به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در آئین بهره برداری از طرح های ملی استان سیستان و بلوچستان از طریق ویدئو کنفرانس، احیای اراضی سیستان را یکی از آرزوهای خود از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید خواند و گفت: این موضوع برای من بسیار مهم بود.
رئیس جمهور افزود: از رهبر معظم انقلاب نیز تشکر می کنیم که در سال 93 با اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی را برای تقریبا همه درخواست هایی که نسبت به موضوع آب و خاک داشتم، موافقت کردند.
آقای روحانی ادامه داد: بهره برداری از (طرح های بزرگ ملی در حوزه های آب و برق، کشاورزی و نفت و انرژی) و این 46 هزار هکتار از اراضی استان سیستان و بلوچستان، جزو طرح هایی بود که اگر اغراق نکنم هر ماه از وزیر و مسئولان مربوطه سوال و آن را دنبال کردم و خیلی خوشحالم که ان شاء الله تا پایان امسال همه طرح های 46 هزار هکتار این اراضی طبق قولی که در سال 93 به مردم این استان دادم، به بهره برداری می رسد.
رئیس جمهور گفت: امروز 32 هزار هکتار از این اراضی به بهره برداری می رسد و محصولی که این طرح در اختیار مردم منطقه و کشور ما می گذارد، بسیار مهم است.
آقای روحانی خطاب به مسئولان استانی و وزارت نیرو ، تصریح کرد: بهره برداری درست از محصولات، محصولاتی صادراتی و همچنین محصولاتی که در داخل مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین طرح های مکمل را دنبال کنید.
رئیس جمهور با اشاره به درخواست خود از آستان قدس برای کمک به این طرح های ملی خاطرنشان کرد: امیدوارم این طرح ها ادامه یابد.
اجرای طرح های وزارت نیرو با هزینه 356 میلیارد تومان در سیستان و بلوچستان
رئیس جمهور گفت: سه طرح وزارت نیرو با هزینه 356 میلیارد تومان در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده که برای ما بسیار مهم است.
آقای روحانی در مراسم افتتاح سه طرح ملی سازه کنترلی بین چاه نیمه ۱ و ۳، احداث خروجی مستقل چاه نیمه شماره ۴ و طرح جامع ساماندهی و لایروبی رودخانه سیستان در حوزه پروژه های وزارت نیرو ، با قدردانی از تلاش همه دست اندرکاران اجرای این سه پروژه مهم، گفت: پایان روزهای رمضانی هستیم و به درگاه خداوند شکرگزاری میکنیم که نعمت آب را برای مردم کشور ما در این دو سال اخیر با رحمت بیشتری نازل کرد و الحمدالله این رحمت خداوند باعث یک حرکت و توسعه بسیار مناسب در سطح کشور و مخصوصا دشت سیستان خواهد بود؛ دشتی بوده که از دیرباز تامین کننده نیازمندیهای مواد غذایی نه تنها آن منطقه بلکه بخش بزرگی از کشور بوده است.
رئیس جمهور افزود: این سه پروژه بسیار برای ما اهمیت دارد بویژه اینکه آب شرب بخش بزرگی از مردم این استان از زاهدان و زابل و زهک و هیرمند و همچنین 930 روستای منطقه را تامین می کند و از این نظر، طرحی مهم و بزرگ برای ما است.
آقای روحانی با اشاره به اجرای این سه طرح با هزینه 356 میلیارد تومان، اظهارداشت: مساله دوم اینکه گفته شد 60 درصد آب کشاورزی 46هزار هکتار اراضی استان در چاهنیمه چهارم تامین میشود و این طرح هم خیلی مهم است و طرح سوم نیز هم طرح امنیتی و هم طرح توسعهای است برای اینکه لایروبی این مسیلها و رودخانهها باعث میشود که مردم ما هنگام وقوع سیلاب ها در خطر نباشند و از سوی دیگر از این سیلابها به خوبی استفاده و بهرهبرداری شود.
رئیس جمهور هنگام دستور افتتاح این سه طرح در حوزه وزارت نیرو گفت: "با توکل به خداوند بزرگ و با توسل به روح همه شهیدان به ویژه شهدای عزیز سرزمین فلسطین، این سه پروژه مهم را افتتاح بفرمایید علی برکتالله"
شاهد یک تحول مهم در استان سیستان و بلوچستان خواهیم بود
رئیس جمهور با اشاره به بهره برداری از طرح ملی آبیاری مدرن 46 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، گفت: با بهره برداری از این اراضی شاهد یک تحول بزرگ و اشتغال خوبی در منطقه سیستان خواهیم بود.
آقای روحانی در آئین بهره برداری از طرح های ملی استان سیستان و بلوچستان در آستانه عید سعید فطر، تصریح کرد: خدمت مردم عزیز بزرگوار ایران پیشاپیش عید سعید فطر و همچنین روز بسیار مهم قدس را تبریک می گویم، همه ما این روز بزرگ و از یادگاران امام خمینی ( ره ) را گرامی می داریم.
رئیس جمهور افزود: بسیار خوشحالم که امروز دو اقدام بسیار مهم در دو استان انجام گرفت؛ در استان سیستان و بلوچستان وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی طرح های مهمی داشتند و مردم ما شاهد بودند که آب آشامیدنی در بخش های مختلف تامین و همچنین تقریبا همه 46 هزار هکتار اراضی کشاورزی با آبیاری مدرن تامین آب می شود؛ شاهد یک تحول بزرگ خواهیم بود.
آقای روحانی افزود: این اراضی کشاورزی 960 هزار کیلو و نزدیک یک میلیون تن مواد غذایی را در اختیار مردم ما قرار می دهد و موجب یک حرکت و اشتغال خوبی در منطقه سیستان خواهد بود و البته مشابه این طرح های برای منطقه بلوچستان هم وجود دارد.
رئیس جمهور گفت: استان سیستان و بلوچستان برای ما بسیار مهم است؛ دولت یازدهم و دوازدهم طرح های بسیار مهمی در این منطقه داشته است که یکی از آنها همین طرح 46 هزار هکتاری در منطقه سیستان و زابل است.
آقای روحانی ادامه داد: احیای بندر مهم چابهار نیز طرح بسیار مهم دیگری در استان سیستان و بلوچستان بود که توسعه آن هنوز هم ادامه دارد و برخی از فازهای مهم آن در دولت های یازدهم و دوازدهم به بهره برداری رسیده است. همچنین راه آهن چابهار به زاهدان و طرح گازرسانی به این استان که در دولت یازدهم به زاهدان رسیده و بعد هم به زابل و بقیه شهرها خواهد رسید - نیز جزو طرح های مهم این استان هستند.
رئیس جمهور در خصوص بهره برداری از طرح های استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: برای ما احیای معادن و بهره برداری از بندر چابهار، راه آهن، گاز رسانی و طرح های مهم آب و خاک در این استان مهم بود.
قدردانی از علمای شیعه و سنی بابت امنیت سیستان و بلوچستان
رئیس جمهور ، وحدت شیعه و سنی در استان سیستان و بلوچستان را بسیار مطلوب دانست و از علمای اهل سنت و تشیع، فرهیختگان و مسئولان این استان، بابت وحدت و برادری در این منطقه قدردانی کرد.
آقای روحانی در آئین بهره برداری از طرح های ملی استان سیستان و بلوچستان، گفت: مردم برای امنیت استان سیستان و بلوچستان تلاش خوبی کردند و ما در دولت های یازدهم و دوازدهم، شاهد امنیت مناسبی در مرزهای این استان بودیم. این امنیت عمدتا با مشارکت مردم تامین شده و اکنون نیز در حال تامین است.
رئیس جمهور با تبیین ویژگی های استان سیستان و بلوچستان، این استان را از استان های بسیار مهم و از نظر امنیت ملی، بسیار حساس دانست و گفت: معروف است که چابهار در استان سیستان و بلوچستان پیشانی امنیت ملی محسوب می شود که این دیدگاه در جای خودش حرف کاملا بجایی است.
آقای روحانی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان با دو همسایه بسیار خوب ما یعنی پاکستان و افغانستان هم مرز و همچنین دارای معادن ذی قیمتی است که باید در این حوزه، کار بسیار بزرگی انجام شود که البته بخشی از آن در دولت های یازدهم و دوازدهم انجام شد و باید ادامه یابد.
رئیس جمهور گفت: این استان مسیر اصلی اتصال کریدور شمال - جنوب و مسیر ترانزیتی آن است که از چابهار و سیستان و بلوچستان عبور می کند و بخشی از این مسیر از بندرعباس عبور کرده است.
آقای روحانی چابهار را یگانه بندر اقیانوسی ایران دانست و افزود: این موضوع، بسیار مهم است، زیرا از این بندر می توانیم اقیانوس هند و آفریقا را به آسیای مرکزی متصل کنیم.
رئیس جمهور گفت: البته گام های مهمی در این زمینه برداشته شده است و خیلی آرزو می کنم، بخش بزرگی از راه آهن چابهار به زاهدان تا ایرانشهر را در این دولت به بهره برداری برسانیم.
آقای روحانی افزود: البته همه تلاش ما این است که این طرح پیش برود و جزو طرح هایی است که به طور منظم و مستمر آن را پیگیری می کنم.
نه ویروس کرونا و نه ویروس آمریکایی تولید ما را متوقف نخواهد کرد
رئیس جمهور با اشاره به تحریم های ضد ایرانی، آمریکا اظهار داشت: نه ویروس کرونا و نه ویروس آمریکایی، هیچکدام اقدامات ما در عرصه تولید را متوقف نمی کند.
آقای حسن روحانی رئیس جمهور سخنانش در ادامه آئین افتتاح پروژه های عمرانی در سیستان و بلوچستان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به طرح های اجرا شده در پارس جنوبی، اظهار داشت: این اقدامات از دولت آقای خاتمی آغاز ، در دولت آقای احمدی نژاد ادامه پیدا کرد و در مجموع 10 فاز در این منطقه افتتاح شد.
رئیس جمهور ادامه داد: من خیلی خوشحال هستم که در دولت یازده و دوازدهم، 17 فاز تکمیل و افتتاح شده است. یک فاز هم باقی مانده است، در واقع درباره پارس جنوبی می توانیم بگوییم آن کاری که باید انجام می دادیم را انجام دادیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه تنها فاز 11 پارس جنوبی تکمیل نشده است، گفت: در این فاز به این دلیل ما معطل شدیم که با حضور شرکت های خارجی کار انجام بگیرد و برای این کار یک هدف مهم داشتیم.
رئیس جمهور افزود: ما یک هدف مهم داشتیم و آن انجام طرح فشار افزایی بود؛ چارچوب این طرح به گونه ای بود که با همکاری شرکت های بزرگ فرانسوی و چینی راحت تر به آن می رسیدیم؛ ما باید در چاه های گازمان حفظ فشار بکنیم، چرا که افت فشار باعث افت تولید می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه فشارافزایی از طرح های مهم است و در حال حاضر فرانسوی ها و چینی ها از این طرح کنار گذاشته شده اند، گفت: من اینجا به آقای زنگنه می گویم که تا پایان دولت باید با همه توان تلاش کنیم تا این طرح را هم حداقل در گام های اولیه به نتیجه برسانیم.
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در پروژه پارس جنوبی، اظهار داشت: در سال 92 پارس جنوبی کلا 280 میلیون متر مکعب در روز گاز تحویل می داد؛ امروز این رقم به 700 میلیون متر مکعب رسیده است. امیدواریم تا سال آینده حدود 50 میلیون متر مکعب دیگر به این رقم اضافه شود.
آقای روحانی ادامه داد: 700 میلیون متر مکعب یعنی در این مدت بیش از دو برابر همه اقداماتی که قبلا صورت گرفته، کار انجام شده است.
رئیس جمهور ضمن تشکر از دست اندرکاران پیشرفت این پروژه ها، افزود: یکی از افتخارات ما در دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه نفت و گاز است؛ از اکتشاف 53 میلیارد بشکه میدان جدید در سال جاری، تا کارهای عظیم نفتی که در غرب کارون انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.
آقای روحانی اضافه کرد: یک بندر جدید هم برای صادرات نفت ما در خلیج فارس و دریای عمان ایجاد می شود و این کار بزرگی است که صورت می گیرد.
رئیس جمهور با عظیم خواندن طرح هایی که در پارس جنوبی تکمیل شده است، اظهار داشت: تحریم و فشار شدید بی سابقه بر حرکت ملت ما نمی تواند تاثیر بگذارد، آمریکا نمی تواند ملت ما را به زانو در بیاورد.دلیل این مسئله همین طرح هایی است که در سال 99 بعد از دو سال و چند ماه تحریم شدید در حال اجرا شدن است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه این مشکلات نمی تواند تولید ما را متوقف کند،گفت: هم ویروس آمریکایی و هم ویروس کرونا بی تاثیر نیستند، ولی هیچ یک از این ویروس ها ما را متوقف نخواهد کرد و ما به تولیدمان ادامه می دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان جهش تولید از سوی رهبر انقلاب، افزود: تلاش می کنیم هر هفته بتوانیم افتتاح های بزرگی را تا پایان سال در کشور انجام دهیم؛ من به ملت عزیز و بزرگ ایران عرض می کنم که ان شاالله با دعای خیر و حضور و ایثار مردم قدم های خوبی برای ویروس کرونا و تولید برداشته شده است و با کمک مردم این راه را ادامه می دهیم و نمی گذاریم لبخند بر روی صورت مستبدین کاخ سفید بنشیند و کاری می کنیم غم و اندوه در مسیر غلط سیاسی آنها باشد.
آقای روحانی در پایان تاکید کرد: ما از این مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد و ان شاالله دیگران را هم کمک می کنیم، ما همیشه یاور مظلومان و ملت فلسطین هستیم، امیدواریم این عید سعید فطر که در آستانه آن قرار گرفته ایم خداوند برای همه ما مبارک قرار دهد .
افتتاح ۳ پروژه صنعت آب در استان سیستان و بلوچستان، با دستور رئیس جمهور
با حضور رئیسجمهور ۳ پروژه صنعت آب سیستان و بلوچستان از طریق ویدئو کنفرانس به بهرهبرداری رسید.
سه پروژه صنعت آب استان سیستان و بلوچستان به ارزش ۳۵۶ میلیارد تومان امروز (پنجشنبه) در چهارمین هفته پویش هر هفته_الف_ب_ایران با حضور آقای حسن روحانی رئیسجمهور و وزیر نیرو از طریق ویدئوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
این پروژهها شامل سازه کنترلی بین چاه نیمه ۱ و ۳، طرح ساماندهی و لایروبی رودخانه سیستان و خروجی مستقل چاه نیمه شماره ۴ است که سرمایهگذاری آنها از محل صندوق توسعه ملی صورت گرفته است. اجرای این پروژهها به ترتیب ۱۰۶ ، ۱۴۵ و ۱۰۵ میلیارد تومان هزینه داشته است.
طرح مهم سازه کنترلی بین چاه نیمه یک و سه در کنار طرح ساماندهی و لایروبی رودخانه سیستان در شهرستان زابل بعد از سیلابهای وسیع سال گذشته به اجرا درآمد و اجرای این طرح سبب شد سیلابهای این منطقه در سال جاری به خوبی مدیریت شده و این سیلابها به سمت هامون هیرمند هدایت شوند.
پروژه دیگر، طرح خروجی مستقل چاه نیمه شماره ۴ هم از سال ۸۹ عملیات احداث آن آغاز شده که اجرای این طرح برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی در شهرستانهای زابل، هامون و نیمروز سودمند است.
دو پروژه سازه کنترلی بین چاهنیمه یک و سه و خروجی مستقل چاه نیمه چهارم، در شهرستان زهک با هدف تامین بهینه آب آشامیدنی شهرها و روستاها، رفع مشکلات آبرسانی در برخی مناطق و البته جداسازی آب آشامیدنی و کشاورزی نیز به بهرهبرداری رسید.
در مجموع بهبود وضعیت آب آشامیدنی شهری و روستایی، جداسازی آب آشامیدنی و کشاورزی، مدیریت تبخیر در چاهنیمهها، کنترل سیلابهای رودخانه سیستان و اشتغال ۶۵۰ نفر به صورت مستقیم از مهمترین اهداف وزارت نیرو برای اجرای این پروژه ها است.
بهره برداری از طرح های ملی سیستان و بلوچستان از طریق ویدئو کنفرانس، با حضور رئیس جمهور
ده ها طرح ملی در بخش های نیرو، کشاورزی و نفت و انرژی با حضور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد.
در مراسمی که امروز به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور درحال برگزاری است، ده ها طرح بزرگ ملی در حوزه های آب و برق، کشاورزی و نفت و انرژی به بهره برداری می رسد. در این مراسم وزرای نیرو، نفت و جهاد کشاورزی گزارشی از مهمترین طرح های ملی در دست اجرا و آماده افتتاح را ارائه می کنند.