۱۱۴ مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری را طی بیست و چهار ساعت اخیر در این کشور ثبت کرد و شمار جان باختگان کووید ۱۹ در این کشور به ۶۲۵۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از مونترال، در حال حاضر تعداد کل مبتلایان با احتساب ۴۱ هزار و ۷۲۸ فرد بهبود یافته به ۸۱ هزار و ۳۲۴ نفر میرسد.مقامات بهداشتی از زمان شیوع ویروس، نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار آزمایش انجام داده اند که حدود دو سوم آن در استانهای کبک و اونتاریو انجام شده است.
با وجود کاهش قابل توجه در تعداد مرگ و میرهای ثبت شده روزانه، استان کبک (شرق) با نزدیک به چهل و پنج هزار و پانصد مورد (۵۵ ٪) ابتلا و ۳۸۰۰ مورد مرگ (۶۰ ٪) بیشترین آسیب را از این بیماری دیده است.
استان اونتاریو، پرجمعیتترین استان کانادا نیز، ۲۴ هزار و ۸۷۱ مبتلا و ۲۰۹۱ مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری را ثبت کرده است.
۸ استان دیگر، که اندکی تحت تأثیر قرار گرفتند، از ۱۱ هزار ۶۰۰ مورد ابتلا ثبت شده، فقط ۳۵۹ مورد منجر به مرگ شد.
سه قلمرو شمالی این کشور (که اکثراً آن را بومیان آمریکایی تشکیل میدهند) تقریباً از این بیماری در امان بودند، زیرا آنها فقط شانزده مورد را ثبت کردند. در این سه ناحیه (نوناووت، یوکان، منطقه شمال غربی) هیچ تلفاتی گزارش نشده است.
اعلام آمادگی فرانسه برای اقدام متقابل قرنطینه ۱۴ روزه در انگلیس
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد پس از آنکه انگلیس اعلام کرد افرادی که وارد کشورش میشوند باید ۱۴ روز در قرنطینه بمانند، وزارت کشور فرانسه با ابراز تاسف از این تصمیم گیری لندن، از اعلام آمادگی خود برای اقدامی متقابل خبر داد.
تعداد بهبودی یافتگان کرونا در سوریه به ۳۷ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق؛ بر اساس تازهترین آمار وزارت بهداشت سوریه درباره کرونا در این کشور با بهبود یک بیمار، تعداد بهبودیها به ۳۷ نفر رسید وبا در گذشت یک نفر تعداد فوتیها به ۴ نفر رسید.
آمار کل بیماران کرونایی در سوریه که تا به امروز شناسایی شدند، ۵۹ نفر گزارش میشود.
۲۳ روز است که مورد مبتلا به ویروس کرونا در سوریه شناسایی نشد. ۱۵ نفر از سوریهای مقیم خارج هنگام ورود به سوریه آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند.یک نفر از سوریهای مقیم کویت که بتازگی به سوریه بازگشت، در قرنطینه درگذشت.
سازمان جهانی بهداشت: آمریکای جنوبی، مرکز جدید شیوع ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری اعلام کرد سازمان جهانی بهداشت آمریکای جنوبی را مرکز جدید شیوع ویروس کرونا عنوان کرد.
در ترکیه /۱۵۴۵۰۰ مبتلا و ۴۲۷۶ فوتی
وزیر بهداشت ترکیه: با شناسایی ۹۵۲ مورد جدید ابتلا به کرونا، تعداد مبتلایان به ۱۵۴۵۰۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگاری صدا و سیما از آنکار؛ فخرالدین کوجا افزود: در ۲۴ ساعت گذشته با جانباختن ۲۷ بیمار کرونایی، تعداد کل جانباختگان به ۴۲۷۶ نفر رسید.
مسافران در بدو ورود به انگلیس دو هفته قرنطینه میشوند
به گزارش اسکای نیوز، پریتی پَتل وزیر کشور انگلیس اعلام کرد مسافرانی که از نقاط مختلف جهان به غیر از ایرلند به انگلیس میآیند دو هفته قرنطینه خواهند شد.
یونان، قرنطینه مهاجران را تا ۷ ژوئن تمدید کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، وزارت مهاجرت یونان، روز جمعه از تمدید تدابیر قرنطینه تا ۷ ژوئن در اردوگاههای پناهجویان خبرداد. این تدابیر، بیش از دو ماه برای مهار همه گیری ویروس کرونای جدید اجرا شده است.
این وزارت خانه در بیانیهای اعلام کرد: پس از تصمیم وزیران حفاظت از شهروندان، بهداشت و مهاجرت، اقدامات علیه شیوع ویروس کووید ۱۹ برای ساکنان مراکز پذیرش و شناسایی (مهاجران) در سراسر کشور تمدید شده است. جزئیات بیشتر در مورد این تصمیم اعلام نشده است.
در لبنان/ شمار مبتلایان به ۱۰۸۶ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت؛ وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونا ۶۲ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۱۰۸۶ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۶۶۳ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۶ نفر هم جان باخته اند.
برگزاری مراسم ازدواج تحت برخی شروط از جمله زدن ماسک آزاد شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کلمبو، دولت سریلانکا روز جمعه در چارچوب تعدیل قرنطینه و تدابیر محدود کنندهای که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته بود، محدودیت برگزاری مراسم عروسی را لغو، اما تاکید کرد: زدن ماسک در مراسم عروسی برای همه شرکت کنندگان ضروری است.
مراسم عروسی طبقات متوسط در سریلانکا غالب اوقات با حضور هزاران نفر برگزار میشود. این مراسم در برخی موارد تا چندین روز هم به طول میانجامد.
طبق مقررات جدیدی که وزارت بهداشت سنگاپور وضع کرده است مهمانان در مراسم عروسی اجازه دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر را ندارند و سلام و احوال پرسیها باید بدون هیچ تماس فیزیکی صورت گیرد.
دولت سریلانکا بیستم مارس به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا مقررات محدودکننده سختی به اجرا گذاشت و هرگونه تجمع شهروندان را ممنوع کرد. از آن زمان برخی از این تدابیر در بعضی مناطق که خطر شیوع ویروس کرونا در آنها کمتر است، تعدیل شده اند.
برگزاری مراسم مذهبی در این جزیره جنوبی آسیا همچنان ممنوع است. در مراسم تشییع و خاکسپاری اموات نیز فقط نزدیکان متوفی اجازه شرکت دارند. مقررات منع آمد و شد در کلبمو، پایتخت سریلانکا و منطقه گامفا که در نزدیکی آن واقع شده، همچنان به قوت خود باقی است. این مقررات از سه ماه پیش به اجرا گذاشته شده است. با این حال مقامات سریلانکا قول داده اند بازگشایی کسب و کارها را با رعایت برخی شرایط، مجاز اعلام کنند. تاکنون ۹ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در سریلانکا جان خود را از دست داده اند. شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در سریلانکا ۱۰۵۵ اعلام شده است.
دانشگاه آکسفورد ده هزار داوطلب برای آزمایشهای بالینی واکسن کرونا میپذیرد
خبرگزاری فرانسه از لندن گزارش داد، دانشگاه آکسفورد انگليس روز جمعه اعلام کرد: قصد دارد برای مرحله دوم آزمایشهای بالینی خود که بسیار خوب در حال پیشرفت است، ده هزار نفر را جذب کند تا بتواند با مشارکت شرکت داروسازی آسترازنکا، واکسنی برای کووید ۱۹ تولید کند.
مرحله اول این آزمایشهای بالینی بر روی انسان، با هدف ارزیابی ایمنی و اثربخشی واکسن در ماه آوریل بر روی هزار دواطلب ۱۸ تا ۵۵ ساله انجام شد.
دانشگاه آکسفورد با انتشار بیانیهای اعلام کرد: مطالعه بعدی بر روی ده هزار و ۲۶۰ بزرگسال و کودک خواهد بود.
پروفسور "اندرو پولارد" که مدیریت گروه واکسن آکسفورد را برعهده دارد، میگوید: مطالعات، بسیار خوب پیش میروند و ما حالا مطالعات ارزیابی پاسخ ایمنی ناشی از واکسن در بزرگسالان مسنتر را آغاز میکنیم. باید ببینیم آیا این واکسن میتواند از جمعیت گستردهای محافظت کند یا خیر؟
دانشگاه آکسفورد که طرح آن از سوی دولت انگلیس تامین میشود با شرکت داروسازی آسترازنکا انگلیس برای تولید و توزیع واکسن در سراسر جهان همکاری میکند.
در ماه آوریل، دانشگاه آکسفورد با امید دستیابی به واکسن تا فصل پاییز، مرحله نخست آزمایشهای بالینی را آغاز کرد.
پروفسور پولارد، روز جمعه در گفتگو با بی بی سی گفت: دانستن دقیق این که چه زمانی اسنادی خواهیم داشت که کارآیی واکسن را اثبات کند، بسیار دشوار خواهد بود.
واکسنی که پژوهشگران آکسفورد، مشغول کار بر روی آن هستند بر مبنای آدنوویروس اصلاح شدهای است که شامپانزهها به آن آلوده میشوند. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از میان ۱۱۸ طرح تولید واکسن در جهان، هشت طرح هم اکنون در مرحله آزمایش بالینی بر روی انسان قرار دارند.
"آنتونیو گوترش"، دبیر کل سازمان ملل متحد در ماه آوریل هشدار داد: یافتن واکسن تنها راه ممکن برای بازگشت به وضعیت عادی است.
ابتلای ۱۰۶ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان
خبر نگار خبرگزاری صدا و سیما از باکو گزارش داد، با ابتلای ۱۰۶ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان کل مبتلایان به این ویروس به ۳۸۵۵ نفر رسید.
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: تعداد کل فوت شدگان براثر ابتلا به ویروس کرونا با جان باختن دو مبتلای دیگر به ۴۶ نفر رسید.
با بهبودی ۵۹ بیمار دیگر هم تعداد بهبودیافتگان به ۲۳۹۹ نفر رسید. تاکنون ۲۵۹ هزار و ۱۵۵ مورد تست کرونا در این کشور انجام شده است.
یکی از جان باختگان امروز از پزشکان بیمارستانهای شهر گنجه بوده است.
تاکنون ۶۸۱ نفر از پزشکان و کادر درمانی جمهوری آذربایجان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که این رقم ۱۸ درصد کل مبتلایان است.
از ۶۸۱ مبتلای به کرونا در میان کادر پزشکی این کشور ۵۳۷ نفر بهبود یافته و ۴ نفر جان باخته و بقیه در بیمارستانهای ویژه تحت درمان میباشند.
هشدار روسای دهها رستوران فرانسوي درباره خطر بازگشایی زودهنگام
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، روسای نزدیک به ۶۰ رستوران از جمله رستورانهای معروف ژیل گوژون مارک ویرا و میشل شاران، روز جمعه درباره پیامدهای احتمالی بازگشایی زودهنگام رستورانها و زیانهای بهداشتی و اقتصادی متاثر از آن هشدار دادند.
روسای این رستورانها با ارسال نامهای سرگشاده که یک نسخه از آن نیز در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفت، تاکید کردند: تا زمانی که ویروس در کشور وجود دارد برای بازگشایی رستورانها نباید شتابزده عمل کنیم بلکه باید در زمان مناسب و به گونهای عمل کنیم که سلامت و امنیت کارمندان و مشتریان ما حفظ شود. حتی در صورت بازگشایی رستورانها نیز این امکان باید وجود داشته باشد که آنهایی که مایل به ازسرگیری فعالیتشان نیستند، همچنان بسته بمانند.
در این نامه آمده است:" با توجه به عدم گردش مالی و ناامیدی ناشی از این وضعیت که از اواسط مارس وجود دارد، کاملا قابل درک است که برخی رستورانها به رغم وجود ویروس و خطرات ناشی از آن، مایل به ازسرگیری سریع فعالیتشان باشند.
روسای برخی رستورانها اخیرا با تاکید بر این که غذا خوردن در رستوران میتواند مطمئنتر از خانه باشد از دولت فرانسه خواسته اند با بازگشایی جزیی رستورانها موافقت کند. اما امضاکنندگان نامه یادشده تاکید کرده اند بازگشایی رستورانها مستلزم رعایت برخی پروتکلها و دستورالعملهای سختگیرانه و ایجاد ساختارهای سازگار با شرایط جدید است.
به گفته آنها اگر یکی از کارمندان رستوران به کووید ۱۹ مبتلا شود، مشخص نیست مالک رستوران چگونه باید عمل کند؟ در صورت چنین اتفاقی سوالات متعددی است که باید به آن پاسخ داد: آیا صاحب رستوران باید همه کارکنان را قرنطینه کند یا آنکه بالاجبار یا داوطلبانه، رستوران را تعطیل کند؟ در این صورت آیا رستوران، از کمکهای دولت برخوردار خواهد بود یا خیر؟