آقای دکتر رضا ملک زاده در حاشیه نشست هفته سلامت گوارش در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره روش این پیوند گفت: از انجا که مدفوع تعداد زیادی میکروب در خود دارد با انتقال میکروبهای مدفوع یک فرد به ظاهر سالم به روده فردی که بیمار است می توان تأثیر میکروبهای مؤثر را مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: از آنجا که ممکن است فردی به ظاهر سالم باشد اما بیماری داشته باشد و با این پیوند بیماری دیگری نیز به بدن فرد پیوند گیرنده منتقل شود تحقیقات گسترده در حال انجام است.
آقای دکتر ملک زاده گفت: اهمیت میکروبیوم ها به اندازه ای است که در تحقیقاتی با انتقال میکروبهای روده چاق به لاغر و یا برعکس شاهد تغییر وضعیت آنها شدیم.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: با گسترش تحقیقات میکروبیوم توجه دانشمندان به این سؤال جلب شد که آیا با وارد کردن مدفوع افراد سالم به روده افرادی که برخی بیماریهای صعب العلاج را دارند می توان باعث بهبود ایشان شد؟ برخلاف تصور این کار بسیار پیچیده است و تحت شرایط ویژه ای قابل انجام است، تنها بیماری که اکنون در شرایط بسیار خاص پیوند مدفوع می تواند بر آن موثر باشد عفونتی است که توسط میکروبی به نام کلستریدیوم دیفیسیل ایجاد می شود. در بیشتر اوقات این عفونت با روشهای دیگر قابل درمان است در شرایط خاص که این عفونت با روشهای معمول کنترل نمی شود پیوند مدفوع می تواند کمک کننده باشد.
؟