آخرین اخبار مربوط به کرونا جهان
آمار قربانیان کرونا از ۳۳۰ هزار نفر گذشت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۵ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۵۱۳ نفر افزایش یافته و شمار بهبودیافتگان به ۲ میلیون و ۸۰ هزار و ۸۵۰ نفر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به پنج میلیون و
یکصد و نود و سه هزار و
پانصد و سيزده نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به سیصد و سی و چهار هزار نفر و شمار بهبودیافتگان به دو میلیون و هشتاد هزار و هشتصد و پنجاه نفر رسیده است.
وزير دادگستري انگليس به کوتاهي دولت در رسيدگي به سالمندان اذعان کرد
وزیر دادگستری انگلیس به طور تلویحی اذعان کرد دولت این کشور در رسیدگی به آسایشگاههای سالمندان در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا، کوتاهی کرده است.
رابرت باکلند (Robert Buckland) در مصاحبه با شبکه اسکای گفت در ابتدای بحران کووید-۱۹ دولت باید درباره استفاده از کیتهای آزمایشگاهی کووید-۱۹ اولویت بندی میکرد و لذا تصمیم بر آن شد که اولویت استفاده از این کیت ها، بیماران بستری در مراکز درمانی دولتی انگلیس باشد، نه سالمندانی که در آسایشگاهها نگهداری میشدند.
بالکند گفت "ما باید درباره اولویت بندی استفاده از کیتهای آزمایشگاهی تشخیص کووید-۱۹ تصمیم گیری میکردیم و لذا اولویت به مراکز درمانی دولتی انگلیس داده شد. از سوی دیگر مشکلی که درباره آسایشگاههای سالمندان وجود داشت این بود که در موارد زیادی گزارش میشد که شواهدی از ابتلا به کووید-۱۹ در این مراکز مشاهده نشده است، ولی متأسفانه بعدا مشخص شد که موارد بسیار زیادی از عفونت و سپس مرگ و میر در میان سالمندان این مراکز وجود داشته است. "
مسئولان و خیران فعال در آسایشگاههای سالمندان انگلیس از شنیدن این اظهارات سخت شگفت زده و شوکه شده اند.
لس لاچمن Les Latchman مدیر یکی از این آسایشگاهها و سخنگوی ۳۵۰ تن از خیران کمک کننده به آسایشگاههای سالمندان در بیرمنگام گفت از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا، آسایشگاههای سالمندان به دفعات درخواست رسیدگی و کمک بیشتر دولت شدند، ولی پاسخی دریافت نکردند.
لاچمن افزود میشنوم برخیها میگویند از آسایشگاههای سالمندان محافظت میشده است، ولی ما هنوز چنین محافظتی مشاهده یا احساس نکرده ایم.
لاچمن در ادامه گفت من فکر میکنم این تکان دهنده است که سرانجام میشنویم استراتژی دولت در بحبوحه همه گیری کرونا چطور بود. همه با شنیدن این صحبت ها، اینطور احساس میکنیم که دولت رسیدگی و کمک به آسایشگاههای سالمندان را در اولویت ثانویه خود قرار داده بود و در ابتدا منکر این موضوع بود، ولی حالا بالاخره به وجود این نگاه تبعیض آمیز اعتراف میکند.
پروفسور مارتین گرین مدیر آسایشگاه سالمندان کر اینگلند Care England نیز گفت این اولین بار است که یک مقام دولتی به وجود چنین اولویت بندی اعتراف میکند. البته ما از بدو همه گیری ویروس کرونا ازاین موضوع خبر داشتیم.
کرونا در آمريکاي لاتين بيش از 11 ميليون نفر را بيکار خواهد کرد
بر اساس گزارشی که دو آژانس سازمان ملل متحد روز پنجشنبه منتشر کردند، حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر در سال ۲۰۲۰ به علت همه گیری ویروس کرونا در آمریکای لاتین بیکار خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سانتیاگو، بر اساس این گزارش با بیکار شدن این ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، مجموع کل بیکاران در منطقه به ۳۷ میلیون ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
سازمان بین المللی کار و کمیسیون اقتصادی برای آمریکای لاتین و کارائیب اعلام کردند کاهش رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ در آمریکای لاتین پنج و سه دهم درصد تولید ناخالص داخلی برآورد میشود که بر میزان بیکاری در منطقه "تاثیرات منفی" خواهد گذاشت و شمار بیکاران از هشت و یک دهم درصد در سال ۲۰۱۹ به یازده و نیم درصد در سال جاری افزایش خواهد یافت.
گزارش مشترک این دو نهاد که مقر منطقهای آنها در سانتیاگو، پایتخت شیلی قرار دارد، اعلام کرد "میزان بیکاری دست کم سه و چهار دهم درصد افزایش خواهد یافت که با این حساب یازده و نیم میلیون نفر دیگر بیکار خواهند شد".
این دو آژانس انتظار دارند به موازات افزایش بیکاری، کیفیت اشتغال در منطقه نیز که نرخ متوسط اشتغال غیر رسمی پیش از این به ۵۴ درصد رسیده است، به طور آشکاري وخیمتر شود.
سازمان بین المللی کار برآورد میکند به علت بحران سلامتی و تدابیر محدودیت ایجاد شده در کشورهای آمریکای لاتین، زمان کار به میزان ۱۰ و سه دهم درصد کاهش یابد که حدود ۳۲ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بیکاری اقشار آسیب پذیر را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و در مقایسه با سال ۲۰۱۹ چهار و چهار دهم درصد فقر را افزایش خواهد داد و فقر مفرط نیز دو و شش دهم درصد افزایش خواهد یافت.
کمیسیون اقتصادی برای آمریکای لاتین و کارائیب نیز خاطر نشان کرد "این بدان معنی است که فقر به ۳۴ و ۷ دهم درصد جمعیت آمریکای لاتین (۲۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر) و فقر مفرط نیز به ۱۳ درصد جمعیت (۸۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر) خواهد رسید".
این دو نهاد سازمان ملل معتقدند فرصتهای شغلی از دست رفته به کندی جبران و مستلزم برنامههای آموزشی مهمی برای کارگران در زمینه امنیت سلامتی، پروتکلهای بهداشتی، سازماندهی ساعات تغییر یافته به منظور پیشگیری از آلوده شدن خانوادهها خواهد شد.
این گزارش خاطر نشان میکند "این امر مستلزم افزایش منابع نهادی و بودجهای برای تضمین رعایت" معیارهای بهداشتی جدید خواهد بود.
بر اساس آمارهای خبرگزاری فرانسه از منابع رسمی، آمریکای لاتین بیش از ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرده است که ۳۳ هزار نفر از آنها جان باخته اند.
استفاده اجباري از ماسک در يک شرکت هواپيمايي ژاپن
زدن ماسک در هواپیماهای شرکت هواپیمایی (All Nippon Airways) ژاپن اجباری میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی، شرکت هواپیمایی آل نیپون ایرویز ژاپن اعلام کرد زدن ماسک را برای مسافران خود اجباری میکند.
مسافران باید در هواپیما و فرودگاهها ماسک بزنند. این شرکت اعلام کرد از سوار کردن هر مسافری که از زدن ماسک امتناع کند و یا علائمی، چون تب و یا بیماری داشته باشد، خودداری خواهد کرد. این اقدام از روز اول ماه ژوئن اجرایی میشود.
مسافران باید در تمام مدت و از زمان بازرسی آنها در مبادی فرودگاهها ماسک بزنند. این شرکت استثناهایی برای برخی از افراد و از جمله کودکان قائل شده است.
این شرکت همچنین از مسافران خود خواسته است که پیش از سوار شدن به هواپیما دستهای خود را ضد عفونی کنند. مایعهای ضد عفونی کننده در اختیار مسافران قرار میگیرد. این شرکت به دنبال شیوع کرونا شمار پروازهای داخلی و بین المللی خود را به میزان ۹۰ درصد کاهش داده است. انتظار میرود با رفع تدریجی وضع اضطراری شمار مسافران این شرکت افزایش پیدا کند.
اوضاع آمريکاي جنوبي بسيار نگران کننده است
شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه با انتشار ویدئویی گزارش داد گرچه شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در اروپا رو به کاهش است، اما شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکای جنوبی به شدت رو به افزایش و اوضاع در این منطقه بسیار نگران کننده است.
در شیلی آلودگی حدود ۵۵ هزار نفر به کرونا تأیید شده است. تاکنون ۵۴۴ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. آخرین آماری که در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده، نگران کننده است چرا که در این مدت بیش از ۴۰۰۰ نفر دیگر به ویروس کرونا آلوده شده اند و ۳۵ نفر نیز جان باخته اند. از ماه مارس که ویروس کرونا در شیلی شیوع پیدا کرده است، این کشور در ۲۴ ساعت گذشته بدترین روز خود را تجربه کرده است.
این در حالی است که شیوع کرونا هم به بهبود اوضاع در این کشور کمکی نکرده است و محلههای فقیرنشین شیلی شاهد شورش مردمی بود. مردم فقیر شیلی در اعتراض به قرنطینه و کمبود شدید مواد غذایی شورش کردند.
در پرو نیز اوضاع به همين منوال است. در بین کشورهای آمریکای لاتین پرو بعد از برزيل از نظر شیوع ویروس کرونا در جایگاه دوم قرار دارد. در پرو ۱۵۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۳۰۰۰ نفر نیز تاکنون جان باخته اند. کادر پزشکی این کشور از کمبود شدید تجهیزات پزشکی و دارو در بیمارستانها انتقاد میکند و بیش از ۹ هفته است که پرو در قرنطینه به سر میبرد.
بازگشت اولين گروه از دانشجويان و اتباع ايراني از پاکستان به ميهن
درپی همه گیری ویروس کووید ۱۹، نخستین گروه از هموطنان و دانشجویان ایرانی مقیم شهرهای مختلف پاکستان امروز با یک پرواز اختصاصی به کشور بازگشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، ۶۰ شهروند ایرانی از جمله ۲۴ دانشجو از اعضای گروه بازگشتی به کشور هستند که پیشتر به علت شیوع کرونا و متوقف شدن عملیات پروازهای خارجی در پاکستان نتوانستند به ایران بازگردند.
تظاهرات کادر پزشکي در اعتراض به وضع بيمارستان هاي دولتي در فرانسه
شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه گزارش داد شمار زیادی از اعضای کادر درمان، معترضان به نظام سرمایه داری موسوم به (جلیقه زردها) و نیز شماری از اعضای انجمنهای صنفی با برگزاری تظاهرات و تجمع مقابل بیمارستان روبر دبره (Robert-Debré) پاریس از وضع بیمارستانهای دولتی فرانسه انتقاد کردند.
در پی شیوع ویروس کرونا در فرانسه و مشکلاتی که بیمارستانهای این کشور در مقابله با بیماری کووید-۱۹ با آن رو به رو شدند، اعتراضات کادر پزشکی در فرانسه رو به افزایش است.
يک مقام ارشد بهداشت اتحاديه اروپا: بايد براي موج دوم کرونا آماده بود
در زمانی که بسیاری از کشورهای اروپایی پایان دادن به قرنطینه را آغاز کرده اند، آندریا آمون، مدیر مرکز پیشگیری و کنترل بیمارهای اروپا روز پنجشنبه هشدار داد اروپا باید خود را برای دومین موج کرونا ویروس جدید آماده کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، آندریا آمون در مصاحبه با روزنامه انگلیسی گاردین اعلام کرد مسئله این نیست که بدانیم آیا موج جدیدی خواهد بود یا خیر؟ بلکه مسئله این است که موج جدید "چه زمان و با چه وسعتی" خواهد بود.
وی افزود ویروس در اطراف ما و بسیار بیشتر از ژانویه و فوریه در گردش است. وی خاطر نشان کرد ارقام مربوط به مصونیت دلگرم کننده نیست: "۸۵ تا ۹۰ درصد" در معرض بیماری کووید-۱۹ قرار دارند.
آندریا آمون افزود "من نمیخواهم تصویری فاجعه بار ترسیم کنم، اما ما باید واقع بین باشیم. اکنون زمانی نیست که به طور کامل خود را رها سازیم".
اروپا آلودهترین قاره به همه گیری است به طوری که بر اساس آمار و شمارش خبرگزاری فرانسه تا روز پنجشنبه نزدیک به دو میلیون نفر به ویروس آلوده شده اند که ۱۶۹ هزار و ۹۳۲ نفر نیز عمدتا در کشورهای انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا جان خود را از دست داده اند.
در مجموع در کل جهان شمار افراد مبتلا به کرونا از پنج میلیون نفر فراتر رفته است که از میان آنها ۳۲۸ هزار و ۲۲۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
مرکز پیشگیری و کنترل بیمارهای اروپا که مستقر در سوئد است، در زمینه کنترل بیمارهای عفونی نقش مشاورهای دارد. این مرکز در آغاز ماه مه اعلام کرده بود با کاهش موارد جدید ابتلا در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا، "موج آغازین انتقال (ویروس) پیک خود را سپری کرده است".
در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی برداشتن محدودیتهای مرتبط با قرنطینه را آغاز کرده اند، با وجود این، آندریا آمون معتقد است اگر مردم به رعایت قواعد فاصله گذاری ادامه دهند، موج دوم به طور قطع فاجعه بار نخواهد بود.
وی هشدار داد مردم از محدودیتها خسته شده اند، به ویژه "اکنون که شاهدیم به وضوح (آلودگی ها) کاهش یافته است، فکر میکنند (همه گیری) پایان یافته است. اما هنوز پایان نیافته است".
به گفته وی، در آغاز بحران، دولتها سرعت انتشار ویروس را که تعطیلات برفی در مناطق آلپ در آغاز ماه مارس نیز در آن دخیل بود "دست کم گرفتند".
مبتلایان به کرونا در لبنان به ۱۰۰۰ نفر رسید
در ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ نفر در لبنان به ویروس کرونا مبتلا شدند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت،وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیه ای اعلام کرد، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور از مرز یک هزار نفر گذشت. تست کرونا ۶۳ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۱۰۲۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۶۶۳ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۶ نفر هم جان باخته اند.
هشدار سازمان پزشکان بدون مرز درباره فاجعه همه گيري ويروس کرونا در يمن
سازمان پزشکان بدون مرز روز پنجشنبه درباره "فاجعه" شیوع همه گیری ویروس کرونا در یمن به علت نبود امکانات انسانی و تجهیزات در کشوری که پنج سال جنگ آن را ویران کرده است، هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، سازمان پزشکان بدون مرز با ارسال درخواستی فوری به سازمان ملل متحد و کشورهای اعطا کننده کمکهای بشر دوستانه تقاضا کرد "تلاشهای خود را افزایش دهند و فوری نه تنها برای (کمک به) عدن، بلکه برای سراسر یمن اقدام کنند".
این منبع خاطر نشان کرد حقوق کارکنان پزشکی در کشور باید پرداخت شود، آنها باید به تجهیزات محافظت شخصی مجهز شوند و برای مراکز درمانی نیز باید دستگاههای تنفس مصنوعی تامین شود.
پزشکان بدون مرز در بیانیهای هشدار داد شمار مرگ و میر در مراکز درمان کووید-۱۹ سازمان پزشکان بدون مرز در عدن، بزرگترین شهر جنوب یمن که از قبل در آنجا تب زرد، مالاریا و چیکونگونیا بیداد میکند، "از فاجعهای بسیار گستردهتر از آنچه که ارقام رسمی اعلام میکنند، حکایت دارد".
کارولین سگن، مسئول برنامههای سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد "آنچه ما در مرکز خود مشاهده میکنیم، فقط بخش قابل مشاهده کوه یخی شمار اشخاص آلوده و در حال مرگ در شهر است". وی افزود "مردم بسیار دیر به مرکز میرسند تا بتوان آنها را نجات داد و ما میدانیم که بسیاری دیگر اصلا نمیآیند".
پزشکان بدون مرز تایید کرد ۱۷۳ بیمار در مرکز درمان این سازمان پذیرفته شده اند و دست کم ۶۸ نفر از آنها در طول دو هفته نخست ماه جان باخته اند.
این سازمان تصریح کرد "بسیاری از بیماران با مراجعه بسیار دیر به مرکز از علائم نارسایی شدید تنفسی رنج میبرند و بخت آنها برای زنده ماندن بسیار محدود است".
این منبع همچنین خاطر نشان کرد علاوه بر این، شمار زیادی از کارکنان پزشکی از جمله کارکنان خود سازمان بیمار هستند و هفته گذشته شمار خاکسپاریها هر روز هشت برابر شده است.
مرکز پزشکان بدون مرز تنها مرکز اختصاص داده شده به کرونا ویروس جدید در یمن است. سایر بیمارستانهای محلی به علت نبود تجهیزات محافظتی برای کارکنان خود از پذیرش بیمارانی که علائم ابتلا به ویروس کرونا را دارند، خود داری میکنند.
در عدن که جدایی طلبان مدعی استقلال جنوب کشور کنترل آن را در دست دارند، قرنطینه برقرار نشده است. آزمایشهای تشخیص بیماری کووید-۱۹ مانند قرنطینه نشدن اشخاص بیمار در این شهر موجود نیست.
ارقام سازمان پزشکان بدون مرز بالاتر از ارقامی است که دولت (مستعفی) ارائه میکند، زیرا دولت آزمایشهای ارزیابی دقیق گسترش همه گیری را در اختیار ندارد.
این سازمان همچنین اطمینان داد "هر چند که نمیتوان شمار دقیق اشخاص آلوده را به دست آورد، اما هیچ تردیدی وجود ندارد همه گیری کووید-۱۹ چنین آمار بالایی از مرگ و میر را موجب شده است".
به گفته سازمان ملل این بحران بدترین بحران انسانی را دامن زده و به فرو ریختن زیر ساختهای بهداشتی محلی این کشور منجر
شده است.
آمار جديد مبتلايان به کرونا در ايتاليا
ستاد مقابله با حوادث غیرمترقبه ایتالیا آمار جدید مبتلایان و قربانیان کرونا را در این کشور منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، براساس این آمار، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۲۲۸ هزار و ۶ نفر است و در ۲۴ ساعت گذشته نيز با فوت ۱۵۶ بیمار کرونا شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۲ هزار و ۴۸۶ نفر افزایش یافته است.
همچنین تعداد کل بهبود یافتگان نيز به رقم ۱۳۴ هزار ۵۶۰ نفر رسیده است.
تلفات کرونا در انگلیس از ۳۶ هزار نفر گذشت
در نشست خبری روزانه دولت انگلیس اعلام شد از دیروز تا صبح امروز، ۳۳۸ نفر دیگر به علت ابتلا به کووید ۱۹ جان باختند و شمار قربانیان همه گیری ویروس کرونا در این کشور به ۳۶ هزار و ۴۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزیر بهداشت و درمان انگلیس در نشست خبری روزانه دولت که در دفتر نخست وزیر برگزار میشود، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را تا صبح امروز با افزوده شدن دو هزار و ۶۱۵ مبتلای دیگر ۲۵۰ هزار و ۹۰۸ نفر اعلام کرد.
مت هنکوک (Matt Hancock) گفت: بیش از سه میلیون آزمایش ویروس کرونا تا امروز در انگلیس انجام شده است.
به گفته وزیر بهداشت و درمان این کشور، اکنون انگلیس به سمت سطح ۳ هشدار بهداشتی از پنج سطح درباره همه گیری جاری حرکت میکند.
درباره شمار واقعی مبتلایان و جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، اختلاف فاحش آماری وجود دارد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، براساس گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، تاکنون حدود ۵۵ هزار نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان باخته اند.
روزنامه دیلی میرور بر اساس دادههای مرا کز آماری نوشت کرونا تاکنون جان بیش از ۴۴ هزار نفر را در این کشور گرفته است.
روزنامه تایمز هفته پیش نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار دولت این کشور است و تاکنون از ۶۱ هزار نفر هم بیشتر شده است.
هشدار تلافي جويانه چين به آمريکا در صورت وضع تحريم هاي جديد
چین روز پنجشنبه هشدار داد در صورتیکه کنگره آمریکا تحریمهایی را علیه پکن درباره مسئولیت فرضی برای همه گیری کووید-۱۹ اتخاذ کند، "به تدابیر تلافی جویانه" اقدام خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، ژانگ یسوئی (Zhang Yesui)، سخنگوی مجمع ملی چین (پارلمان چین) در کنفرانسی مطبوعاتی هشدار داد "ما با این قانون به شدت مخالف هستیم" و در صورتی که تصویب شود "پاسخی سخت خواهیم داد و تدابیری تلافی جویانه اتخاذ خواهیم کرد".
صف طولاني مردم برزيل براي دريافت داروي هيدروکسي کلروکين
وزارت بهداشت برزیل به شهروندان این کشور توصیه کرد از داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان بیماری کووید-۱۹ استفاده کنند. این دارو تاکنون در درمان مالاریا کاربرد داشته است.
همین پیشنهاد وزارت بهداشت برزیل سبب شد تا روز چهارشنبه شهروندان این کشور برای تهیه داروی ضد مالاریای هیدروکسی کلروکین در داروخانههای شهر ریودوژانیرو صف بکشند.
وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد داروی هیدروکسی کلروکین در درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کارآمد است.
برزیل روز پنج شنبه به سومین کشور در دنیا تبدیل شد که بیشترین شمار بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را در خود جای داده است. بر اساس اطلاعاتی که از سوی دانشگاه جانز هاپکینز گردآوری شده تاکنون ۲۹۱ هزار و ۵۷۹ نفر در برزیل با ویروس کرونا آلوده شده اند و ۱۸ هزار و ۸۵۰ تن دیگر نیز جان باخته اند.
عربستان/ بیش از ۲۵۰۰ مورد ابتلای جدید
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۳۲ نفر دیگر در عربستان به کووید ۱۹ مبتلا شدند.
فرانسه/ درگیری بر سر استفاده از ماسک در اتوبوس
استفاده نکردن یک مرد جوان از ماسک در اتوبوس در بوردو به درگیری خشونت بار وی با یکی دیگر از مسافران اتوبوس منجر شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این زن از مرد جوان میخواست که از ماسک استفاده کند. ضرب و شتم این دو در شبکههای مجازی منتشر شد.
در حالی که استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی اجباری است زن مسافر از این مرد جوان خواست از ماسک استفاده کند. مرد جوان از این کار امتناع کرد و به زن نیز توهین کرد و به او گفت هیچ ارتباطی به وی ندارد. در نهایت نیز زن با چند سیلی به اهانت وی پاسخ داد.
زمانی که مرد تلاش کرد به زن حمله کند دیگر مسافران مداخله و وی را وادار کردند از اتوبوس پیاده شود. وی در حین پیاده شدن هم به اهانت به زن ادامه داد و از او میخواست برای ادامه درگیری از اتوبوس پیاده شود. اندکی بعد هم این مرد جوان تلاش کرد برای ادامه درگیری سوار اتوبوس شود، اما مسافران مانع وی شدند. جوان که اندکی آرام شده بود و در حالی که سایر مسافران همچنان مانع از نزدیک شدن وی به زن میشدند فریاد میزد شانش آوردی که در اتوبوس بودی و در خیابان نبودی.
عربستان/ بیش از ۲۵۰۰ مورد ابتلای جدید
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۳۲ نفر دیگر در عربستان به کووید ۱۹ مبتلا شدند.
قطر/ شمار مبتلایان از ۳۱ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت قطر اعلام کرد هزار و ۱۵۴ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند و مجموع مبتلایان به ۳۱ هزار و ۳۴۶ نفر افزایش یافت.
وضعیت اضطراری در غرب ژاپن لغو شد
به گزارش فرانس پرس از توکیو، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز پنج شنبه اعلام کرد وضع اضطراری در ماه آوریل که برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا در سه منطقه غربی این کشور اعلام شده بود، لغو شد.
لبنان/ شناسایی ۶۳ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته
شبکه تلویزیونی المنار در خبری فوری به نقل از وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا به ثبت رسید که ۳۶ نفر از شهروندان لبنانی و ۲۷ نفر از کسانی هستند که از کشورهای دیگر وارد لبنان شده اند.
کونته: بدتری وضع برای ایتالیا سپری شده است
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد بدترین وضعیت اضطراری بهداشتی ناشی از ویروس کرونا جدید در ایتالیا را پشت سرگذاشتیم، اکنون باید با اطمینان و مسئولیت پذیری وارد مرحله جدید و لغو تدریجی تدابیر قرنطینه شویم.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رم، کونته گفت: "می توانیم بگوییم که بدترین حالت را پشت سرگذاشته ایم. ما نمیتوانیم تنها منتظر واکسن باشیم، در غیر این صورت با یک جامعه و نظام تولید مواجه خواهیم بود که به خطر افتاده و برگشت ناپذیر است. "
کونته همچنین تصریح کرد بانکها " به ویژه برای سرعت بخشیدن به مراحل تخصیص وامهای تضمین شده توسط دولت، میتوانند و باید کارهای بیشتری انجام دهند. "
پاکستان/ شمار قربانیان کرونا از مرز هزار نفر گذشت
طبق آمار رسمی که روز پنجشنبه منتشر شد میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در پاکستان روز چهارشنبه از مرز هزار مورد گذشت. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در پاکستان که بیش از ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد پایین است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، بنابر اعلام رسمی دولت پاکستان تاکنون هزار و ۱۷ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند. در روز چهارشنبه ۳۲ مورد جدید مرگ در این کشور به ثبت رسید.
این بیماری جوانان را درگیر میکند، اما افراد مسنتر را میکشد. طبق گزارش دولتی که روز دوشنبه منتشر شد در کشوری که متوسط سن جمعیت کمتر از ۲۳ سال است، ۷۵ درصد بیماران کمتر از ۵۰ سال دارند و ۷۲ درصد مرگ و میرها نیز در میان افراد بالاتر از ۵۱ سال است.
میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در پاکستان ۲.۱ درصد برآورد شده است. این رقم در هند ۵.۳ درصد، در بنگلادش ۱.۴ درصد و در سراسر جهان ۶.۶ درصد است.
برآورد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در پاکستان دشوار است. به گفته کارشناسان اگر از ۴۳۰ هزار آزمایش غربالگری صورت گرفته -بنابر اعلام دولت- ۴۸ هزار مورد مثبت باشد این تنها بخشی از واقعیت است و دلیل آن نبود آزمایش غربالگری کافیست.
تیمور سلیم خان وزیر بهداشت ایالت خیبر پختونخوا که به طور رسمی ۷ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است شمار واقعی افراد آلوده را بیش از ده برابر آمار رسمی در این ایالت -در شمال غربی این کشور- میداند. وی میگوید میتوان به شمار موارد آلودگی اعتراض کرد، اما هیچ کس نمیتواند آمار مرگ و میر ما را زیر سوال ببرد. وی میگوید اوضاع تحت کنترل است.
در مقایسه باید برزیل را مثال زد که جمعیت مشابهی دارد، اما تاکنون ۱۹ هزار مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا ثبت کرده است که هزار و ۲۰۰ مورد آن تنها مربوط به روز سه شنبه است.
نوامان حق استاد بهداشت عمومی میگوید میزان مرگ و میر ما بسیار پایین است. شاید دلیل آن جوان بودن جمعیت ما و بهتر بودن سیستم ایمنی ماست. اما نگرانیهای بسیاری در مورد شدت گرفتن همه گیری در این کشور وجود دارد. دولت پیش بینی میکند شمار مرگ و میر ناشی از این بیماری تا ۱۵ ژوئن به ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار و ۷۰۰ نفر برسد و دلیل آن تسهیل قرنطینه از ۹ مه است.
بازارها بدون در نظر گرفتن فاصله گذاری اجتماعی شلوغ شده اند و دولت تحت فشار مذهبیون اجازه حضور در مساجد در ماه رمضان را داده است.
تنها یک فرودگاه در اسپانیا از شیوع کرونا بهره میبرد
فرودگاه تروئل در شرق اسپانیا که در زمینه نگهداری و بازیافت هواپیما تخصص دارد، بدون مسافر هم سود آور است. از زمان شیوع ویروس کرونا در سطح جهانی، فعالیتهای این فرودگاه شکوفا شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تروئل، حدود صد فروند هواپیما در این فرودگاه ویژه که بزرگترین سایت اروپا برای این نوع خدمات به شمار میرود، قرار دارند. در بین آنها، نه فروند هواپیمای ایرباسای ۳۸۰ بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان و یک فروند بوئینگ ۷۴۷ وجود دارد.
الخاندرو ابراهیم، مدیر فرودگاه میگوید: "ما برای بازار جهانی کار میکنیم، ایر فرانس، لوفتهانزا، بریتیش ایرویز، ایبریا، اتحاد، چاینااسترن و ... از مشتریان ما هستند. از زمان افتتاح این فرودگاه در سال ۲۰۱۳ تاکنون هرگز این تعداد هواپیما وجود نداشته است، این فرودگاه میتواند ظرف یک ماه به حداکثر ظرفیت ۱۲۵ هواپیما خود برسد، در حالی که ۷۸ فروند قبل از همه گیری کرونا و بسته شدن مرزها و لغو پروازها در آن حضور داشتند.
ادامه سیر صعودی ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان
وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد در شبانه روز گذشته پانصد و سی و یک فرد آلوده به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، «وحید مجروح» معاون وزیر بهداشت و درمان افغانستان در نشستی خبری گفت: با ثبت پانصد و سی و یک بیمار جدید مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته در افغانستان، شمار افراد مبتلا به این بیماری به هشت هزار و ششصد و هفتاد و شش نفر افزایش یافت. شهرهای کابل، هرات، قندهار، بلخ و ننگرهار به ترتیب بیشترین افراد آلوده به ویروس کرونا را دارند.
معاون وزیر بهداشت افغانستان افزود: با فوت شش بیمار مبتلا به کووید نوزده در شبانه روزگذشته، شمار جان باختگان این بیماری به صد و نود و سه نفر رسید. همچنین با بهبود هشت بیمار در شبانه روز گذشته، تعداد بهبود یافتگان به نهصد و سی و هشت نفر افزایش یافت.
مالزی/ ۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور به نقل از وزارت بهداشت مالزی، مالزی روز پنجشنبه از ۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در مالزی به هفت هزار و ۵۹ مورد رسید. تعداد کل موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در مالزی نیز ۱۱۴ مورد اعلام شده است.
نماز عید فطر در مساجد ترکیه اقامه نخواهد شد
پایگاه اینترنتی روزنامه ترکیه چاپ استانبول در خبر فوری نوشت: شورای عالی امور دینی ترکیه اعلام کرد: به علت شیوع بیماری کرونا نماز عید فطر در مساجد ترکیه برگزار نخواهد شد.
اندونزی/ ۹۷۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز پنجشنبه از ۹۷۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۲۰ هزار و ۱۶۲ مورد رسید.
اندونزی همچنین از ۳۶ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی یک هزار و ۲۷۸ مورد رسید.