به گفته متخصص کودکان فرانسوی
احتمال ارتباط افزایش بیماران مبتلا به کاوازاکی با گسترش کرونا
فابریس میشل متخصص کودکان در بیمارستان تیمون مارسی میگوید در واقع کاوازاکی یک بیماری نادر است، اما در هفته اخیر به دنبال همه گیری ویروس کرونا به اوج رسید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه راپتلی، متخصص کودکان فرانسوی ارتباط میان کرونا و کاوازاکی را بسیار محتمل دانست.
فابریس میشل متخصص کودکان در بیمارستان تیمون مارسی میگوید بیماری کاوازاکی بیماری است که ما از مدتها قبل آن را میشناسیم و شمار بسیار اندکی از کودکان را درگیر میکند. در واقع کاوازاکی یک بیماری نادر است، اما در هفته اخیر به دنبال همه گیری ویروس کرونا به اوج رسید. تعداد بیماران مبتلا به کاوازاکی به تدریج افزایش یافت و ما مشکوک شدیم که بیماری کاوازاکی به دنبال آلودگی به ویروس کرونا گسترش یافته باشد.
احتمال این ارتباط بسیار زیاد است. بیماری کاوازاکی بدون در نظر گرفتن ویروس کرونا در واقع یک بیماری عفونی است که عوارضی دارد. حالا با توجه به آمار ما به این نتیجه رسیده ایم که افراد آلوده به ویروس کرونا به این بیماری دچار میشوند.
میشل میگوید در مارسی این بیماری به طور کامل مهار شده است و ما تنها پنج مورد ابتلا به کاوازاکی داریم. این پنج مورد مربوط به پنج هفته است و از همین رو این مسئله چندان اهمیتی ندارد. اما ما نمیدانیم اوضاع چگونه پیش میرود و چه تعداد از کودکان به ویروس آلوده شده اند. ما میدانیم منحنی آلودگی رو به کاهش است و اگر اپیدمی ویروس کرونا همان طور که پیش بینی میشود از بین برود شمار افراد مبتلا به کاوازاکی هم به شدت کاهش خواهد یافت و به همان شرایط عادی بازخواهد گشت. با این حال باید گفت این بیماری کاوازاکی که ما معتقدیم با ویروس کرونا مرتبط است ویژگی خاصی دارد و همان طور که همیشه دیده بودیم نیست. این بیماری تفاوتهایی دارد و قلب را هدف قرار میدهد و کودکانی بالاتر از سن معمول به آن مبتلا میشوند.
دکتر میشل گفت با این حال کودکان باید به مدرسه بروند و والدین آنها باید توصیههای ملی را دنبال کنند. در سراسر فرانسه ۱۳۰ مورد ابتلا به کاوازاکی گزارش شده است و ما از همین رو نمیتواند برای این تعداد قرنطینه اعلام کرد. توصیه ما این است که به کودکان اجازه داده شود به مدرسه بروند و نباید چندان نگران این بیماری بود که بسیار نادر است و در اکثریت قریب به اتفاق موارد تبعات وخیمی ندارد. بیماران در اکثر موارد با درمانهای رایج بهبود مییابند.