هشدار درباره پسروی کشورهای جهان در زمینه توسعه انسانی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از مقر سازمان ملل در نیویورک، سازمان ملل با انتشار گزارشی هشدار داد پیامدهای همه گیری کووید-۱۹ باعث شده است تا توسعه انسانی در سال کنونی میلادی متوقف شود. برنامه عمران ملل متحد با انتشار نتایج پژوهش خود تاکید کرد پیامدهای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی ویروس جدید کرونا باعث شده است تا برای نخستین بار در چند دهه گذشته، توسعه انسانی پسروی کند.
بر اساس نتایج این تحقیق، تنها اقدامی مشترک با هدف ایجاد عدالت و رفع گسستهای دیجیتالی میتوان از این روند رو به عقب در توسعه انسانی کاست. توسعه انسانی در سال ۱۹۹۰ مطرح شد و معیارهایی مانند آموزش، سلامت و سطح زندگی شاخصهای جهانی برای اندازه گیری این مفهوم تعیین شد.
اخیم استینر، مدیر برنامه عمران ملل متحد در گزارش خود تاکید کرد: در سی سال گذشته، جهان شاهد بحرانهای بسیاری بوده است، به ویژه بحران مالی بین المللی بین سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹. هر یک از این بحرانها آسیبهای سختی بر توسعه انسانی وارد کرد، اما در مجموع، پیشروی در زمینه توسعه بشری هر ساله ادامه داشت. اما به گفته این مقام سازمان ملل، کووید ۱۹، که به طور همزمان بر سه حوزه، بهداشت، آموزش و درآمد تأثیر میگذارد، میتواند این روند را تغییر دهد. ارزیابیهای برنامه عمران ملل متحد نشان میدهد با تعطیلی مدارس -و در دسترس نبودن اینترنت برای بسیاری از خانوادهها - ۶۰ درصد از کودکان در سن تحصیل از آموزش باز مانده اند.
وی خاطرنشان کرد در این میان، تفاوت چشمگیری بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه وجود دارد. بدین ترتیب، در کشورهایی که سطح پیشرفت انسانی آنها پایین است، ۸۶ درصد از کودکان در سن آموزش ابتدایی نمیتوانند به طور مؤثر وارد دوره سوادآموزی شوند.
برنامه عمران ملل متحد در خصوص وضع اقتصاد جهان نیز اعلام کرد پیش بینی میشود سرانه درآمد جهانی در سال ۲۰۲۰، چهار درصد کاهش یابد.