خانم دکتر مژده قبایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: ویروس کرونا از طریق دهان و بینی در مرحله اول وارد بدن می شود و در این مرحله از دست دادن حواس چشایی و بویایی از نخستین نشانه های ابتلا به این ویروس است.
وی ادامه داد: در مرحله بعد ویروس که از دهان و بینی وارد شده می تواند خود را به سیستم اعصاب مرکزی و مغز برساند و بروز آنسفالیت ها از جمله عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در سیستم مغز و اعصاب بدن بیمار است.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به این که گزارش هایی به دست ما رسیده است که نشان می دهد این ویروس می تواند سیستم انعقادی خون را نیز مختل کند افزود: متأسفانه این علائم بیشتر در افرادی دیده شده است که هیچ بیماری زمینه ای نداشته اند، انتظار ما این بود که درگیری سیستم عروقی و انعقادی پس از ابتلا به کرونا در افرادی که فشار خون، قند خون و چربی خون دارند رخ دهد اما شاهد هستیم که افرادی که هیچ بیماری زمینه ای نداشتند به این مشکلات ثانویه پس از ابتلا به کرونا دچار شده اند.
خانم دکتر قبایی گفت: حتی افراد جوان از این موضوع مستثنی نبوده اند و بروز علائم سکته های قلبی و مغزی بر اثر کرونا نیز مشاهده شده است.
وی ادامه داد: مثل همه ی سکته های مغزی، بسته شدن عروق مغز، کم شدن تکلم، قدرت تشخیص و تحرک بیمار توأمان بروز کرده و آنچه حائز اهمیت است سرعت در رساندن بیمار به مراکز درمانی و تحت نظر قرار دادن بیمار است تا عوارض سکته های مغزی به حداقل برسد.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: رفتار ویروس هنوز برای ما قابل پیش بینی نیست و احتیاط در رفتارهای اجتماعی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی باید با جدیت از سوی مردم رعایت شود.