به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو، سازمان پزشکان بدون مرز روز پنجشنبه درباره "فاجعه" شیوع همه گیری ویروس کرونا در یمن به علت نبود امکانات انسانی و تجهیزات در کشوری که پنج سال جنگ آن را ویران کرده است، هشدار داد.
سازمان پزشکان بدون مرز با ارسال درخواستی فوری به سازمان ملل متحد و کشورهای اعطا کننده کمکهای بشر دوستانه تقاضا کرد "تلاشهای خود را افزایش دهند و فوری نه تنها برای (کمک به) عدن، بلکه برای سراسر یمن اقدام کنند".
این منبع خاطر نشان کرد حقوق کارکنان پزشکی در کشور باید پرداخت شود، آنها باید به تجهیزات محافظت شخصی مجهز شوند و برای مراکز درمانی نیز باید دستگاههای تنفس مصنوعی تامین شود.
پزشکان بدون مرز در بیانیهای هشدار داد شمار مرگ و میر در مراکز درمان کووید-۱۹ سازمان پزشکان بدون مرز در عدن، بزرگترین شهر جنوب یمن که از قبل در آنجا تب زرد، مالاریا و چیکونگونیا بیداد میکند، "از فاجعهای بسیار گستردهتر از آنچه که ارقام رسمی اعلام میکنند، حکایت دارد".
کارولین سگن، مسئول برنامههای سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد "آنچه ما در مرکز خود مشاهده میکنیم، فقط بخش قابل مشاهده کوه یخی شمار اشخاص آلوده و در حال مرگ در شهر است". وی افزود "مردم بسیار دیر به مرکز میرسند تا بتوان آنها را نجات داد و ما میدانیم که بسیاری دیگر اصلا نمیآیند".
پزشکان بدون مرز تایید کرد ۱۷۳ بیمار در مرکز درمان این سازمان پذیرفته شده اند و دست کم ۶۸ نفر از آنها در طول دو هفته نخست ماه جان باخته اند.
این سازمان تصریح کرد "بسیاری از بیماران با مراجعه بسیار دیر به مرکز از علائم نارسایی شدید تنفسی رنج میبرند و بخت آنها برای زنده ماندن بسیار محدود است".
این منبع همچنین خاطر نشان کرد علاوه بر این، شمار زیادی از کارکنان پزشکی از جمله کارکنان خود سازمان بیمار هستند و هفته گذشته شمار خاکسپاریها هر روز هشت برابر شده است.
مرکز پزشکان بدون مرز تنها مرکز اختصاص داده شده به کرونا ویروس جدید در یمن است. سایر بیمارستانهای محلی به علت نبود تجهیزات محافظتی برای کارکنان خود از پذیرش بیمارانی که علائم ابتلا به ویروس کرونا را دارند، خود داری میکنند.
ارقام سازمان پزشکان بدون مرز بالاتر از ارقامی است که دولت مستعفی ارائه میکند، زیرا دولت آزمایشهای ارزیابی دقیق گسترش همه گیری را در اختیار ندارد.
این سازمان همچنین اطمینان داد "هر چند که نمیتوان شمار دقیق اشخاص آلوده را به دست آورد، اما هیچ تردیدی وجود ندارد که همه گیری کووید-۱۹ چنین آمار بالایی از مرگ و میر را موجب شده است".
به گفته سازمان ملل این بحران بدترین بحران انسانی را دامن زده و به فرو ریختن زیر ساختهای بهداشتی محلی این کشور منجر شده است.